Reklama

Reklama

Cesta

Trailer

Obsahy(1)

Dívka a chlapec (jména se nedozvíme a nejsou důležitá) se jednoho dne vydávají autem se svým otcem na piknik do pustiny. Tam dojde k překvapivému zvratu. Poté, co se otec pokusí své děti zastřelit, obrátí zbraň proti sobě a zapálí auto. Sourozenci se pak vydávají zpátky do civilizace. Pro děti vychované ve městě to není snadná cesta. Nebýt toho, že se k nim později připojí domorodý mladík, není jisté, jestli by přežili. Onen mladík právě podstupuje dlouhou zkoušku dospělosti, během které se o sebe musí postarat úplně sám a přežitím v divočině dokázat, že už patří mezi muže. Dvojice sourozenců tuto zkoušku částečně absolvuje s ním tím, že jsou oba nuceni změnit své postoje, návyky i intuici. Na dívce vidíme, jak se učí přebírat odpovědnost a jak začíná chápat své ženství, na jejím bratrovi zase to, že se v něm už rodí budoucí dospělý muž, schopný komunikovat a rozhodovat se. (ČSFD)

(více)

Diskuze

Příspěvek byl smazán administrátorem.

petr.c17

petr.c17 (hodnocení, recenze)

1000+1 filmů, které musíte vidět na tento snímek upozorňuje.
Poněkud surrealistická tedy nelogická polodokumentární vize doprovázená hroznou hudbou, vhodnou k filmu pro děti od 5 let (nebo kolik bylo tomu chlapci).
Chtělo se asi říct, že proti přelidněné civilizaci je poušť, tedy příroda mírumilovná. Prostě idyla na poušti, skoro. Na závěr si hrdinka už jako asi vdaná s nostalgií vzpomene, jaké to tam bylo fajn...
2 hvězdy dávám za hezkou Jenny Agutter, které ovšem artikuluje poněkud strojově, hošík aspoń dobře hraje hrajícího si hošíka.

saladín.

saladín. (hodnocení, recenze)

Shadwell: pane vy vtipkujete.____________Ak Walkabout niecim nie je tak rozhodne nie naplnanim jednoducheho vzorceka (potazme analogiu medzi A (Walkabout) a B mozno vytvorit ak A azda cerpa z B tj B predchadza A, nie naopak)____________ S odstupom sa mi javi ze jadrom je tu naozaj idylizacia v klasickom naivnom zmysle s povodnou potrebou vystavby konfliktu deva-chlapec ktora sa dramatizaciou a navesovanim dalsich vyznamov vymkla z ruky (co vysledne vyznenie vobec neoslabuje, svet predsa funguje na nahode a nepredvidatelnosti vysledku). Cpanie do konstruktu to trochu (dost) ochudobnuje.

Reklama

Reklama