Reklama

Reklama

Bloody New Year

  • Velká Británie Horror Hotel
Horor / Mysteriózní
Velká Británie, 1987, 90 min

VOD (1)

Obsahy(1)

Parta mladých ztroskotá na ostrůvku, kde najde útočiště v hotelu jako vystřiženém ze starých dobrých časů. Tam ale řádí nadpřirozené síly. (Netflix)

Recenze (15)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Úvodní potyčka a honička v lunaparku mají drajv, to ale není nic proti tomu, co šestici mladých čeká na ostrově, u kterého ztroskotají. Zařízený hotel, na nějž narazí, je zdánlivě opuštěný, ale přeci jen se zdá, jako by někdo číhal ve stínech. Postavy, které se přirozeně chovají hovadsky, nejhorší je asi permanentně hysterická Janet, si idylky dlouho neužívají. Temné síly jim ukážou, kdo je tady pánem a navrch k tomu se přidá i síla živá. Postupně se z toho stává jakýsi surrealistický koktejl, kdy se realita mísí s fantazií bez pravidel a bez hranic. A samozřejmě se přidá smrt. Gore sice není výživné, ale vraždy ujdou. Jedna z nejnapínavějších scén je s výtahem. A při ní si také člověk tak trochu vzpomene na Freddyho. Jinak člověka napadne řada filmů - Osvícení, Karneval duší (byť pointa je v něm jiná) nebo pozdější Loď duchů. Konec byl od jisté chvíle očekávaný a vítaný. Místy velmi dobrá hudba a scény jako s poltergeistem - výborná kuchyně. Mně to tentokrát sedlo. ()

Gorehound 

všechny recenze uživatele

Film nenudí, a z očividne nízkeho rozpočtu tvorcovia vyžmýkali čo sa dalo, pointa je vcelku originálna, ale... Tu sa ukáže inšpirácia Shining, tam Nočnou morou z Elm street, inde Evil dead, a kde by mali tvorcovia pritvrdiť a vytasiť sa s parádnymi gore efektami, ostane len taký nemastný neslaný úmysel. Taktiež toho pobehovania po ostrove je niekedy až veľa, prospela by hutnejšia atmosféra a koncentrovanejší dej, človek občas stráca pozornosť. Inak je to fajn a občas i ambicióznejšie béčko, ktoré malo na viac. ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

Predsa len som čakal niečo, čo sa baví. A to film z rokov 80. ktorý kráča spolu so svojimi súkmeňovcami. Ale to by asi malo byť viac a vlastne nič viac a viac menej, ako prídel tej správnej atmosféry. Gradácia? Na konci. Počas filmu, ani prd. Je to zvláštne, lebo potenciál tu bol a sú tu aj skvelé masky, ale aby som nejako tento horor uznal a odporučil, tak to asi nie. ()

hladass 

všechny recenze uživatele

V případě Bloody New Year mohlo jít o opravdu dobrý film, nápad zkombinovat několik hororových subžánrů (slasher, ghost, haunted house, gore, demons, splatter) a komedii, zní v mých uších docela dobře, věřím, že taková Troma by si s tímto nápadem, zejména pod taktovkou Kaufmana, poradila se ctí... Což se v tomto případě nestalo... Samotná levnost a viditelná béčkovost mi vůbec nevadí, naopak tyto kousky vyhledávám, že film vykrádá všechny horory široko daleko okolo, taky ne, ale že je to velký chaos a k tomu z větší části dost nudný a bez atmosféry, už ano... Pár slušných nápadů, ucházející hudba a pěkné masky film už nezachrání... ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Oficiálně první film viděnej v roce 2024. Novej rok jsem chtěl začít nějak stylově. A jak jinak(u mě) než hororem a ještě s takovým příznačným názvem Bloody New Year. Kupodivu nejde o nějakej profláklej kousek. Zde má film jen 57hodnocení a průměrných 51%. Co bych k filmu dodal aniž bych o něm moc prozradil. Snad jen to, že nápad se mi líbil jen to zpracování místy trošku pokulhávalo. Někdy to působilo lehce komicky a z toho by se dala atmosféra a napětí doslova krájet. Ruku na srdce nebo alespoň mluvím(píšu) za sebe. Na takovej ostrov bych se dostat nechtěl. Vítejte na Grand Island. Lepší 3hvězdy. ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama