Reklama

Reklama

Moje nejlepší kamarádka Anna Franková

  • Nizozemsko Mijn beste vriendin Anne Frank (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Film o přátelství Anny Frankové a Hannah Goslarové, jejich životě v nacisty okupovaném Amsterdamu i tragickém shledání v koncentračním táboře. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (18)

pafka 

všechny recenze uživatele

Pribeh Anny byl mnohokrat zfilmovan a nikdy to nebylo spatne. Ted je to ale z jineho pohledu,. Anne tam neni hlavni postavou, ale jeji kamaradka. Prvne vidime Anne v koncentracnim tabore. Nizozemsky film, ktery skvele ukazuje skutecnost, jak to tenkrat bylo s odlehcenim jejich mladinkeho zivota a tim, ze si z niceho nedelaly velkou hlavu. Film bezi soucasne ve dvou casovych linkach, kde ta predvalecna je ale vcelku nezajimava. Presto Nizozemci vali, podareny film. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Příjemně mě překvapilo, že Anne Frank je ve filmu vyobrazena jako povrchní a frivolní až courovitá husička. Proč příjemně? No protože jsem se obával nějakého sentimentálního slzopudného melodramatu a zatím jsem viděl vcelku realistický prototyp normální dospívající holky a žádné mučednické světice. Hlavní postavou filmu ovšem není Anne ale její naivní nesmělá kamarádka, ke které jsem samozřejmě cítil i mnohem víc sympatií. ()

Reklama

matko2351 

všechny recenze uživatele

Ťažko písať negatívne o filme s tak silným príbehom a hlavne keď je to podľa skutočnej udalosti. Miestami som mal pocit, ako keby to všetko bolo zjednodušené, až pokiaľ som neuvidel Annu Frankovu v tábore. Veľmi som im prial aby sa im podarilo prežiť, újsť, hlavne si splniť sen a cestovať po celkom svete, aj keď som už poznal, ako to všetko skončí. Tieto filmy a knihy mi dajú vždy zabrať. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Naivne som si myslel, že si púšťam asi 3 verziu filmu o Anne Frankovej, pretože som si ani poriadne neprečítal názov filmu. Vnímal som len veľké písmo Anna Frank, zbytok som ignoroval a prakticky hneď pustil na Netflixe play... Veľa sme sa o jej kamarátke nedozvedeli. Ťažko sa k tomu vôbec niečo píše, pretože všetko je tak príšerne priemerné, že si môžete byť istí, že o pár dní si už veľa pamätať nebudete. Typická šablóna- odporní Nemci, krásne a nevinné dievčatá...Situáciu zachraňovali maďarské židovky, ktoré filmu dali aspoň akú-takú iskru. Réžia čistá rutina, bez nápadu a akejkoľvek silnejšej scény. Na jedno pozretie. 50%. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

Neviděl jsem ani jedinou verzi filmu o Anně Frankové, a její jméno jsem znal spíš z povzdálí, takže pro mě byli všechny věci vesměs nové. Příběh je pochopitelně klasická emoční ždímačka s očekávaným koncem, který ale zafunguje i při X té variaci na dané téma. Nečekejte nic nového na tématiku Židů a 2. světové války, naopak, čekejte přesně to, co očekáváte, a taky to dostanete, bohužel, se  vším, co k tomu doopravdy patřilo, ()

Zajímavosti (1)

  • Film je založen na skutečném přátelství mezi Anne Frank a Hannah Goslar. Režisér Ben Sombogaart uvedl, že často navštěvoval skutečnou Hannah Goslar, které bylo v době natáčení kolem devadesáti let a žila v Izraeli, aby si vyslechl její příběh. Naléhala na něj, aby film co nejrychleji dokončil, protože byla v relativně špatném zdravotním stavu a velmi si jej přála vidět před svou smrtí. Navzdory zpožděním ve výrobě kvůli pandemii covid-19 stihl režisér Sombogaart ukázat hotový film Hannah Goslar a její rodině, kteří si snímek zamilovali. (MTHRFCKR)

Reklama

Reklama