Reklama

Reklama

Luca

Trailer 2

Snímek studií Disney a Pixar Luca, odehrávající se v malebném městečku italské riviéry, vypráví o dospívajícím chlapci, který zažívá nezapomenutelné letní prázdniny plné zmrzliny, těstovin a vyjížděk na mopedu. Prosluněná dobrodružství prožívá Luca se svým novým nejlepším kamarádem, avšak jejich veselí ohrožuje přísně střežené tajemství, neboť oba jsou ve skutečnosti vodní příšeráci z podmořského světa. (Falcon)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (231)

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Moc příjemný feel-good animák s úžasnou atmosférou retro letní Itálie, vtáhne a nepustí. A na konci budete blažení a šťastní, protože Luca je krásný animák. Jasně, zápletka je banální a vůbec, ale vůbec ničím nepřekvapí. ale to podání je prostě úžasné. Nescházejí tu povedené vtipy, sympatické postavy (a stvoření) a dostanete od toho přesně to, co čekáte. Nic víc a ani nic míň. A podle mě je to dobře. Jeden z mých nejoblíbenějších animáků, který si užijí ÚPLNĚ všichni od 0 do 100. Je to dobrodružné, zábavné, kouzelné a koneckonců i dojemné (vzpomínka na šťastné dětství). Takže to má všechny ingedience, které od Pixaru očekáváme a opět báječně namíchané. Ovšem rozhodně to není nejlepší Pixar, rozhodně to není ani nejlepší animák, ale je to totálně funkční a nádherná sázka na jistotu, které do těch pěti hvězd ale zas až tak moc nechybí. 80%. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Pro mě teda rozhodně překvapení. Nečekal jsem že někdy Pixar natočí znovu něco, kde to srdíčko bude tak jasně patrné. Přestože jsem si musel chvilku na příběh zvykat, tak po úvodních 10 minutách film začne velmi příjemně plynout a od té příjemné italské atmosféry a klučičího přátelství se nedalo odtrhnout. Tohle se povedlo určitě více vyzdvihovanější Duše. Možná částečně proto, že zatímco Duše byla americká Pixarovka. Tahle je evropská. 80% ()

Reklama

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Tyto dětské animáky od Pixaru, Disney a spol. příliš nevyhledávám, k Lucovi jsem byl po opakovaném doporučení téměř donucen a nějakou dobu jsem bojoval s pocitem míjení se s fantasy v podmořském světě. Naštěstí se ukázalo, že jde o ten typ fantasy, který docela můžu – kdy se fantaskní říše dostává do konfrontace s běžným světem lidí. Moje dojmy začaly stoupat s přesunem do italského města, kde mě potěšil nápad zasadit velkou část animovaného děje do konkrétních existujících reáliích. Ty jsou mile dotvořeny odkazy filmovými (plakáty k Prázdninám v Římě nebo Felliniho Silnici), hudebními (píseň Ritty Pavone) či obecně kulturními (koloseum a další artefakty ve knize) a také pobyt v prostředí římských uliček má v animované podobě vážně skvělou atmosféru. Postupně se Luca stával docela napínavým, když se do reálného světa dostali i chlapcovi rodiče nebo začala plně gradovat zápletka ohledně často zmiňovaných mořských příšer a jejich skutečné podoby. Každou další třetinou stopáže se mi Luca zamlouval o něco víc a zpětně si ani nemám tolik proč stěžovat: Akční scény s podáním dobrodružných zážitků ze sériového skákání z vody do vzduchu či bláznivých jízd na kole mě zrovna nebraly, ale oproti jediné otravnější postavě hrošího strýčka u nich dodatečně vnímám docela pevné místo ve vedení příběhu či charakterizaci fantastkních postav směrem k dalšímu ději. V rámci svého druhu filmu, byť u mě spíše na jedno zhlédnutí a zpestření, za mě v pohodě. [70%] ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Pixaru už dochází nápady, že musí vykrádat Malou Mořskou Vílu (koncept vodních lidí) a Velkou Šestku (Otec té holky) i ta holka je vykradená ta malá holka z filmu Vzhůru do oblak (úplně stejné chování i vzhled) ? Jinak zde není co chválit do kina bych na to nešel ani zadarmo a oproti třeba Duši (kterou jsem viděl před tímhle v dabingu)  a třeba takovém Cocu , který byly spíše pro dospělejší je tohle návrat spíše k malým dětem dospělý zde nemá moc co ocenit i animace šla dole jelikož kdejaká sračka na Disney Channel a Nickelodeonu má lepší animaci pro představu Elena z Avaloru nebo Sofie První (asi šetřily hold) .  Humor to taky nezachrání jelikož různé padání do vody a narážení do kdovíčeho se časem už omrzí a je zde jen jedna vtipná postava a opět to je kočka (asi to bude nyní nějaký trend jelikož je to minimálně 4 animák kde je nejvtipnější kočka za posledních minimálně 7 let) a jediná vtipná scéna kromě těch s tou kočkou jsou ty ryby na začátku což je málo . Optimálně 40 procent více si to nezaslouží jelikož jsem , ale nic nečekal   dám 20 procent navíc očekávám nominace na nejlepší animák roku Pixar to většinou získává automaticky nehledě na kvalitu. Když to porovnám tak na stejné úrovni jak Rodina na baterky (tady je plus, že mě nikdo nesral, ale zase příběh to má horší) určitě horší jak Kouzelný Drak a Raya a Drak.   Díky za titulky Titulkomat. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

zatímco Duše nabídla komplexní film o poměrně vážných tématech,která mohla dětem lehce motat hlavu,Luca je její úplný opak.Luca je primárně dětský film bez hlubších ambicí,který se zaměřuje na klasická témata přátelství,hledání svého místa v životě,první lásky,první (lehce nešikovný) vzdor rodičům atd.Což jsou všechno témata,která se zpracovávala tolikrát a tolikrát ještě budou,že by to mohlo svádět ke klišovité a repetetivní podívané.Ovšem tohle je Pixar a i když Luca není ani zdaleka jeho nejsilnější kousek,dokázal všechny tyhle malá a velká klišé zabalit do zábavné a hravé podívané se skvělou letní atmosférou,která vyvolává vzpomínky na ty nejlepší kousky,které v tomhle "žánru" vznikly.Na konci mi bylo skoro líto,že u dnešních dětí už se tahle hravá zvídavost,touha po objevování a schopnost se nadchnout pro něco pomalu vytrácí a je na nás - rodičích - se pokusit to ukočírovat...75% ()

Galerie (39)

Zajímavosti (18)

  • Ercole oslovuje Lucu slůvkem Piccoletto, které v italštině znamená maličký nebo chlapeček. (PenelopaW)
  • Vlak, kterým Luca odjíždí na konci filmu, táhne lokomotiva s označením „94608“. Jde o ZIP code (poštovní směrovací číslo) Emeryville, kde sídlí společnost Pixar. (vojacekr)
  • Pixar ball, který se tradičně nachází v Pixar snímcích, nalezneme na střeše domu během cyklistického závodu. (Krabroz)

Související novinky

Black Widow a Cruella míří na Disney+

Black Widow a Cruella míří na Disney+

24.03.2021

Špatné zprávy pro kina, dobré zprávy pro nedočkavé diváky. Studio Disney čerstvě oznámilo, že vedle tradiční premiéry v kinech dorazí snímky Cruella a Black Widow rovněž ve stejný den i na… (více)

Prequel Kingsmanů se odkládá

Prequel Kingsmanů se odkládá

28.08.2020

Studio Disney se rozhodlo odložit premiéru svého nadcházejícího snímku Kingsman: První mise. Z původně plánovaného 18. září tak snímek nyní dorazí až 26. února příštího roku. Studio také stanovilo… (více)

Reklama

Reklama