Reklama

Reklama

Kdybys jen tušil

  • USA The Half of It
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Nesmělá jedničkářka Ellie pomáhá sympatickému sportovci Paulovi sbalit dívku jeho snů. Všechno se ale zkomplikuje, když se do ní Ellie zamiluje taky. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (89)

Likan7 

všechny recenze uživatele

Celkem sympatická teen romantika, která je víc než romantika zaměřená na lidské vztahy a hledání si cestu jeden k druhému. Minimálně v první polovině mě to bavilo, jenže ono to vlastně nemá téměř žádné tempo a příběh s nějakým rozuzlením tu vlastně chybí. Proto je druhá půle silně nezáživná a nebavila mě. ()

TheTristo 

všechny recenze uživatele

Hrozně zvláštní young adult film, který vypráví o hledajících se studentech. Nejdivnější na filmu je jeho integrita. Vyprávění začíná jako klasický film z americké střední, v němž jsou přítomny všem dobře známé postavové typy: kráska, hezoun, fotbalista, outsider, intelektuál. Ovšem tahle až klasická a vážná příběhová linie se během filmu přetváří do úplně jiných poloh, postavy jsou najednou komplexnější a manifestují další témata (LGBTQ, tlak společnosti, odcizení přistěhovalců atd.), objevují se scény komické, kýčovité, neuvěřitelné a snad i špatně natočené, přes to všechno, i když občas kroutíte nevěřícně hlavou, to má jakýsi náboj, který mě nenechal pocitově chladným. Možná je to záměr, vyprávět z messy perspektivy studentů, kterým se některé životní momenty jeví jak ze špatného filmu a v jiných vidí hloubku nutnou k prozkoumání. Tenhle balanc na hranici kýče a niternosti zajisté zabaví mladého diváka, má však rovněž potenciál dojmout staré kmety. ()

Reklama

pumpkinqueen 

všechny recenze uživatele

Ve svém žánru velmi povedené. Jeden z těch nepřeslazených teen movies, přesto ale milých a hlavně přirozených. Postavy jsou krásně vykreslené a i když se jedná jen o takovou jednohubku, za tu chvilku si k nim dokážeme vytvořit jakýsi vztah, takže se dokážeme vžít i soucítit. Jedná se o celkem obyčejný a jednoduchý příběh, dokonce je podaný i jednoduchým způsobem, ale nějakým kouzlem to zkrátka funguje. Často jsem se usmívala, nad některými dialogy mi smích utekl i nahlas (některé hlášky byly tak vtipně pitomé, což jim přidávalo na opravdovosti) a v neposlední řadě jsem si u filmu příjemně odpočinula. O atmosféře malého městečka ani nemluvím. Konec potěšil. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Feel good movie. Alice Wu prešla veľkou zmenou od svojej prvotiny. Hrá sa s detailmi a tvorí uveriteľnejšie, ľudskejšie postavy. Som tomu filmu rád, pretože aj napriek lesbickej tématike, je to film o kamarátstve a hľadaní sa. A je podaný decentne a bez explicitných alebo šokujúcich scén. Kladie dôraz na chémiu medzi postavami ( tá tu funguje aj vďaka skvelému catingu. Ústredné trio hrá prvú ligu) ale aj vďaka nenútenému a dobre načasovanému humoru. Ten funguje tiež. Nie je to typický študácky film. Je v ňom trochu viac. Menej cynizmu a predsa viac toho, aký by sme všetci mali byť. A do tých klišé ide sporadicky. Skôr lebo si to situácia vyžaduje, než aby sa v tom musela tvorkyňa účelovo rýpať. Film, ku ktorému sa budem rád vracať. Hodnoteniu ostatných úprimne nerozumiem. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Taková lehká srdce zahřívající zábavná a řemeslně dobře provedená teen romance o dvou dívkách , jednom chlapci, milostných dopisech a umění romantického psaní, která ubíhá snadno a zachází se sexuální orientací s lehkým dotekem. Postavy si zamilujete na první pohled. Je to inspirováno ze života režiséra a scénáristy Wu z jeho mladých let. Přitom je to univerzální. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (2)

  • Filmovanie snímky prebiehalo na viacerých miestach v americkom štáte New York. Trvalo od 22. apríla 2019 do 31. mája 2019. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama