Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V 80. letech vznikla řada filmů o dospívající mládeži. Nejdříve pojednávaly o zmatečném hledání životní orientace, o obtížném vstupu do dospělého života - a pozvolna se zájem přesouval k mládeži delikventní. Tento snímek mapuje poměry na odlidštěném sídlišti, kde se mládež z nudy shlukuje do part, které se bezcílně toulají, ponižují kolemjdoucí, napadají bezbranné. Zjišťuje, že na bezprizorné děti mají rodiče příliš málo času, že jejich činy bagatelizují tak dlouho, dokud nedojde k tragédii. Avšak zbytečné siláctví slov i gest, melodramatický důraz na první lásku a pozdní prohlédnutí v jádru slušného chlapce, jenž podlehl lákání atraktivních vzorů, umenšuje varovnost tohoto jinak cenného snímku. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (113)

RobLord 

všechny recenze uživatele

Jsem metalista tělem i duší. 80. léta si velmi dobře pamatuji - bylo nám 13, když jsme v roce 1986 založili svou kapelu. Nicméně tento film mne nenadchnul už ve své době, stejně jako česká metalová scéna, která tehdy za nic nestála. Mnohem zajímavější byl punkový předfilm, běžící v kinech před Horkou kaší. ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Pro mě mají tyto filmy mnohem větší vypovídající hodnotu, než lecjaký soubodý retro film či seriál, který se do osmdesátek vrací s navoněnými superrealistickými kostýmy. Dal bych i víc hvězdiček, ale bohužel se to nedá. Jednotlivé epizodky nedrží při sobě a spousta jich končí ve slepé uličce (Jandák a jeho syn). Každopádně některé pasáže jsou výborné a spoustu času jsem si sledování hodně užíval. Myslím, že v kontextu Kouře nebo Proč? má i tento film smysl vidět. Zaujala Daniela Kolářová, Lucie Benešová i Lucka Bílá. S chlapama je to horší, ale ne úplně tragedie. V seznamu herců se zapomnělo na epizodní roličku Jiřího Líra. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Když jdou strejdové na dechovku a poperou se teda až půllitry lítaj, tak se normálně zahraje Padla facka na sále, všechno je v pořádku."  Nikdy jsem nepatřil mezi skalní metalový hroziče, ale ve druhý polovině osmdesátých let jsem k metalu na chvilku konvertoval, takže by pro mne Horká kaše měla být srdeční záležitostí. Jenže není. Je to totiž hovadina plná nepříjemný mládeže a na tu já nerad vzpomínám. Tyto spolky znuděnejch kreténů bývaly totiž ozdobou každýho pořádnýho sídliště a nebyli to metalisti, pankáči ani depešáci. Byli to prostě jenom kreténi. Jinak ty hvězdy jsou výhradně za Vitacit s Luckou i bez ní a za připomínku několika legendárních vypalovaček typu Paralet či Haťapaťa. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Celkem zajimavy a pro me uplne neznamy film. Pamatuji si, jak moc se mi v detstvi ony metalove vesty plne nasivek, nazehlovacek a vysivek libily. V puberte me oslovil i heavy metal. Vse uz je tedy davno pryc, nostalgie vsak zustala. Krome Vitacitu a Bile se parkrat film opre do komousu a jinak nam ukaze znudenou prazskou mladez z Jizniho Mesta. Ve sve dobe chtel film ocividne sokovat, dnes uz potesi jen pametniky:-)! ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Svého času jsem šel na tenhle film do kina. Prý bude o darebácích, a byl a to od rodičů přes děti, jakou postavu tam zahlédne, tak nejdříve se jevila i dobře, pak se ukázalo, že jen proto, že sbírá sílu pro nějakou darebnost. ***S nudou bojují všichni dospívající a v každé době. Násilí, to se někomu vyhne, horší je vždy to psychické, a jak žít, na to si každý musí přijít sám, tedy co pro něho je a co není. ***Na tyhle myšlenky mě nyní film navedl, jinak jsem zvvědavý jak na mě bude působit, dneska se chci kouknout na CSFilmu (31.8.2011 - 18hod), protože jsem ho neviděl 23 let. ()

Zajímavosti (10)

  • Představitel Františka Miroslav Lettermann, měl ve skutečnosti vadu řeči. Okolo 30. minuty řekne jeho postava jedinou větu, a to "Kašlem na to, jdem", kterou museli tvůrci ve studiu předabovat. (Terva)
  • Vo filme je kapela Vitacit vôbec prvý krát zaznamenaná na filmovom páse. (Smok)

Reklama

Reklama