Reklama

Reklama

Za sklem

(festivalový název)
Trailer

Obsahy(1)

Klaus je bývalý doktor z nacistického tábora, kde se podílel na sexuálním zneužívání a mučení malých chlapců. Naneštěstí je nyní od krku dolů ochrnutý. Jednoho dne na jeho dveře zaklepe podivný mladý muž Angelo a stává se jeho opatrovatelem. Angelovo záhadné chování začíná poukazovat na fakt, že možná i on strávil dětství v koncentračním táboře, jako oběť zvrácených pokusů a nyní si přišel pro pomalou a krutou pomstu. (Chatterer)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (42)

Hunter2222 

všechny recenze uživatele

Skôr sa jedná o dosť drsnú drámu s perfektnou hororovou atmosférou, a možno by sa dalo povedať, aj, že je tu trochu exploitationu. Mňa osobne tento snímok veľmi prekvapil svojím bezprostredným a rýchlo plynúcim dejom. Samozrejme keďže sa jedna o španielsko sú tu perfektné herecké výkon a k tomu sú postavy sympatické. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Uf, tak režisér si tu toho teda naozaj dovolil veľa. Kontroverzné a nechutné. Horor, ktorý vás ani tak nevystraší po vizuálnej stránke ako skôr po tej duševnej. Ľudia v stave šialenstva a celkovej pošahanosti a perverznosti dokážu robiť hrozné veci, nehladiac na ideológiu. Tento snímok si už nikdy v živote nepustím. 75/100 Videné v rámci Horror Challenge Tour. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Tedy horror ne, protože bát se moc nebudete. Jediná napínavá scéna je, když Griselda hledá s nožem v ruce Angela, protože jí konečně došlo, že to bude kdo s koho. Ruchy, kovové zvuky, detaily očí, ucha, krku, přítmí, ona v rudém županu, černé oči, šelesty, prázdná chodba, závěs, rudý závěs.... Psychologické drama s prvky thrilleru ukazuje nejtemnější stranu lidské duše. Mučení a zabíjení dětí je asi jednou z největších hrůz, jelikož ony se většinou neumí bránit (zajímavé, i zvířata svá mláďata zabíjejí). Vedle osudu nacistického doktora, který je po nehodě? uzavřen ve speciální skleněné rakvi, sledujeme osud mladíka, jehož chování je podivné...to divák postupně pochopí s odhalováním děsivé minulosti. Španělsko si nese trauma fašistického státu, a tak není divu, že se s ním snaží různě vypořádávat v literatuře i ve filmu. Hnusný film a o hnusných věcech.... ()

Ten Druhy 

všechny recenze uživatele

V príbehu vlastne niet postavy, s ktorou sa dá sympatizovať. Zúfalá manželka sa chce zbaviť ochrnutého muža, tajomný cudzinec má diabolský plán a v centre pozornosti je nacistický zvrhlík, momentálne v španielskom exile, nútený spomínať si na svoje zločiny páchané v koncentráku. Spomienky majú hnusnú pedofílno-homosexuálnu príchuť, ani ich nie je potrebné viacej rozvíjať, aby sa divák cítil uzemnený ako ten ochrnutý fašistický sviniar, napojený na predpotopný dýchací prístroj a uväznený ako v sklenenej pasci. Tomuto hovorím desivý prienik do chorej mysle. Atmosféra starého domu bola elektrizujúca, toľko zlej energie sa tak často pohromade nevidí! ()

Borrtex 

všechny recenze uživatele

Podle mě už to bylo trošku v jistých ohledech zbytečně přehnané. Naopak tam bylo mnoho scén, které by si zasloužily trošku více akčnějšího dění, nebo alespoň částečné urychlení některých scén. Herecké obsazení opravdu moc pestré nebylo, nic moc jsem neznal, ale výkony byly poměrně slušné, takže tomu plus. Co se týče námětu, určitě byl zajimavý a pravděpodobně dost neobvyklý ale mě osobně dost nesympatický a až moc za hranicí.... 2* dávám za zajimavé zpracování, dost znechucující atmosféru, a samozřejmě tedy odvážný námět. 35% Viděno v kině na 40. LFŠ. ()

Galerie (42)

Reklama

Reklama