Reklama

Reklama

Moje nejlepší kamarádka Anna Franková

  • Nizozemsko Mijn beste vriendin Anne Frank (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Film o přátelství Anny Frankové a Hannah Goslarové, jejich životě v nacisty okupovaném Amsterdamu i tragickém shledání v koncentračním táboře. (Netflix)

Recenze (18)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Příběh Anny Frankové musí všem, kteří mají druhou světovou nastudovanou, být více než jen známý. Ale příběh její nejlepší kamarádky Hanny Goslarové? Ten byl pro mě docela velkou neznámou. Příběh je to ale také silný, ostatně jako jakýkoliv jiný odehrávající se v té době. Bohužel ale filmařsky není natolik zajímavý, abyste se u něj nezačali lehce nudit. V sérii jiných, podobných, se rychle ztratí. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Naivne som si myslel, že si púšťam asi 3 verziu filmu o Anne Frankovej, pretože som si ani poriadne neprečítal názov filmu. Vnímal som len veľké písmo Anna Frank, zbytok som ignoroval a prakticky hneď pustil na Netflixe play... Veľa sme sa o jej kamarátke nedozvedeli. Ťažko sa k tomu vôbec niečo píše, pretože všetko je tak príšerne priemerné, že si môžete byť istí, že o pár dní si už veľa pamätať nebudete. Typická šablóna- odporní Nemci, krásne a nevinné dievčatá...Situáciu zachraňovali maďarské židovky, ktoré filmu dali aspoň akú-takú iskru. Réžia čistá rutina, bez nápadu a akejkoľvek silnejšej scény. Na jedno pozretie. 50%. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý pohľad z druhej strany - kamarátky A. Frankovej. Príbeh o druhej najčítanejšej knihe na svete ma ale v tomto podaní chytil za srdce menej ako som čakal. Je tu veľa vaty, čo výrazne znižuje citové podfarbenie kľúčových scén. Slabší priemer. 55/100 ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Dojímavý záver, ale to už podľa očakávania. Veď je to ten istý príbeh len sledovaný iným párom očí. Takže v podstate hodinu sa nedeje nič poriadne, potom od odhalenia je to už lepšie. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Příjemně mě překvapilo, že Anne Frank je ve filmu vyobrazena jako povrchní a frivolní až courovitá husička. Proč příjemně? No protože jsem se obával nějakého sentimentálního slzopudného melodramatu a zatím jsem viděl vcelku realistický prototyp normální dospívající holky a žádné mučednické světice. Hlavní postavou filmu ovšem není Anne ale její naivní nesmělá kamarádka, ke které jsem samozřejmě cítil i mnohem víc sympatií. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

přijít s jiným pohledem na notoricky známy příběh je většinou osvěžující, ovšem v tomhle případě je výsledek někde na půli cesty. Příběh Hannah sice není o nic slabší, než příběh její nejlepší kamarádky, nicméně jeho zpracování je bohužel tuctové a jelikož podobných filmů vznikl nespočet, poměrně lehce upadne v zapomnění. Příliš mu nepomáhá ani různé skákání v čase a ačkoliv nemám nic proti nelineárně vyprávěným příběhům, tenhle konkrétní by si tu linearitu celkem zasloužil a myslím, že by mu pomohla v mnohem lepším dávkování emocí a vůbec v práci s nimi. Čím snímek sbírá drobné plusové body je zobrazení samotné Anny, která tu není za žádnou světici, ale za normální holku v pubertě se všemi plusy i mínusy...60% ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Zaujímavé a drsné zároveň. Film sa odohráva v dvoch časových rovinách, ktoré medzi sebou silne kontrastujú. V tej prvej nádejnej (pred bodom zlomu) sa dievčatám určite ani v najhoršej nočnej more nesnívalo, že by sa prenasledovanie Židov mohlo vyvinúť až do takéhoto zverstva. A tá druhá tragická (po bode zlomu) je už prakticky nezvratným osudom, veľmi smutným osudom! Po scenáristickej aj hereckej stránke to bolo obstojné, aj keď vo svojej podstate to bolo také akési bez drámy a každému bolo asi jasné, kam sa celý spád deju poberie. Bohužiaľ, aj toto so sebou prinieslo nacistické vyčíňanie :( ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

Neviděl jsem ani jedinou verzi filmu o Anně Frankové, a její jméno jsem znal spíš z povzdálí, takže pro mě byli všechny věci vesměs nové. Příběh je pochopitelně klasická emoční ždímačka s očekávaným koncem, který ale zafunguje i při X té variaci na dané téma. Nečekejte nic nového na tématiku Židů a 2. světové války, naopak, čekejte přesně to, co očekáváte, a taky to dostanete, bohužel, se  vším, co k tomu doopravdy patřilo, ()

Kacitr 

všechny recenze uživatele

Bylo zajímavé vidět Annin příběh ze strany její kamarádky. Těch zpracování ale už bylo tolik, že jsem v něm až na zjištění, že Anna dokázala být k Hannah až nepříjemně protivná nenašla nic nového. Nicméně scéna, kde se dívky naposledy setkají ta mnou zamávala pořádně. Hanneli byla oddanou přítelkyní a to až do úplného konce. Víra v jejich setkání ji držela při životě. Nejlepší Annou pro mě ovšem stále zůstává Hannah Taylor-Gordon a televizní zpracování z roku 2001. ()

pafka 

všechny recenze uživatele

Pribeh Anny byl mnohokrat zfilmovan a nikdy to nebylo spatne. Ted je to ale z jineho pohledu,. Anne tam neni hlavni postavou, ale jeji kamaradka. Prvne vidime Anne v koncentracnim tabore. Nizozemsky film, ktery skvele ukazuje skutecnost, jak to tenkrat bylo s odlehcenim jejich mladinkeho zivota a tim, ze si z niceho nedelaly velkou hlavu. Film bezi soucasne ve dvou casovych linkach, kde ta predvalecna je ale vcelku nezajimava. Presto Nizozemci vali, podareny film. ()

rigby 

všechny recenze uživatele

Deníky Anny Frankové jsem četl, a tak jsem byl zvědavý na tento film, který zaštítilo její jméno. Není to natočené špatně, ale chybí tomu hodně, aby si to divák zapamatoval na delší dobu. Příběh samotný silný není a děj je velmi rozpačitý, zřejmě určený pro všechny věkové kategorie. ()

krisikowa 

všechny recenze uživatele

Jsem příjemně překvapená. Filmy s AF jsou obvykle patetický a nepříjemně pietní. Tady je Anne docela lidská a občas trošku krá...a, načež změna perspektivy je taky zajímavá. ()

hephaestus 

všechny recenze uživatele

nenavidim nacistov a vzdy budem aj tychto prezlecenych uhrikovcov a kotlebovcov, ale co sa tyka filmubje to slabé a z podpriemerné. ano momenty su silne, dievčatá zahrali fajn, ale nestačí ()

matko2351 

všechny recenze uživatele

Ťažko písať negatívne o filme s tak silným príbehom a hlavne keď je to podľa skutočnej udalosti. Miestami som mal pocit, ako keby to všetko bolo zjednodušené, až pokiaľ som neuvidel Annu Frankovu v tábore. Veľmi som im prial aby sa im podarilo prežiť, újsť, hlavne si splniť sen a cestovať po celkom svete, aj keď som už poznal, ako to všetko skončí. Tieto filmy a knihy mi dajú vždy zabrať. ()

megacik 

všechny recenze uživatele

Príbeh Anny Frankovej je dostatočne zdokumentovaný a známy, načo do toho treba zase vsúkať niečo, čo možno ani nie je pravda,  nejaké ďalšie postavy, približné príbehy a postupnosti, čo sa možno ani nestali.  Netlfix...aha, chápem...treba z tej komercie vyžmýkať čo najviac peňazí, pokiaľ to ešte ide.  Nabudúce si čo vymyslíte?  Anna Franková a jej najlepší kamarát koala? ()

Korpy22 

všechny recenze uživatele

Hezké. Tímto slovem by se dal popsat tak nějak celý film. Ten je totiž takový smířlivý, dojemný a srdceryvný. Od začátku dokonce střídá barevné záběry Amsterodamu s šedým závěry z Bergen-Belzenu. My tak můžeme sledovat, jak se vyvíjí přátelství Hany a Anny. Dvě židovská děvčata dospívající v době nadvlády německé říše. Jak jsem již zmiňoval kamera je barvitá, scénář smířlivý a herecké výkony dojemné. Na filmu diváka nic neurazí. Je, to další smutný film z období nadvlády Německa, který reflektuje život Hany. ()

Sweety_Leon 

všechny recenze uživatele

Proč prostě režiséři nevydali další film o Anně Frankové, který by měl i nějaké extra informace? Ale ne, oni musí udělat film o její kamarádce. Omlouvám se ale film není něčím zajímavý, Skáče se z budoucího času do minulýho celý film a to mě vadí. Zároveň ale je to celkem solidně natočený, a děj je asi tak nějak v pohodě. ()

Reklama

Reklama