Reklama

Reklama

V karavanu po Česku

(seriál)
Česko, (2021–2022), 6 h 9 min (Minutáž: 26–27 min)

Série(2) / Epizody(14)

Obsahy(1)

Aleš Háma putuje v karavanu Českou republikou, objevuje pozoruhodná místa a doslova ochutnává jejich atmosféru, chutě a vůně. Na své cestě potkává řadu zajímavých lidí. Nový cestopisný cyklus je volným pokračování divácky úspěšného seriálu V karavanu po Slovensku. (Česká televize)

Recenze uživatele LachtanShows k tomuto seriálu (14)

Karlovarský kraj (2021) (S01E01) 

Aleš Háma je sympaťák a spoustu míst, co zrovna kolem Varů ukázal, opravdu musím navštívit. Zvlášť když nejsou zas tak daleko. ()

Plzeňský kraj (2021) (S01E02) 

Cením, že i když mám ten náš kraj celkem projetý a čekal jsem, jestli se štáb pustí spíš do profláknuté Šumavy a spousty větších důležitých měst, tak je fajn, že mi i tak dokázali poukázat na spoustu pozoruhodných koutů, které mám kus od baráku a doposud jsem je nenavštívil. ()

Jihočeský kraj (2021) (S01E03) 

Jižní Čechy jsem navštěvoval pravidelně s rodiči jako batole, takže si pamatuju houby a teďko jako dospělý jsem navštívil zatím jen Boubín. Ty zazší krásné kouty jako Novohradské hory, Třeboňsko nebo Českou Kanadu řadím do předních příček na mém cestovatelském wish-listu. ()

Kraj Vysočina (2021) (S01E04) 

Možná jsem to zmiňoval už u předešlých epizod, ale poměrně mi vadí, že se pořad, v němž se jezdí karavanem po české krajině, soustředí spíše na historii a architekturu než na samotnou přírodu, která mě osobně přeci jen láká o dost víc. ()

Jihomoravský kraj (2021) (S01E05) 

Na Moravě jsem doposud ještě nebyl a i když mám radši hory, tak mě tamní uhlazená slunečná krajina extrémně láká a snad se do těchto koutů snad už brzo podívám. Nejsem milovník vína a už vůbec ne vinař, ale ty rozsáhlé vinice mají nesmírné kouzlo. ()

Zlínský kraj (2021) (S01E06) 

V téhle epizodě už jsme se podívali i do kopců, ke kterým já tíhnu ze všech krajinných druhů nejvíc, jinak mě ale Zlínsko příliš nezaujalo a rovněž mi dost mrzí, že se Wehrenberg víc nerozšoupnul a místo pouhých 6 dílů se nevydal s Hámou i do zbylých českých regionů. ()

Moravskoslezský kraj (2022) (S02E01) 

Nedávné zjištění, že loňské zklamání z cestopisu o českých krajích, které původně nezahrnulo úplně všechny, se vrací se zbytkem tehdy postrádaných, mě fakticky potěšilo. Háma je sympaťák, tenhle jednoduchý koncept na mě funguje a s čerstvým přelouskáním Ziburova putování po Česku je tohle příjemná paralela. ()

Olomoucký kraj (2022) (S02E02) 

Říkám to u jakékoli formy jakéhokoli cestopisu. Hned bych tam vyrazil taky! Severní Morava je pro mě skoro až cizokrajným regionem a já nutně musím poznat její tajuplná zákoutí. ()

Pardubický kraj (2022) (S02E03) 

Sice mi nezajímají pardubické mainstreamy jako koně a perník, příroda a kultura je ve východních Čechách ovšem krásná jako kdekoli jinde v naší republice a okamžitě bych se vydal i do Toulovcových maštalí či na hrad Svojanov. ()

Královéhradecký kraj (2022) (S02E04) 

I Královéhradecký kraj má zajisté svůj půvab, rád bych ale viděl více přírody a méně už poněkud repetitivního ukazování zaměnitelných východočeských zámků a podobných zástupců architektury. ()

Liberecký kraj (2022) (S02E05) 

Když hodnotím čerstvě po zhlédnutí epizody, jsem pokaždé trochu skeptičtější než když v sobě nechám pocity uležet. Už jen proto můžu dát toulání po Liberecku hvězdy 4 a ne jen 3, byť přírody tu bylo opět ukázáno méně, než bych prosil. ()

Ústecký kraj (2022) (S02E06) 

Ústecký kraj je sice zahalen mlhou průmyslové a sudetoněmecké minulosti, přírodu má ale nádhernou a dost se těším, až se po letech do jeho koutů vydám znovu. Hlavně pro České středohoří mám totiž velkou slabost. ()

Středočeský kraj (2022) (S02E07) 

Brdy hodně překvapily, třebaže už mám některé tamní cíle najeté a dlouho se k nim odhodlávám. Poté se od přírody zase trochu upustilo, tentokrát mi to ale vůbec nevadilo, například krása Čáslavi mě hodně mile překvapila. ()

Praha (2022) (S02E08) 

Milé rozloučení s milým moderátorem v milém českém cestopisu. Klidně by mohl Wehrenberg vymyslet další koncept, jak vzít Hámu na cesty a natočit z toho takovýhle dokumentární seriál. ()

Reklama

Reklama