Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Učitel Majer (Tomáš Magnusek) je propuštěn z vězení na amnestii. K sobě do domu si ho bere jeho spolužák ze základní školy Ivan (Zdeněk Godla), jenž žije v romském ghettě. Majer nemá nikoho z rodiny. Nikdo mu nezbyl, a tak nabídku Ivana vítá. Ivan Majerovi sdělí, že se mu rozhodl pomoci především z důvodu, že potřebuje znovu otevřít školu, na které dříve Majer učil a chvíli ji vedl. Ivan žijící v ghettě zná problémy své komunity a ví, že zrušení jejich oblíbené školy jim neprospělo. Majer začíná oslovovat své bývalé kolegy a především žáky, aby mu pomohli. Řada jeho žáků má také svoje děti. S nimi zažívá řadu komických situací. Netuší ovšem, že ho stále sleduje Dostál (Jiří Krampol), nejstarší z mafiánské rodiny, který ví, že Majer byl propuštěn a rozhodne se pomstít svého syna i vnuka. (Tomáš Magnusek s.r.o.)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (139)

SidneyP odpad!

všechny recenze uživatele

Těžko uvěřit, že dramaturgicky, zvukově, herecky... prostě obecně FILMOVĚ... je to mnohonásobně horší než původní trilogie. To prostě není možný, jak je tenhle film splácanej dohromady. Jedná se jen o řádku natočených scén, co sotva drží do kupy. Tomu filmu nevěříte absolutně nic. Postavy papouškují naučené dialogy a nějaké herectví je tatam. Jak se Magnuskovi podařilo do tohoto filmu obsadit takovou paletu herců, to mi hlava nebere. Ten film je totiž totální sračka. ()

blackkocour 

všechny recenze uživatele

Jednička se mi v něčem líbila, že se našel někdo, kdo si nebojí otevřít hubu a prdel, a nečekat veřejné linčování ve stylu cikánské férovky. To znamená, že vy budete jeden jako jeden rakl na tři černý tlamy, což krom tmavého celozrného sendviče, budete mít pěkně natrhlou držku jako mistr Přeučil (myslím teď jako tu postavu školníka, kterou ztvárnil pan herec..). Nepatří to už vůbec do zlatého fondu, ale je to aspoň prdel.. k čemu jsem se odjakživa takhle přikláněl, a taky, pokud žijete na Cejlu v Brně, v Chomutově v Ústí nebo na Slovensku, tak vám určitý fráze prostě přijdou vtipné, protože v nich žijete. Jinak, pokud bych byl správný spořádaný občan na západě, je to nekorektní bizár jak sepsat cikánský zákoník práce, který bude mít možná tak jednu stranu. Všichni mají Tomáše za hrdinu, (tak hrdinou může být každý, kdo zatne černý tipec.., ne fajn nechám ty vtípky.), že zabil 3 nezvladatelné parchanty, a film v podstatě slouží k ničemu, protože moc zvratů se stejně ani neukáže, nebál bych se říct, že to nemá žádný děj, i málo rasisitických frází tu chybí. Sám Maghnusek se jako za rasistu nepovažuje, a všechno píše z vlastních zkušeností, když tenkrát ještě učil na zvláštní škole, pokud se nepletu? Okey, lore celý trilogie je vyhnaný až do extrému, a vůbec by se v tom nikdo vidět nemohl. To, co vám Kolečko salámu a veřejnoprávní televize snažili opít jejim Mostem, kde se dozvíme, že cikoši jsou milým společníkem do černého obleku, s bílým rukávkem aby vám nosili kávu, je jen umělý výplod buznofantazie. Už jen čekám na den, kdy hnědý kulturně obohacující spoluobčané vtrhnou do ulic, a špatným pravopisem napíšou na transparenty ČIPSI LIVEZ METR, proto aby se zbytečne tolik nevyplýtvala černá barva, radši začínáme obsazovat i profesionální cikošské herce. Dvojka a trojka už takový labůžo nebylo, protože se tu řešila i zkurvená Chebovská mafie, s rytmousem jako gorilou (to by mě zajímalo, kolik dostal za 3 repliky..), a kriminální atmosférou, která jen nudí a čekáme jak se vyvine poslední soud učitele/vraha na útěku. Čtyřka se hodně podoba jedničce, což je na druhou stranu dobře, a jede se na vlnu humoru a kontroverze. Pořád ale váhám dát tomuhle filmovému separátu odpad. P.S.: Doufal jsem že si školník na konci zašuká s tou bílou cigoškou. Viagra Team 4ever. A Vémola solidně šilhá po tom lechtání se s opičáky v oktagonu.. ()

Reklama

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Magnuska mám rád. Je to sympaťák a hlavně srdcař. A se stejným srdcem se věnuje i svým filmům, které povětšinou zaujímají formát „gilty pležr“, ale vždy mají něco do sebe. Pokračování Bastardů se celkem vydařilo. Filmařsky je úplně jinde, než předchůdci, kteří působili odbytě, až televizně. Zde má člověk pocit, že sleduje vyloženě film, který měl nějakou tu produkční hodnotu - od záběrů, po obecně kameru. Nechyběla zde typická ponurá atmosféra, povedené hlášky a s nimi spojené skutečně vtipné situace, nebo i pěkné ženy - na Gašpárovou se obzvlášť dobře koukalo, Mottlová zase zahrála dokonalou MILFku. Herecké a produkční hodnoty jsou zde zkrátka znát, film působí velice uhlazeně a profesionálně. Bohužel postrádá obsahovou stránku, která excelovala a nadále bude excelovat v jedničce - takový ten šok faktor, příběh z pohledu více charakterů. Pointa byla prostá, od začátku odhadnutelná a i když závěr opět zůstává nejednoznačný (a pomrkává na další pokračování), nenabídla nic překvapivého. Stejně tak jsem naivně čekal na slibovaného Van Dammea, který se - SPOILER - ve filmu bohužel neobjevil a roli zabijáka místo něj zastal jakýsi neznámý cápek, jemuž ani nebylo vidět do obličeje. Jen za něj bych býval možná tu hvězdu přidal. Nicméně mě překvapilo úsměvné cameo Kajumiho, nebo Vémoly. Zůstávám u příjemného nadprůměru a hranice 6-7/10. ()

Psycho.R odpad!

všechny recenze uživatele

No Ty woe, kdyz si clovek mysli, že podlézt laťku tretiho dilu uz nejde, je hodne překvapen, kdyz pozna opak. Uwe Boll českého filmu vytáhl z ritě zmuchlaný scénář, kde z vraha dětí (nehledě na to, ze si zasloužili tvrdý pasťák) dělá postavu, která požaduje obdiv ostatnich a dostává ho. Davy, včetně bývalých kolegů ho velebí a váží si ho. Starý kmotr čeká v domově důchodců, aby následně domluvil najemneho zabijáka, mel dve gorily, limuzínu apod. Proc si teda kua nežije v luxusni vile, kdyz ma tolik peněz. A to nemluvim o to, že sleduje online popravu na notebooku, jídelně plné lidí... Nejhorší je vsak to herectví, pokud hrajete ve filmu, kde se objevují herecká esa, musíte aspoň trochu umět hrát, jinak hrozně boli, kdyz vidíte, jaký je Magnusek neumětel. Mno, těším se na petku, to si zase pošmáknu 😂. ()

dopitak odpad!

všechny recenze uživatele

O Magnuskovi už jsem toho popsal hodně. Je schopný sehnat peníze na natáčení, tím ale schopnosti končí. Scénář, ve kterém propuštěný vězeň se zákazem přiblížit se k budově školy, která mimochodem má fungl novou fasádu, ale je roky upuštěná, nepatří asi zřizovateli a pan bývalý učitel ji rozchodí tak, že se skamarádí s cikánama a několika důchodci, a vymyslí plán jak se zase žáci vrátí do lavic tím, že utečou z jiných škol, není špatný, on je spíš neexistující. Takovou ultra sračku nemůže vymyslet ani v prváku na učňáku (na dlaždiče). Začátek celé série byl sice ryzí wtf, ale aspoň se člověk nuceně někdy zasmál. Dušení zřejmě leprou stiženého pana herce Jana Přeučila polštářem, nasazení dvou ultra "každej by jim dal co proto" kočiček (GGm NG), a angažování Vémoly a Krampola s výrazem "jsem pět minut po mrtvici, co po mně chcete", ubije i poslední procenta citu. A ten otevřený konec, to je trefa! ()

Galerie (112)

Zajímavosti (20)

  • Natáčení probíhalo na sídlišti Chanov u Mostu, v místních panelových domech a komunitním centru. (ugugege)
  • Na české verzi Netflixu byl první tři dny po uvedení tento film tím nejsledovanějším. (ugugege)
  • Petr Reif zde ztvárnil dvojroli. V čase 6:03 je vidět jako člen vězeňské ostrahy a poté v čase 51:43, kde je jedním z bodyguardů šéfa mafie Viléma Dostála (Jiří Krampol). V čase 01:11:54 je zpětné okénko v průběhu výkonu trestu Tomáše Majera (Tomáš Magnusek), kde jej ještě jednou spatříme. (Arnyfe)

Reklama

Reklama