Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Osmnáctiletá Sarah (Julia Sarah Stone) je obyčejná dívka, která řeší své problémy. Z neznámých důvodů se za každou cenu vyhýbá kontaktu se svou matkou. Uteče z domova, potuluje se a spí na hřišti. To vše se dalo ještě spolknout, kdyby nebyly opakující se noční můry. Jakmile Sarah usne, začne ji pronásledovat děsivá vize nekonečně vlhké chodby plné dveří, zvláštností, ošklivých těl a blikajících světel. Nejhorší částí toho všeho je však tajemná postava utkaná ze stínů, děsivá silueta se zářícíma očima, která ji pokaždé stojí v cestě. Unavená Sarah se jednoho dne rozhodne přihlásit do experimentální studie spánku. Ale místo odpočinku má ještě více otázek. Ukázalo se, že záměry vědců jsou nejasné, začínají se odvíjet další noční můry a stav teenagera se stále zhoršuje. (LIVINGDEAD)

(více)

Diskuze

Tranda

Tranda (hodnocení, recenze)

oLí

SPOLERY !!

Odpověď na tvou první otázku bohužel tvůrce v nějakém rozhovoru bohužel vyzradil, že celou dobu sní, jestli si spavně pamatuji, už ale nevím kde jsem to slyšel,.

Mám teorii, kde celý její příběh, takže defacto celý film je jen projekce jejího snu (sen ve snu), takže je celou dobu v kómatu. To co se hlavní protagonistce zdá se odehrává i ve skutečnosti. Podvědomě se jí zdá něco, co prožívá ve skutečnosti. Nevím jak, jen teorie. Ani nevím jestli je to možný, inspiraci beru z jiného  britského filmu Ghost Stories (2017) kde SPOILER ALERT - hlavní postava je v komatu a všechny postavy, které viděl ve snu byl nemocniční štáb. 

Já si právě myslím, že se jí neustále zdá dokola to samé, takže sní smyčce aniž by to věděla. A pomocí nové technologii, kterou my vidíme jen v její snu (staré počítače v 4K rozlišení?? jak tam bylo zmíněno) doopravdy existujou, takže opravdu v oné realitě existuje přístroj, který má schopnost snímat sny/podvědomí jedince a funguje. Ona jako první testovací subjekt se stává pokusným králikem na nejspíš nový featuring a to je komunikace (zprava na mobil, kterou neviděla), sen se tak bude opět opakovat a dokud se zprávy nevšimne. Celý její sen se tak neusatále bude opakovat a možná i měnit jen v v momentě kdy zpráva objeví (nebude to jenom smskou přes mobil). Právě ona poslední 5 min. filmu je alternativní sen/linka o které "nevěděla".

Abych to teda nějak shrnul a popsal aby to dávalo smysl - začatek snu je stejný až do sekvence kdy je v lese, po epilepsii se probouzí a nachazí se x místě který prožila, jen je to alternativní linka neboť se bude lišit od toho co se doopravdy stalo. To je linka kdy dostane zprávu z jejího realného světa. Nemá šajna co se děje, co se tane potom už se nedozvíme.

Plus se podvědomě rozhodla sama za sebe prozkoumat její noční můry, takže šance na úspešnost ji opět vratit zpátky je podle mě nemožná, neboť nebude mít šajna co je realita a a co je sen. Bude mít prostě v své kebuli guláš.

Uživatel Tranda smazal svůj příspěvek.

oLí

oLí (hodnocení, recenze)

!!!!!! VÝRAZNÝ SPOILER ALERT DOTAZ !!!!  _____ KDO SNÍMEK NEVIDĚL, NECHŤ VYPNE MONITOR, ODPOJÍ PC ZE SÍTĚ A SKOČÍ POD STŮL__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Zajímají mne názory, zda jsme s hlavní hrdinkou v kómatu od začátku, nebo se do něj dostala až v průběhu děje ? Měli to tvůrci tak dobře promyšlený ?

na příspěvěk reagoval Tranda, SsgtJira

Reklama

Reklama