Reklama

Reklama

Jan Koller: Příběh obyčejného kluka

  • Slovensko Jan Koller
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Příběh Jana Kollera se řadí mezi světový unikát. Spousty prestižních zahraničních serverů se mu v minulosti věnovalo a shodli se na tom, že story “Českého Honzy“ je skutečnou pohádkou, která je asi už navždy nenapodobitelná. Sympatický obr totiž celé dětství, mládí a začátek plnoletosti nastupoval za amatérské kluby na vesnické úrovni. Nejčastěji pak za Smetanovu Lhotu v Jižních Čechách. Nikdo by si tenkrát ani v tom nejodvážnějším snu nedovedl asi představit, že z kluka, který dává góly ve vísce o 300 obyvatelích, bude jednou postrach všech fotbalových obran a brankářů.

Honza se shodou náhod dokázal dostat do rezervního mužstva tehdejší Sparty Praha, protože byl v Praze na brigádě a neměl kde trénovat. Přes rezervu se zanedlouho dokázal prokousat do kabiny prvního mužstva, kde se to jen hemžilo hvězdami a reprezentanty. Honza se dokázal prosadit do sestavy a vstřelit své první ligové góly. Bylo to něco neuvěřitelného. Když se mu angažmá ve Spartě přestávalo dařit, odešel do Belgického Lokerenu. I tam dokázal zlomit nepřízeň osudu a nakonec přestoupil do nejslavnějšího belgického a královského klubu Anderlecht Brusel. Zde vyhrál 2 tituly. Poté následovala Borussia Dortmund a titul v Bundeslize. Více než dvoumetrový obr se dokázal dostat až na vrchol. Střílel góly na mistrovství Evropy i světa a vyhrával tituly. Příběh Honzy Kollera není jen příběhem člověka, který to nevzdal i když mu nikdo nevěřil. Je to také příběh pro každého chlapce, který dnes hraje na vesnici fotbal. Příběh o tom, že pohádky se dějí a vždycky musí být motivace jít dál. (Bohemia MP)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (101)

ghatos 

všechny recenze uživatele

...a tak jsem je poslal do p*dele! Péťa Mach, Sigi, Kouba, Čermák (ODS)....😅. Oteklý Siegl to teď hraje do autu, ale hajzl v tomhle byl...za 3 roky řvali na Letné v LM Siegl ven 🤷🙂. Ja si tu devadesátkovou žumpu pamatuju. Jo stará ACS, to není jako teď za Daniela 😅. Jinak příjemné vzpomínání na totálně jedinečnou kariéru pana střelce 👍. 77%. ()

PROCESOR 

všechny recenze uživatele

Mam rád sport a tyhle životopisný snímky, které zachycují těžkou a dlouhou cestu obyčejného kluka, co měl jenom sen, až na samotný vrchol. Když se k tomu přidá ještě vrozená skromnost a nenechá se zblbnout velkým světem peněz a slávy, tak je to můj člověk. Na snímku se mi líbilo, že si nechtěl s nikým vyříkat účty a nikoho nepomlouval, jak je v tomto odvětví zcela běžné. Náš nejlepší střelec v reprezentaci dokázal, že je opravdový velikán a nemyslím tím jeho výšku, ale především charakter. ()

Reklama

Vyrida 

všechny recenze uživatele

Tento dokument jsem vyhlížel už dlouho před jeho premiérou a děkuji všem kteří si dali tu práci na jeho natočení. Hrozně cením ony novodobé záběry přímo z míst, kde se vše před mnoha lety odehrávalo, raritní archivní záběry ze zápasů a také komentáře lidí, kteří u toho mohli tehdy být a tuto cestu s Honzou Kollerem prožívat. Ty dvě hodinky utekly strašně rychle a klidně bych snesl i delší stopáž. Škoda jen, že se streamovací distribuce ujalo pouze zatím české Voyo a né i někdo s větším dosahem ve světě... ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Klidně by to mohl být celovečerní film, ale kvůli Kollerově charismatu by v něm musel hrát právě on. Je pohodově upřímný, přirozený, sále v dobré náladě. V dokumentu vzpomínají spoluhráči, protihráči, tatínek, kamarádi, Koller vzpomíná na krásné a smutné chvíle. Pamatuji si jak jsme se dívali na Hradčanské v hospodě v Praze na zápas mistrovství světa s USA a když se zranil, věděli jsme , že je to v háji. Pro mě byl nejlepší fotbalista u nás. Dokument má záběr  od jeho dětství a dospívání, cesta po špičkových klubech Evropy a zpátky domů. Jeho kariéra mále nešla dále, než v týmu Smetanovi Lhoty, ale správný člověk mu "podal llano" a vyvzdoroval mu šanci dostat se do Sparty a odtud dále. Vhledy do Kollerova soukromí jsou trochu aranžované a není jich moc. Také bych mu rád více viděl do hlavy. ()

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Športové dokumenty so záujmom sledujem. Či na lepšie spoznanie osobnosti športovca (myslím tým jeho ako osobu mimo žiari reflektorov) a na rôzne zákulisné informácie. Pri hodnotení (otvorene priznávam) hrá rolu dosť sympatia osobnosti, životný príbeh alebo samotný šport resp. klub, kde daný protagonista účinkoval. Tým len zdôrazňujem, že k tomu pristupujem (častokrát) na ako menej "objektívny" žáner, pretože sa do toho častejšie zaťahujú osobné sympatie/antipatie. V prípade Kollera sa mi to podarilo viac potlačiť a pozerať sa na to odosobnenejšie. Sledoval som viac filmársku stránku a je pravda, že autor do značnej miery do toho zaťahuje nepatričné nánosy patetickosti a doslovnosti. Zbytočne sa zbavuje hĺbavejšiemu poznaniu netypickej postavičky akoby vytiahnutej z mýtických legiend. Plusom je práca s archívnymi materiálmi a dostatočným počtom rozhovorov s jeho bývalými spoluhráčmi či trénermi. Tí ten dej kvázi komentujú a robia dokumentu naratív. To, čo by vymýšľal samotný autor a vnášal by do príbehu vlastné pozorovanie o protagonistovi. A takisto by možno mal šancu vysvetliť aj svoj dôvod, prečo o ňom natočil ten portrét. Takto o tom rozprávali iní. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (7)

  • Větrovský spomína, že počas covidovej pandémie v roku 2020 sa nemal ako stretnúť s Kollerom, keďže reštaurácie boli zatvorené. Preto si spolu kúpili izbu v hoteli, kde ho presvedčil, aby o ňom nakrútil film. (Biopler)
  • Během závěrečných titulků běží scény z natáčení. (griph)

Reklama

Reklama