Reklama

Reklama

Jan Koller: Příběh obyčejného kluka

  • Slovensko Jan Koller
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Příběh Jana Kollera se řadí mezi světový unikát. Spousty prestižních zahraničních serverů se mu v minulosti věnovalo a shodli se na tom, že story “Českého Honzy“ je skutečnou pohádkou, která je asi už navždy nenapodobitelná. Sympatický obr totiž celé dětství, mládí a začátek plnoletosti nastupoval za amatérské kluby na vesnické úrovni. Nejčastěji pak za Smetanovu Lhotu v Jižních Čechách. Nikdo by si tenkrát ani v tom nejodvážnějším snu nedovedl asi představit, že z kluka, který dává góly ve vísce o 300 obyvatelích, bude jednou postrach všech fotbalových obran a brankářů.

Honza se shodou náhod dokázal dostat do rezervního mužstva tehdejší Sparty Praha, protože byl v Praze na brigádě a neměl kde trénovat. Přes rezervu se zanedlouho dokázal prokousat do kabiny prvního mužstva, kde se to jen hemžilo hvězdami a reprezentanty. Honza se dokázal prosadit do sestavy a vstřelit své první ligové góly. Bylo to něco neuvěřitelného. Když se mu angažmá ve Spartě přestávalo dařit, odešel do Belgického Lokerenu. I tam dokázal zlomit nepřízeň osudu a nakonec přestoupil do nejslavnějšího belgického a královského klubu Anderlecht Brusel. Zde vyhrál 2 tituly. Poté následovala Borussia Dortmund a titul v Bundeslize. Více než dvoumetrový obr se dokázal dostat až na vrchol. Střílel góly na mistrovství Evropy i světa a vyhrával tituly. Příběh Honzy Kollera není jen příběhem člověka, který to nevzdal i když mu nikdo nevěřil. Je to také příběh pro každého chlapce, který dnes hraje na vesnici fotbal. Příběh o tom, že pohádky se dějí a vždycky musí být motivace jít dál. (Bohemia MP)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (95)

Zemi11 odpad!

všechny recenze uživatele

Jediné vysvětlení, že by to natočil Koller sám nebo snad nějaký student FAMu. Takovouhle fušeřinu si nejlepší útočník české fotbalové historie určitě nezasloužil. Urazí i zkomolené jméno brankářské legendy Weidenfellera. Ale i další věci. A další. Snad škoda komentovat. Doufejme, ze tahle zoufalost propagovaná téměř rok deníkem Sport upadne za stejnou dobu v zapomnění. Musíme věřit, ze se objeví někdo nový, kdo to pojme seriózně, a uctí filmovým zpracováním naši legendu. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Před dokumentem Jan Koller strašně historek vyprávěl v nejrůznějších rozhovorech, takže už mě to zas tak moc nepřekvapoval...avšak pořád se jedná o naprosto akurátní dokument, ničím samozřejmě významný, ale za to o slavné fotbalové osobnosti, jež si zaslouží, aby si široká veřejnost připomněla jeho příběh. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

„JAN KOLLER ŠOKUJE ODBORNOU FOTBALOVOU VEŘEJNOST…“     Pohádka kluka z vesnice o kterým víc, než kecy Horsta Siegla (kterak zobáci mají ctít v kabině hierarchii) řekne rozhovor s Tomaszem Radzinskim. Ona ta „vesnice“ totiž není o slámě v botách, ale o dobré povaze. Tenhle dokument samozřejmě není jen oslavou „Dina“, ale připomíná taky jedno celkem úspěšný období našeho fotbalu (ze kterýho se kurva mělo vytřískat víc!). Jinak Honza asi opravdu bude „obyčejnej“ člověk, kterej se díky píli a (myslím, že taky) přízni osudu stal nejen českou fotbalovou legendou.   /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Žádnou autobiografii – teda ani „Koller: Byl to víc než sen“, kterou napsal v roce 2021 Ondřej Škvor, neznám. 2.) Chci říct: „Díky Honzo!“.  3.) Jsem ze Smetanovy Lhoty. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Největší fotbalovou pohádku minimálně od sametové revoluce nemohl podělat ani neumětel Větrovský. Jan Koller je typický český Honza, který vyrazil do světa a vrátil se jako král. Pokud se mu někdo může rovnat, tak je to jeho tatík, který si v klídku doma na vesnici kalí lahváče a miliony jeho syna ho nechávají naprosto klidným. Finále v Penny je samozřejmě peklo a Větrovský občas zbytečně ždíme emoce, ale jinak je to velká jízda, která přes několik karambolů končí šťastně ve Smetanově Lhotě. ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Jana Kollera jsem měla vždycky ráda, také proto jsem si tenhle poměrně obsáhlý dokument neskutečně užila. Asi nejvíce mě zaujala ta část, kdy Dino zářil v zahraničních angažmá, o tom jsem dosud nic moc nevěděla a vesměs pozitivní vzpomínky jeho spoluhráčů se příjemně poslouchaly. Dojatá jsem byla třeba při sestřihu nejlepších momentů památného Eura 2004, zase jsem se nechala unášet tou atmosférou. Navíc mě velmi potěšilo, že i přes svou vskutku snovou kariéru Honza zůstal stát nohama pevně na zemi a pořád je úplně obyčejným klukem, čímž (obzvláště v tomto sportu) opravdu vybočuje z řady. Myslím si, že tak talentovaného a zároveň skromného fotbalistu by teď český nároďák potřeboval jako prase drbání. (85%) ()

Galerie (19)

Zajímavosti (7)

  • Větrovský spomína, že počas covidovej pandémie v roku 2020 sa nemal ako stretnúť s Kollerom, keďže reštaurácie boli zatvorené. Preto si spolu kúpili izbu v hoteli, kde ho presvedčil, aby o ňom nakrútil film. (Biopler)
  • Během závěrečných titulků běží scény z natáčení. (griph)

Reklama

Reklama