Reklama

Reklama

Jan Koller: Příběh obyčejného kluka

  • Slovensko Jan Koller
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Příběh Jana Kollera se řadí mezi světový unikát. Spousty prestižních zahraničních serverů se mu v minulosti věnovalo a shodli se na tom, že story “Českého Honzy“ je skutečnou pohádkou, která je asi už navždy nenapodobitelná. Sympatický obr totiž celé dětství, mládí a začátek plnoletosti nastupoval za amatérské kluby na vesnické úrovni. Nejčastěji pak za Smetanovu Lhotu v Jižních Čechách. Nikdo by si tenkrát ani v tom nejodvážnějším snu nedovedl asi představit, že z kluka, který dává góly ve vísce o 300 obyvatelích, bude jednou postrach všech fotbalových obran a brankářů.

Honza se shodou náhod dokázal dostat do rezervního mužstva tehdejší Sparty Praha, protože byl v Praze na brigádě a neměl kde trénovat. Přes rezervu se zanedlouho dokázal prokousat do kabiny prvního mužstva, kde se to jen hemžilo hvězdami a reprezentanty. Honza se dokázal prosadit do sestavy a vstřelit své první ligové góly. Bylo to něco neuvěřitelného. Když se mu angažmá ve Spartě přestávalo dařit, odešel do Belgického Lokerenu. I tam dokázal zlomit nepřízeň osudu a nakonec přestoupil do nejslavnějšího belgického a královského klubu Anderlecht Brusel. Zde vyhrál 2 tituly. Poté následovala Borussia Dortmund a titul v Bundeslize. Více než dvoumetrový obr se dokázal dostat až na vrchol. Střílel góly na mistrovství Evropy i světa a vyhrával tituly. Příběh Honzy Kollera není jen příběhem člověka, který to nevzdal i když mu nikdo nevěřil. Je to také příběh pro každého chlapce, který dnes hraje na vesnici fotbal. Příběh o tom, že pohádky se dějí a vždycky musí být motivace jít dál. (Bohemia MP)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (104)

Marze 

všechny recenze uživatele

Klidně by to mohl být celovečerní film, ale kvůli Kollerově charismatu by v něm musel hrát právě on. Je pohodově upřímný, přirozený, sále v dobré náladě. V dokumentu vzpomínají spoluhráči, protihráči, tatínek, kamarádi, Koller vzpomíná na krásné a smutné chvíle. Pamatuji si jak jsme se dívali na Hradčanské v hospodě v Praze na zápas mistrovství světa s USA a když se zranil, věděli jsme , že je to v háji. Pro mě byl nejlepší fotbalista u nás. Dokument má záběr  od jeho dětství a dospívání, cesta po špičkových klubech Evropy a zpátky domů. Jeho kariéra mále nešla dále, než v týmu Smetanovi Lhoty, ale správný člověk mu "podal llano" a vyvzdoroval mu šanci dostat se do Sparty a odtud dále. Vhledy do Kollerova soukromí jsou trochu aranžované a není jich moc. Také bych mu rád více viděl do hlavy. ()

ghatos 

všechny recenze uživatele

...a tak jsem je poslal do p*dele! Péťa Mach, Sigi, Kouba, Čermák (ODS)....😅. Oteklý Siegl to teď hraje do autu, ale hajzl v tomhle byl...za 3 roky řvali na Letné v LM Siegl ven 🤷🙂. Ja si tu devadesátkovou žumpu pamatuju. Jo stará ACS, to není jako teď za Daniela 😅. Jinak příjemné vzpomínání na totálně jedinečnou kariéru pana střelce 👍. 77%. ()

Reklama

MartinS96 

všechny recenze uživatele

Příběh cesty Jana Kollera z fotbalového pralesa až na úplný vrchol, se všemi vzestupy a pády má opravdový hollywoodský potenciál, že si to až doteď nikdo pořádně neuvědomil je celkem šokující. Vlastně jsem si to neuvědomoval ani já sám, protože i vzhledem k nevelkým filmařským zkušenostem Petra Větrovského jsem od filmu neměl příliš vysoká očekávání. Hodnotit dokument o takto úspěšném sportovci, jež si navíc prožil dříve zmiňovaný příběh je velmi složité, jelikož ve výsledku, pejorativně řečeno, jde vlastně jen o to, jak to celé poskládat dohromady. Tím bych ale nerad režiséra filmu zdiskreditoval, protože o tom vlastně dokumentární disciplína je a je podobně pošetilé neuznávat Asifa Kapadiu za Sennu. Pochvaly musejí začít u samotného námětu a také u schopnosti sehnat velké množství pověřených respondentů a obrazit s filmovým štábem půlku Evropy za cílem dostat je do filmu. Konečné pochvaly tedy míří k už zmíněnému „jak to celé poskládat dohromady“, protože to se zdařilo velmi slušně. Jasně, že při porovnání s těmi nejlepšími sportovními dokumenty to po technické stránce není ta úplně nejvyšší úroveň, ale když film zhodnotím čistě emotivně, tak mi prostě stačí pustit hýbající se obrázky, jak český Honza střílí góly těm nejslavnějším týmům v těch nejdůležitějších chvílích, nejdůležitějších zápasů s dobře zvolenou hudbou a začnou mi stékat slzy po tváři, ač se snažím sebevíc je zadržet. 8/10 ()

kluk z Na 

všechny recenze uživatele

Je to zajímavej příběh a je o někom kdo se zapsal do historie našeho fotbalu. Každej druhej fotbalista si nechá natočit dokument o sobě, jako by byl něco zvláštního, ale málokdo si to fakt zaslouží. Asi po dokumentu o Maradonovi to je to nejpříjemnější co se dá zkouknout a to je o film zájem asi jen ve 3 zemích. Kéž by dokument o Anelkoj nebo Ronaldoj byl alespoň z půlky tak vypovídající jak film o Honzoj Kolleroj. Velmi inspirativní silný příběh o boření předsudků. ()

joshula 

všechny recenze uživatele

Zásadní zlom, jak se dostal do Sparty není ani zde tak zdaleka popsán, jak by si zasloužil a vlastně jen je letmo zmíněn. V neposlední řadě, je dokument dělaný tak, aby i z nepřátel byly přátelé a žádné špatné období nebo spory v jeho kariéře se ve filmy zbytečně neřeší. Jak už zde bylo několikrát zmíněné. Je to pohled na úspěšné časy českého fotbalu pohledem jedno z aktérů... ()

Galerie (19)

Zajímavosti (7)

  • Větrovský spomína, že počas covidovej pandémie v roku 2020 sa nemal ako stretnúť s Kollerom, keďže reštaurácie boli zatvorené. Preto si spolu kúpili izbu v hoteli, kde ho presvedčil, aby o ňom nakrútil film. (Biopler)
  • Během závěrečných titulků běží scény z natáčení. (griph)

Reklama

Reklama