Reklama

Reklama

Recenze (3)

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V tomto díle poznáváme zvyky židů při slavnostním šabatu. Je nám přestaveno, jak jej slavila malá Marie Magdalská s rodinou, jak jej slaví farizej Nikodém a jak jej slaví Marie Magdalská se svými novými přáteli. Druhá hlavní linka je dění kolem celníka Matouše, který se nemůže smířit s tím, že má Petr odpuštěné daně a jde si to vysvětlit s velitelem Římanů Kvintem. Dalším zajímavým děním je poznání Nikodéma, že Marii uzdravil nějaký cizí člověk, což u něj vyvolá další uvažování nad vlastní vírou. V závěru dílu jsme u Marie Magdalské při slavení šabatu, kde se seznámíme s novými postavami - budoucími apoštoly Barnabášem, Jakubem a Tadeášem. Na závěr pak přichází k velkému překvapení Marie sám Ježíš. Další zajímavý pohled na tradiční židovský zvyk. Dobrý díl. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (2)

  • Mária (Elizabeth Tabish) rezervuje miesto pre Eliáša, čo sa vraví, že sa to robí iba počas veľkonočného sviatku. Ježiš (Jonathan Roumie) vstúpi do domu a sadne si na toto miesto. Väčšina kresťanov verí, že Ježiš je Bohom v ľudskej podobe, čo znamená, že na Máriino vyhradené miesto si skutočne sadol Eliáš. (Pat.Ko)
  • Šabat je večera, ktorú si židovský národ ctí ako začiatok svojho šabatu, ktorý trvá od piatku do západu slnka v sobotu. Židovské rodiny ho dodnes slávia. (Pat.Ko)

Reklama

Reklama