Reklama

Reklama

The Sadness

Trailer
Tchaj-wan, 2021, 99 min

Město Tchaj-pej náhle propuká v krvavý chaos, a to kvůli viru, díky kterému jsou lidé nuceni vraždit, mučit a dělat spoustu horších ohavností. Mladý pár je dohnán až na hranici zdravého rozumu, když se snaží znovu sejít uprostřed této strašné apokalypsy. Doba pořádku a radosti je pryč, zůstává pouze a jen „smutek“ (The Sadness). (HanzoBureshi)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (133)

dubinak 

všechny recenze uživatele

Zajímavá volba plakátu i názvu, které opravdu můžou diváka zmást, co ho bude čekat. Rozum zůstává stát nad tím, jak opravdu dobré je zdejší gore a krvavé efekty. Po dlouhé době fakt nechuťárna hadr a publiku, co není zvyklé na tryskající krční tepny nebo znásilnění oční jamky by to mohlo zamávat se žaludkem. Co tomu chybí je ale trocha autentičnosti, protože mi přišlo, že na tchajwanské město je to okolí celkem vylidněné a oproti třeba Vlaku do Pusanu tomu chyběl pořádný komparz. Dále pak občas dělá problém fakt, že ten příběh je fakt jen rámcový a tak nějak jen přicmrnduje dominantní akci. Další nešvar je pak i nevyváženost zmíněného gore, kdy v druhé polovině dost razantně poleví a vyčpí. Hodně váhám nad čtvrtou hvězdou, protože řemeslně je to celkem úkaz, ale hlásek mi napovídá nechat ty tři. ()

PabloFuentes 

všechny recenze uživatele

Horší jak zombie apokalypsa, protože tady jsou nakažení velmi vynalézaví a užívají si to. Tento film jsem chtěl vidět už dlouho (od prvního traileru). Věděl jsem, že to bude velký gore, přistupoval jsem tak k němu a co jsem očekával, jsem i dostal. Mozek nechte klidně na dovolené. Jen je škoda, že si to nedokázalo udržet ten drive, který to postupně získalo, až do konce. Scéna z metra top! ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Realistická vízia krajiny, ktorú zachvátila mimoriadne agresívna forma vírusu robiaca z ľudí sadisticko-sexuálne monštrá bez zábran. Bezpečnostné zložky na čosi také šialené (a v takom masovom meradle) nemajú šancu adekvátne reagovať. Situácia sa okamžite vymkne spod kontroly a prežitie je na každom jedincovi zvlášť.  K realistickému stvárneniu patrí hojne využívané gore. Dosť mi to pripomenulo O 28 dní od Boylea, ktoré taktiež býva považované za súčasť zombies žánru, ale vlastne nič nemôže byť ďalej od pravdy, hoci, samozrejme, isté styčné body by sa samozrejme našli. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

V Ázii začne úradovať nový vírus nazývaný Alvin. Zo začiatku sa zdá, že je vírus len politickou hrou, ale keď sa začnú ludia meniť na krvilačné nadržané monštrá, je jasné, že ide o ozajstnú pandémiu, ktorú bude ťažké zastaviť. - Bezpochyby je to Splatter, ktorý si musí užiť každý hororový fanúšik, ale ja osobne proste potrebujem na postavách vidieť niečo zaujímavé, čo vo mne vynúti záujem prežívať to s nimi. Tu nič také nebolo, plus treba čítať titulky, čo trochu uberá na celkovom dojme. To je asi všetko, čo by som vytkol. Inak tu je všetko možné od rezania končatín, násilného sexu, grcaníc, až po krvavé finále v nemocnici. Takýto masaker sa na hororovej scéne objaví len raz za pár rokov, takže si ho treba patrične vychutnať. Tiež netuším, prečo sa to volá The Sadness, keď majú nakazení a pravdepodobne aj diváci neustále úsmev na tvári. ()

Joker Punx 

všechny recenze uživatele

Další jeden z nejlepších hororů z dnešní doby - Brutální masakr a fakt skvělý hlášky :D Už co jsem viděl první trailer jsem se na to těšil jak svině :) Nejdřív jsem si myslel že jde zas o zombíky ale bylo to jinak. Krvák jak prase a scéna s okem neměla chybu :D Tzu-Chiang Wang byl dobrej magor :D Gore pecka! Na konci v titulcích skvělej metal - To jsem si hned dal na plný koule ve sluchátkách. Rejža Rob Jabbaz natočil výbornej gorefest masakr - Na svůj první film výborná práce. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (5)

  • O speciální efekty filmu se postarala společnost IF SFX Art Maker. Členové tohoto týmu strávili tři měsíce výrobou řady různých rekvizit jako byly orgány a umělé hlavy, včetně některých, které dokázaly explodovat nebo stříkat krev. (Homerking)
  • Filmová premisa moru, který z lidí dělá krvežíznivé sadisty, se inspiruje komiksovou sérií známou jako „Crossed“. (HanzoBureshi)
  • Ve filmu bylo velmi málo počítačové animace, přičemž 99 % speciálních efektů byly praktické efekty. (HanzoBureshi)

Reklama

Reklama