Reklama

Reklama

Rabbits

Drama / Mysteriózní / Horor / Komedie / Fantasy
USA, 2002, 50 min

Obsahy(1)

Film RABBITS natočil kultový režisér David Lynch. Ukazuje nám niekoľko na prvý pohľad bezpríbehových epizód zo života rodiny králikov. Odohráva sa bez jediného strihu, v jednej izbe, pomocou statickej kamery. Králici medzi sebou hovoria, ale ich dialógy sa zdajú nezmyselné. Do toho sa ozýva dlhý potlesk a smiech ako z klasických sitcomov. Lynch tento film postavil na zvláštnych surrealistických a hororových víziách, ktoré si každý môže vysvetliť po svojom. (Avathar)

(více)

Recenze (152)

Rimsy 

všechny recenze uživatele

Uff... Pro všechny, kteří si myslí, že nám mistr stárne je toto ten nejlepší protiargument. Fascinující dílo. Lynch opět spolupracoval s hvězdami Mulholland Drive N. Watts a L.E. Harring a přestože herecké výkony jsou opravdu minimalistické, nedopřejí člověku oddychu. Výborná podkreslovací hudba, stejně jako další (divné) zvuky. Jedna místnost, jeden záběr (skoro...) a tři králíci (také skoro...:)). Jsem v šoku, ohromující deprimující atmosféra. Třikrát sláva mistrovi. 95%. ()

gojackill 

všechny recenze uživatele

David Lynch odvádí pozornost absurdními dialogy a úchylnými monology, o jejichž smyslu můžeme spekulovat, jisté je jen to, že jsou matoucí a DIVNÉ. Je zřejmé, že se děje něco moc špatného a to naše králíky vyvádí pěkně z míry. Začínám věřit, že David Lynch umí uvádět do hypnotického stavu přes vaši obrazovku. Konec mi vyrazil dech a zatemnil zrak - zážitek jako prase, ze kterého mi hučelo v hlavě. Zjevení démona (nebo co to je) je i v porovnání s Lynchovými mysticky - hororovými scénami na totální špičce (na špičce je ehmmm tvl toho je- tak třeba trpaslík twin peaks, bezďák v Mullholand drive, nahrávka na kazetě Lost Higway) . Nejlepší krátkometrážní Lynch. Stejně doufám, že Lynch natočí další perfektní celovečerní snímek pro "normální kino". Silencio ()

Reklama

Nutrička 

všechny recenze uživatele

Já skutečně nevím, co si o tom mám myslet. Vím jedno - atmosféra byla dokonalá! A s tímto vědomím jsem si to taky pouštěla. Když jsem si po prvních třech minutách uvědomila, že Rabbits trvá asi třičtvrtě hodiny, začala jsem se bát, že to nedokoukám, že na to nebudu mít sílu, že mě to nebude bavit. Ale ono to kupodivu uběhlo dost rychle a já se nestačila divit, že už je tady konec. Konec, který... inu, trochu jsem se lekla. Dávám čtyři, protože jsem u toho vůbec nevnímala čas a jak už jsem jednou napsala, atmosféra, vizuální pojetí a originalita ve všech ohledech byla skvělá. Kdybych z toho neměla tak rozporuplné pocity, tak dám pět nebo žádnou. ()

misstake 

všechny recenze uživatele

Kdyby si tohle pustil někdo z americké armády, bezpochyby by pak film našel uplatnění při mučení zajatců. Pokud jste normální člověk, tak chcete-li se vyhnout vážné psychické újmě, vyhněte se i Králíkům. Pokud ale jste filmový fanoušek vyžívající se v bizarnostech, za nimiž se schovává David Lynch a jiní psychotici, je to to pravé pro vás. Je to horor mísící se se sitkomem s prvky surrealismu a dadaismu. Je to ještě podivnější než obvykle a napadá mě spousta otázek. Proč to jsou králíci? Proč mluví každý o něčem jiném? Proč ten smích? A kdo to volal? Odpověď asi najde každý jinou, nebo žádnou. Ani králíci už prostě nejsou čím se zdají být. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Rok 2002 byl pro Davida Lynche poměrně plodným rokem, bohužel se zaměřil hlavně na krátké filmy a na experimenty. I tentokrát je to experiment. Herci na jevišti v divadle, nebo při natáčení sitcomu, mají hlavy králíků a předvádějí něco neviditelnému publiku, které se směje v momentech, kdy to nečekáte, tleskají, když to nečekáte. V tomhle směru už se jedná o absurditu, která má nějakou vypovídací schopnost, ne jako "DumbLand". Popravdě řešeno, tohle by se dalo zvládnout i během 10 minut či méně, nemuselo se k tomu použít celých 50 minut. ()

Galerie (1)

Zajímavosti (4)

  • Psychologové na Univerzitě Britské Kolumbie používají Rabbits jako spouštěč existenciální krize u jejich výzkumných subjektů. (Mitin)
  • Miestnosť, v ktorej sa celý dej filmu odohráva, vznikla rozložením provizórneho štúdia na kopci za Lynchovým obydlím. (ČSFD)

Reklama

Reklama