Reklama

Reklama

Nechutně bohatý: Moc a zvrhlost Jeffreyho Epsteina

(seriál)
  • USA Jeffrey Epstein: Filthy Rich
Trailer
USA, 2020, 3 h 45 min (Minutáž: 55–58 min)

VOD (1)

Epizody(4)

Obsahy(1)

Dokumentární seriál o Jeffreym Epsteinovi je postavený na svědectvích žen, které ho přežily. Popisují, jak usvědčený sexuální delikvent zneužíval svoje bohatství a moc. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (63)

keoma26 

všechny recenze uživatele

Jeden dulezitej point bez ohledu na zletilost obeti: on ty holky cilene rekrutoval z chudsich vrstev, aby s nima mohl manipulovat nejen vyhrozovanim, ale hlavne penezma, vidinou lepsiho sveta a kariery ... a i tak se jich naslo dost, ktere se mu vymkly. Ta serie mi pomohla pochopit podhoubi celeho metoo, ze to nejsou jen nektere tuctove herecky, ktere si na celem hnuti zpetne lestily svuj kredit. Naopak tedy, co me malinko iritovalo, ale to je vec spis prekladu, je oznaceni obeti jako "prezivsich". Coz dava samozrejme smysl ve chvili, kdy si clovek uvedomi, ze nekterym svym "oblibenkynim" zrejme vyhrozoval likvidaci kdyz uz ne fyzickou, tak existence, a ze nektere z cele te site se mohly treba ufetovat k smrti, ale zas tuhle "kolonku" bych mozna nechal jen pro ty, co uniknou genocide apod...kazdopadne uzitecnej vhled do celyho mechanismu... ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Obecně nemám rád dokumenty tohohle typu. Čímž se nechci vůbec zastávat Epsteina, co udělal, nebo měl udělat. Jen mi prostě vadí, ta strašná jednostrannost, znásobená faktem, že dotyčný fešák už dávno prdí do hlíny. Kdyby to byl dokument s odstupem let, po konečném soudu, díval bych se na to možná jinak, takhle zůstává pořád tam někde vzadu malinkatý červík, který se ptá, jestli všemu, co jsem tady slyšel mužů bezmezně věřit? Po zkušenostech s některými příběhy v kampani Mee Too, já čistě za sebe tedy rozhodně ne. ()

Reklama

klukluka 

všechny recenze uživatele

Jmenuje se to První řada a já doufám, že nám to servírují po troškách a přijdou nějaké další. Protože Epsteinovo kriminální jednání přece nebylo o tom, že prznil puberťačky ve své vile v Palm Beach. Ty nejhorší věci se odehrávaly v jeho milionářským bordelu v Novém Mexiku a některý holky odtud neodcházely po svých. Proto jsou také svědkyně v dokumentu nazývány přeživšími. Tenhle dokument je hodně, hodně opatrnej, ale není se asi co divit. Nikdo z nás si patrně nepřeje, aby se kvůli některýmu z vlivných vilných strejdů zavíral Netflix. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Čekala jsem, že se dozvím víc o Epsteinovi, ale bylo to hlavně o jeho obětech. O Epsteinovi sice taky něco padlo, ale připadalo mi to nedostatečné – jak vlastně přišel k prvním penězům, čím si vydělával? Zmíní se sice pár náznaků, ale nic moc do hloubky. ___ Nicméně, i tak považuji dokument za velmi užitečný. Ukazuje, jak medovými sliby a penězi systematicky on, jeho hlavní dohazovačka a vedlejší dohazovačky ničili a poškozovali životy mladých holek. Které byly příliš mladé, aby se zmohly na nějakou obranu, pocházely často z chudých až kriminálních poměrů, takže je krásný dům, luxus a peníze jednoduše oslepily. Což se stává i mnohem zkušenějším, natož holkám ve věku dětí. ____ Varovné na tom je, že desítky až stovky lidí tohle musely vědět, tisíce aspoň tušit, ale buď se nikdo neozval, nebo – a pár pokusů tu bylo – slabý hlásek nikdo schválně neslyšel. Protože to bylo, jakoby slon bojoval s motýlem. Prachatý byznysmen se spoustou vlivných známostí a chudé holky bez zázemí rozhodně nebyli stejná váhová kategorie a on dokázal všech svých výhod využít bezezbytku, za hranou morálky, i za hranou zákona. SHRNUTÍ: Výpovědi obětí o zneužívací mašinérii, které si systém záměrně nevšímal. ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Hodně hodně slabé. Ty omezené informace šlo nacpat do dvou dílů. Dokument nepřináší vůbec nic nového. Jen přebral informace, co proběhly v novinách a médiích a ty převyprávěl. Vůbec se nesnaží odkrýt Epsteinovy komplice nebo jak daleko sahal jeho pedofilní kruh. Už vůbec nic se tvůrci nesnaží zjistit, co se vlastně stalo v noc jeho údajné smrti. Pořád dokola jen omílá výpovědi jeho obětí. To je samozřejmě důležitý aspekt, ale už po jednom díle se to začne opakovat. Někdo očividně jen zahlédl populární téma a rychle slepil dohromady dokument, který bohužel jen klouže po povrchu. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama