Reklama

Reklama

Americká vražda: Rodina od vedle

  • USA American Murder: The Family Next Door
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Autentické a bezprostřední záběry dokumentují zmizení Shanann Wattsové a jejích dětí, a taky hrozivé události, které následovaly. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (132)

HellFire 

všechny recenze uživatele

Pokud jste tento případ sledovali na Youtube, všechny nejdůležitější záběry jste viděli. Dokument je doplněn především o rodinná videa, policejní záběry a SMS zprávy, které dotváří celkový příběh. Chris byl své manželce nevěrný a přestal ji milovat (popravdě oba byli tak rozdílní, že to stejně nevypadalo na dlouhodobý fungující vztah; on byl tichý a rozvážný, zatímco ona byla až moc panovačná a očividně ho nutila do něčeho, co se mu protivilo). To však neomlouvá Chrisovy hrůzné činy. Nejhorší je sledovat jeho lži a chování, z něhož je obzvláště jeho nejbližším jasné, že neříká úplnou pravdu. Kolik peněž, času a snahy muselo být vynaloženo na pátrání, když bylo jasné, že nikoho neobjeví na živu... ()

uiu 

všechny recenze uživatele

Jsem zvyklá na trochu jiný styl Netflixovských dokumentů. American Murder: Family Next Door sice ohromuje tím, že vlastně celý dokument je složen ze střípků videí a fotek z Facebooku, což je totálně uhozené - ženská, která natáčí každý aspekt svého života a každou reakci svých dětí (tedy každou pozitivní reakci) a dává ji na sociální sítě, aby každému ukázala, jak má spokojený život - to nikdy nevěstí nic dobrého. Škoda, že dokument nejde hlouběji na tu investigativní linku, kterou u Netflixu miluju a nesnaží se zjistit, jak se z milujícího manžela a šťastného tatínka stane chladnokrevný vrah, co se takovému člověku honí hlavou. Hlavně že v konečných titulkách napíšou, že takový čin je většinou plánován dopředu. Slabých 3/4 hvězd. ()

Reklama

JADIM 

všechny recenze uživatele

Vyšetrovanie zmiznutia, pravdepodobne únos, bežný policajný postup, spovedanie príbuzných a susedov a ku tomu nejaké Facebook videjká. Človek by si myslel, že to nebude nič špeciálne, proste únos zapríčinený zdielaním všetkého na FB, ale v jednom momente nastal zvrat a ja som sa odvtedy nemohol odtrhnúť od obrazovky a bol som v napätí, v takom, že to prekonalo rôzne iné Krimi/Drámy a bolo to intenzívnejšie aj vďaka tomu, že toto je reálny prípad. Jednoducho je to film, ktorý od určitého momentu musí zaujať každého. !Spoiler! Chýbalo mi tu však vysvetlenie, prečo ten chlapík zabil rodinu kvôli tomu, že už nemiloval manželku, ale to sa asi nedozvie nikto. !Koniec Spoileru! ----------------- 8,5/10 (Videné 16.10.2020, Originálne znenie) ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Bude to znít necitlivě, ale když se člověk podívá na podstatu dokumentu, tak se nejedná o nic zvláštního. Podobných či stejných zločinů, bylo, je a bude habaděj. Bohužel. A stejně tak se na podobné téma najde řada filmových projektů. Nicméně dnešní doba je o exhibování na sociálních sítí, což dává dokumentaristům netušené možnosti a Popplewell se je podařilo takřka bezezbytku využít. Shanann Watts zveřejňovala prakticky každý aspekt svého života a situaci svého manželství probírala dopodrobna se svou kamarádkou, díky čemuž se podařilo takřka do detailu zmapovat osud její i jejích dětí. Zároveň se ale jedná o dvousečnou zbraň, protože jak hlavní hrdinka tak její manžel nejsou zrovna sympaťáci a díky tomu výsledný efekt nevyvolá tolik emocí. V tomto ohledu to "zachraňují" děti a já pevně doufám, že dotyčný dostane sodu nejen v pekelných plamenech, ale že mu ještě větší inferno připraví souputníci v kriminále. 70% ()

santiamén 

všechny recenze uživatele

(Spoilery pro ty, co případ neznají.) Ty komentáře tady jsou fakt k zblití: "Zasloužila si zabít." / "Byla to pi*a , lehčí ji zabít, než se s ní rozejít." / "Kdyby nebylo těch dětí, byl by to příběh se šťastným koncem." / "Co s takovou." Dobré vědět, že čsfd je plné uživatelů, co sympatizují s narcistním sociopatem. Protože normální člověk v nefungujícím vztahu volí vraždu těhotné partnerky a rve těla vlastních zardoušených dětí, které před smrtí prosí, aby to tatínek nedělal, do otvoru o průměru 20 cm, aby pár minut nato obvolával realitky, smskoval s milenkou a sháněl nový barák... Mně taky nepřijde normální natáčet každý krok svého života, ale dospělý člověk snad může odmítnout na tom participovat nebo prostě ze vztahu odejít. Chováte se jako pubertální kreténi, kdo tady udělá větší ramena. Lidi, co ten případ vyšetřovali a lovili těla těch dětí odešli do předčasného důchodu a trpí PTSD. Hodnocení je pouze za neobvyklé zpracování bez nutnosti voice-overu, střih a práci s dostupným materiálem a za práci policistů, hasičů a jiných chudáků, kteří museli přispět k dořešení tohoto případu, ale samotný obsah je pochopitelně mrazivý a hodnotit nelze. ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama