Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Učitel Majer (Tomáš Magnusek) je propuštěn z vězení na amnestii. K sobě do domu si ho bere jeho spolužák ze základní školy Ivan (Zdeněk Godla), jenž žije v romském ghettě. Majer nemá nikoho z rodiny. Nikdo mu nezbyl, a tak nabídku Ivana vítá. Ivan Majerovi sdělí, že se mu rozhodl pomoci především z důvodu, že potřebuje znovu otevřít školu, na které dříve Majer učil a chvíli ji vedl. Ivan žijící v ghettě zná problémy své komunity a ví, že zrušení jejich oblíbené školy jim neprospělo. Majer začíná oslovovat své bývalé kolegy a především žáky, aby mu pomohli. Řada jeho žáků má také svoje děti. S nimi zažívá řadu komických situací. Netuší ovšem, že ho stále sleduje Dostál (Jiří Krampol), nejstarší z mafiánské rodiny, který ví, že Majer byl propuštěn a rozhodne se pomstít svého syna i vnuka. (Tomáš Magnusek s.r.o.)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (139)

Grimaldi 

všechny recenze uživatele

Po skvělém hereckém výkonu ve filmu Shoky & Morthy jsem si s velkou naivitou pustil čtvrtý díl této vlajkové lodi Tomáše Magnuska, v naději, že už to tentokrát bude herecky i režijně v pořádku. Už první minuty ukázaly, že zázrak se nestal a vše je téměř stejně špatné jako v minulosti. Snaha o humor je otřesná, nelogičnost chování postav zcela běžné a „dramatické“ scény působí tak vážně, jako když se malé děti na školní besídce snaží zahrát Hamleta. Naprosto zbytečný návrat, kde příslib dalšího dílu v závěrečných titulcích opravdu nebyl třeba. Za celkové zlepšení Tomáše Magnuska v herecké i režijní roli nakonec tu jednu hvězdičku dám, ale můj zájem o jeho tvorbu zase klesl na absolutní nulu. ()

SidneyP odpad!

všechny recenze uživatele

Těžko uvěřit, že dramaturgicky, zvukově, herecky... prostě obecně FILMOVĚ... je to mnohonásobně horší než původní trilogie. To prostě není možný, jak je tenhle film splácanej dohromady. Jedná se jen o řádku natočených scén, co sotva drží do kupy. Tomu filmu nevěříte absolutně nic. Postavy papouškují naučené dialogy a nějaké herectví je tatam. Jak se Magnuskovi podařilo do tohoto filmu obsadit takovou paletu herců, to mi hlava nebere. Ten film je totiž totální sračka. ()

Reklama

sykyntosh 

všechny recenze uživatele

Od tohoto filmu jsem vůbec nic nečekal. Proto bylo velké překvapení, že i přes svou značnou podprůměrnost si tento film v některých momentech dokáže s divákem pohrávat a trochu jej i překvapit. Nejedná se v žádném případě o kvalitní film, ale jeho hodnocení musím trochu více vyzdvihnout, neboť když se podívám na jiné české filmy z posledních let (které navíc disponovali velkou produkcí), tak tohle vlastně není tak bolestivé pro mé oči. Je tu minimálně snaha o něco hodnotnějšího, což se většinou nedaří, ale občas to k velkému překvapení funguje. 5/10 ()

Radek99 odpad!

všechny recenze uživatele

Ryzí odpad. Kromě toho, že je pan Magnusek neuvěřitelně špatný režisérský, scénaristický i herecký břídil, doslova Uwe Boll českého filmu, (a to Uwemu ještě asi křivdím), je pan Magnusek i docela otevřený rasista - a tenhle paskvil i celá tahle série v sobě obě dvě tyto Magnuskovy charakteristiky bohužel spojují. Mimochodem k tomu, aby mohl učitel či ředitel působit na jakékoliv české škole, potřebuje mimo jiné i čistý výpis z trestního rejstříku, což asi amnestovaný učitel/ředitel několikanásobný vrah Majer bude jen těžko splňovat... Zlatá malina je doma! ()

dopitak odpad!

všechny recenze uživatele

O Magnuskovi už jsem toho popsal hodně. Je schopný sehnat peníze na natáčení, tím ale schopnosti končí. Scénář, ve kterém propuštěný vězeň se zákazem přiblížit se k budově školy, která mimochodem má fungl novou fasádu, ale je roky upuštěná, nepatří asi zřizovateli a pan bývalý učitel ji rozchodí tak, že se skamarádí s cikánama a několika důchodci, a vymyslí plán jak se zase žáci vrátí do lavic tím, že utečou z jiných škol, není špatný, on je spíš neexistující. Takovou ultra sračku nemůže vymyslet ani v prváku na učňáku (na dlaždiče). Začátek celé série byl sice ryzí wtf, ale aspoň se člověk nuceně někdy zasmál. Dušení zřejmě leprou stiženého pana herce Jana Přeučila polštářem, nasazení dvou ultra "každej by jim dal co proto" kočiček (GGm NG), a angažování Vémoly a Krampola s výrazem "jsem pět minut po mrtvici, co po mně chcete", ubije i poslední procenta citu. A ten otevřený konec, to je trefa! ()

Galerie (112)

Zajímavosti (20)

  • Petr Reif zde ztvárnil dvojroli. V čase 6:03 je vidět jako člen vězeňské ostrahy a poté v čase 51:43, kde je jedním z bodyguardů šéfa mafie Viléma Dostála (Jiří Krampol). V čase 01:11:54 je zpětné okénko v průběhu výkonu trestu Tomáše Majera (Tomáš Magnusek), kde jej ještě jednou spatříme. (Arnyfe)
  • Vedení školy v České Skalici, kde se příběh Bastardů odehrává, si odněkud z internetu vytisklo sadu informačních štítků na dveře, které označovaly učebny a místnosti. Kabinet uklízečky měl fotografii Jaroslavy Obermaierové z filmu Bastardi (2010) a tato škola je tak jediná, ke které se štítek autenticky váže. Jaroslava Obermaierová se při natáčení s nápisem vyfotila. Tato fotografie je v galerii filmu. (ugugege)
  • Ota Jirák neměl dobrý pocit z natáčení ve věznici v Plzni na Borech. Když mu navíc kostymérky přidělily vězeňský mundúr a mříž se zaklapla, nebylo mu právě dobře. Byl to pro něj nejhorší natáčecí den. (TomasSlach)

Reklama

Reklama