Star Wars: Vadná várka - Série 2 (2023) (série)
Vadná várka pomáhá novému příteli najít domov. (Disney+)
Tak jo, na první pohled by to mohlo po těch dvou zcela zbytečných epizodách vypadat, že došlo ke zlepšení. Ale ve skutečnosti je to další z mnoha bitviček, jakých jsme viděli v CW nepočítaně. Opět nás nikam neposouvá, nepřichází s ničím novým...nebuduje. Jen proto, že to vypadá dobře a objeví se Wookiee, není důvod k jásání. Ale mnohým to evidentně stačí...nechali se opít rohlíkem. Vadná várka měla být o něčem jiném, mělo se pracovat s původem Omegy, rozvíjet roli klonů, kteří rozkaz 666 neuposlechli...zatím to za první řadou pěkně pokulhává. ()
Seriál začíná jít do pěkného průseru. 6 dílů za námi a stále se nijak nerozvíjí příběh z první řady. Omega svou nerozvážností opět zkazí celou misi a Echo jí v tom ještě podpoří?! Všichni dělají jakoby nic. To je fakt úlet. Tento díl je prachobyčejný fanservis. Ne, díky. Nechci sledovat další Clone Wars nebo Rebels. Filoni v první řadě rozjel zajímavou zápletku, ale podle dosavadních dílů to vypadá, že žádný příběh vymyšlený vlastně ani nemá a chce dojit značku stejně jako jeho vedoucí. ()
Konečně známé dalšího jedi co přežil rozkaz 66 EXTRÉMNĚ SE MI LÍBÍ že zde byl vidět imperiální AAT tank z legend (původně patřil konfederaci ale impérium pro ně našlo taky účel) ()
Oproti několika slabším dílům je tento úplný masterpiece. Jenže odpočítejte si fan-servise a celkem povedeného Gungiho a co vám vlastně zbude? Vadná Várka jen krouží po okraji hrnce a mám strach, že to jiné ani nebude. Spíš bude záležet na tom, jaké postavy na své cestě potká, neboť samotný tým nedokáže vygenerovat nic. ()
- Základem a inspirací pro tuto epizodu byla zrušená epizoda zrušené původní 7. série Klonových válek (od r. 2008) poté, co Disney koupilo Lucasfilm. (Veskoslav)
- Tanky, které imperiální jednotky spolu s Trandoshany využívaly pro likvidaci pralesa, byly modifikované AAT-1 nebo AAT, tzv. Armored Assault Tank (obrněný útočný tank), bývalé Obchodní federace a Konfederace nezávislých systémů (Separatistická konfederace). (Veskoslav)
- Zvířata podobná pavoukům se jmenují Kinrath. Poprvé jsme se s nimi mohli setkat ve hře „Star Wars: Knights of the Old Republic“. (Veskoslav)