Reklama

Reklama

Mistr

  • Hongkong Long hang tian xia (více)
všechny plakáty
Trailer

Čínský mistr kung-fu Tak žije v Americe, kde má malý krámek s léčivými bylinami. Majitel jedné americké školy kung-fu se ho snaží zabít, aby dokázal, že jeho styl a jeho škola jsou nejlepší. Po tvrdém souboji se Tak dostává do zdravotních problémů, nemůže pracovat a jeho obchod je zavřen. Naštěstí za ním přijíždí jeho nejlepší žák Jet, který nejen že pomůže svému mistrovi znovu otevřít obchod, ale především udělá vše pro to, aby zlikvidoval jeho největší nepřátele. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (40)

kitano 

všechny recenze uživatele

Rýchlosť a baletnosť pohybov Jetovi tak vlastná je jasne rozpoznateľná aj tu, no akcia je podkopaná príliš necitlivým a okatým strihom a akčne scény sa často krát skončia skor ako sa začnú. Až záverečná 15-minútovka zasíti divákov hlad po poriadnej akcii. Komediálna postava hlupáčika Jetovi príiš nepristane a dejovo film zaujme len pár podaranými vtípkami. Pekelné zákutie Harkovej kung-fu tvorby. (5/10) ()

Joll 

všechny recenze uživatele

Asiati maj zvrácený smysl pro humor, to je jasné, ale to co tu předve Tsui HArk je úplně mimo mísu. Jet tu hrál doslova imbecila a celej film se choval jako neuvěřitelný pako, prakticky žádná postava se nechová normálně a co se záporáků týče to už je snad z jinýho vesmíru. Film je naprosto špatnej ve všech stránkách a ač jsme fanda jak Harka tak Jeta nemůžu dát víc jak 1 hvězdu. I ty souboje nejsou nic moc... Vyhněte se proboha tomuto filmu obloukem! Zdejších 64% je mi doslova záhadou... Někdy je něco tak špatný až je to dobrý, ale toto není rozhodně ten případ. ()

Reklama

Idaho 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle film je skutečný děs. Po jeho dokoukání jsem se chvíli díval do prázdna a nevěřil tomu, co mám vlastně za sebou. Takže to shrnu. Mladík Jet přijiždí do Ameriky za svým mistrem, nemůže ho najít, protože ho zbil záporňák Johnny, který si takto dělá monopol na výuku bojových umění, a mistr se ukrývá neznámo kde... Protože se jedná film o BU tak musím konstatovat, že scény jsou průměrné, viděl jsem lepší ve filmech 10 let starších. Film, kromě stupidního děje, navíc trpí strašným střihem, jsou vidět žíněnky pro dopad, konstrukce kulis a celé to působí jako kdyby to bylo sestavené z nepovedených záběrů. A Jet Li v kšiltovce a světle modré bundě do pasu je k popukání. Pokud nejste skalní fanda Jeta, vyhněte se tomu obloukem. Vy ostatní, co chcete vidět Jeta bez drátů, podívejte se na Fist of Legend. PS. Po zhlédnutí remasterované verze, kde je většina chybných záběrů vystřižena, zvyšuji své hodnocení z jedné na dvě hvězdy. 30 % ()

kobejn 

všechny recenze uživatele

Asijský smysl pro humor nepobírám, vidět jeta li tajtrlíkovat bylo embarassing, film is stupid, hlavní bad guy je imbecil as hell, ti tři latino guys are stupid as well and all in all everything is bad in this silly asian work of art...zachraňuje to částečně final showdown on the roof, kde si to jet rozdá s tim imbecilem až lítaj střepy a všichni mají střepy zapíchlý v nohách ap., oba pak vylítnou oknem a držej se na provazu, imbecil ještě párkrát jeta kopne do fejsu, načež jet imbecila skopne dolu...ten pak letí, letí...dlouho...než se dole rozplácne, hurá a je konec. No byla to bžunda, ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Aj na osemdesiate roky by bola tá zápletka extrémne debilná, ale že to uviedli v 92, to mi hlava neberie. Jet Li príde do Ameriky za svojim majstrom a pritom stretne kopu dementných gangstrov, ktorí pre nejakú zmysluplnú zámienku na boj nechodia ďaleko. Väčšinou si vystačia s porovnávaním kung-fu, aby dokázali, kto ho má väčšieho. Teda lepšiu techniku. A presne taký dôvod, prečo sa chce biť s Jetom a jeho majstrom, má aj totálne retardovaný hlavný záporák. A ani Jet a jeho majster Yuen Wah nie sú príliš sympatický alebo veľkí myslitelia. No proste nebojové scény sú k neprežitiu. Našťastie bitky sú celkom v pohode. Choreografia je nápaditá aj keď väčšinou len variuje kúsky z Jetových starších filmov a sem tam sa nevyhne drátom, ktoré Tsui Hark tak miluje a ja neznášam. Ale chvaty pôsobia kontaktne a miestami dosť drsne. Dočkáme sa aj rôznych bolestivých zlomenín. Len miestami sú chvaty viditeľne pomalé. Ale väčšinou sa na bitky dobre pozerá a sú tým jediným, čo má cenu na tomto filme vidieť. Takže celkovo to je extrémne debilný film so solídnymi bitkami. 4/10. P.S: Najviac ma rozosmiala scéna v ktorej sa jeden chlapík štyrikrát strelí brokovnicou a potom sa ešte dorazí tým, že spadne na sklo. To nevymyslíš. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (3)

  • Ve snímku má roli i Billy Blanks, přeborník Kickboxu a Tae Kwon Du, držitel 7. stupně černého pásu, 7x světový šampión v karate, mistr v boxu a kapitán Spojených států v karate týmů. Je vlastníkem více než 30 zlatých medailí v mezinárodní konkurenci. Jeho epické bitvy s "Nasty" Andersonem jsou legendami mezi fanoušky bojových umění. Má přes 300 kariérních vítězství. V roce 1982 byl poctěn také tím, že je uveden do Síně slávy karate. (Epistemolog)
  • Tak (Wah Yuen) ovládá Jet Kune Do, Tae Kwon Do, Hapkido, Hung Gar, Wu Shu a další kung fu styly. (Epistemolog)
  • Jet Li si během natáčení jedné scény zlomil pravé zápěstí. (TomikZlesa)

Reklama

Reklama