Reklama

Reklama

Matka versus android

Trailer

VOD (1)

V postapokalyptickém světě, kterým otřásá krvavá vzpoura androidů, se mladá těhotná žena s přítelem zoufale snaží dostat do bezpečí. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (130)

PanJelen 

všechny recenze uživatele

Jedna těhotná dívka a otec dítěte který je trouba, co všechno podělá, se potulují krajinou. Chtějí lepší budoucnost pro své dítě, která zahrnuje kouzelný život v jedné z korejských fabrik. Udělají proto cokoliv. Mají dostatek zásob a jídla, a když je odněkud vyhodí, hned si najdou další pohodlný pelech, kde můžou v poklidu zůstat. Takový rodinný výlet v apokalypse, kde vás honí komorníci a kterému chybí napětí a atmosféra. Raději si zlepšit chuť jiným pomalým postapo filmem Cesta, (2009) který má snad vše, co tady zoufale chybí. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

O Mother/Android by se dalo sice možná diskutovat jako o mírně netradiční postapokalyptické podívané, nicméně jen ona netuctovost nezabrání mnohé kritice, která se na ní oprávněně snáší. Začátek filmu tedy sice naladí na více než slušnou jízdu, jenže hned záhy poté se celý příběh přenese do komornějšího tónu, ze které je pak vytržena už jen na pár okamžiků, jinak se tu ale skutečně spíš jen v dlouhých dialozích řeší přežití ve světě, kde roboti převzali moc. Chvílemi to je pak i napínavé, chvílemi to má svižnější tempo, chvílemi fungují emoce, a hlavně po celou dobu se zde tvůrcům dařila navodit docela působivá atmosféra, nicméně i přesto všechno nemohu ani zdaleka tvrdit, že by mě samotný film nějak vyloženě zaujal, či oslovil, natož snad bavil. I přes ony jednotlivé pozitivní prvky to totiž jako celek příliš nešlape, a to hlavně kvůli až příliš miniaturní ústřední zápletce, která na sebe spíš jen nabaluje jednotlivé menší epizodky, které ovšem nedokážou po celou dobu jakkoliv strhnout, chvílemi se to pak i až nepěkně vleče a co se úplného závěru týče, jeho působivost a silný emoční dopad na diváka jsou v něm trestuhodně promarněné. Postavy jinak nepatří mezi úplně ty nejvýraznější, na druhou stranu toho ale dost zachraňují jejich herečtí představitelé, a i když mi tu tedy přímo Chloe Grace Moretz není ani trochu sympatická, tak její výkon je přesvědčivý a dá se proti němu jen těžko něco říct. Tento snímek je zkrátka dost těžké hodnotit, má své pro i proti, a tudíž nějak vyloženě od něj odrazovat nemohu a hlavně ani nechci, nicméně ryze můj osobní dojem je spíš rozpačitý, jinými slovy jsem se při jeho sledování zrovna nějak zásadně nebavil. ()

Reklama

WathanajX 

všechny recenze uživatele

„Říká ti něco Karel Čapek?“ Miluju postapokalyptické filmy ale tohohle jsem se dost obávala a od Netflixu jsem čekala průměrnou až podprůměrnou podívanou… Klady: Námět nevypadal až tak zle. Tedy z hlediska zblázněných androidů apod. I když originalitu to asi vidělo z vlaku ale alespoň tohle mě potěšilo. Trochu překvapil také ten drsný hořko-sladký konec a zmínka o Čapkovi. Víc ani ťuk. Zápory: Jak jsem se obávala. Netflix v honbě za veškerou korektností a podobných nesmyslů "nezklamal" a kromě přiblblých krásně barevných hlavních postav servíruje i naprosto dementní scénář obsahující nudné a debilní dětské konverzace o hovně a bezpočet nelogických kravin. Například to holka na vozíčku po císaři "přemůže" X androidů? Kam na konci ten kluk zmizel? To jak jeden vůl a těhotná idiotka přežili v lese ve stanu? Nekonečná k smrti nudící stopáž se závěrem, co se snaží z diváka za každou cenu vymáčknout alespoň nějakou tu soucitnou slzičku. Utrpení… Hodnocení: 20 % / 2 z 10 – Znám pár takových co nemám ráda, kterým bych film vřele doporučila. Za mě nikdy víc! (13.) ()

jokino 

všechny recenze uživatele

Malo to svoje chyby, niektoré väčšie, iné menšie. Ale celkovo som spokojný, bolo to dobré, atmosferické, správne depresívne a dejovo vyvážené. A povedal by som, za xy ďalších rokov v dnešnej dobe, kľudne aj "krutá" realita. Dlhé roky zásadne nedávam na recenzie iných, nakoľko môžem mať na vec úplne iný názor a úhol pohľadu. Za mňa určite spokojnosť. ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Spoilery. Začátek je bomba, která Vás vtáhne do děje a navnadí, prostředek je pravda slabší, někdo by jej mohl nazvat "táhlou nudou", někdo ale zase "psychologickým dramaten". Ovšem ten konec? Tak ten mě totálně dostal, nejen zvratem, nejen dojemnou scénou, ale i tím, že se nekoná žádný happyend. Prostě tu máme konec lidstva a čau, smiřte se s tím. A to je to, proč si jinak průměrný film, kterému bych normálně dala 3*, zaslouží právě tu 4*. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (1)

  • Ve scéně, kdy Georgia (Chloë Grace Moretz) narazí v lese na člověka, dojde na několikaminutový rozhovor na téma českého spisovatele Karla Čapka, jeho díla „RUR“ a následného ovládnutí lidstva roboty. (TheEvilTwin)

Reklama

Reklama