Reklama

Reklama

zpět na všechny novinky
Princ a Max – z monitorů na plátna

Princ a Max – z monitorů na plátna

13.03.2008 Autor Cervenak
Drtiči počítačových her se už naučili nedoufat v opravdu kvalitní filmovou adaptaci některého ze svých oblíbených virtuálních potěšení. V této oblasti se opravdu nedá na nic spolehnout. Chvílemi svítá naděje (Silent Hill), pak přijde nelítostný kopanec do rozkroku (třeba Doom či naposledy Hitman). Na opravdový průlom, který by z filmových verzí videoher udělal stejně výnosný byznys jako třeba z komiksových filmů, se pořád ještě čeká. Dost možná by jím mohl být Bruckheimerův Prince of Persia: Sands of Time. Příchod výpravné orientální fantasy v plánovaném termínu (léto 2009) chvíli ohrožovala stávka scenáristů, ale zdá se, že je už opět všechno v pořádku. Mike Newell zahájí natáčení v polovině června v osvědčeném Maroku (točí se zde skoro všechno, co se odehrává na Blízkém Východě, třeba Ridley Scott už tam má snad pořízený i přechodný pobyt). Pak se natáčení přesune do britských Pinewood Studios. Za ty prachy a pod dohledem Jerryho a studia Disney to snad ani nemůže dopadnout špatně (minimálně po komerční stránce). Mnohem větší pochybnosti se množí kolem adaptace střílečky Max Payne. Nespolehlivý režisér (John Moore), fanoušky ne moc dobře přijatý hlavní představitel (Mark Wahlberg) a ke všemu teď ještě hlavní kráska, nájemní vražedkyně hledající pomstu za svou sestru, dostala tvář Mily Kunis. Černovláska ukrajinského původu hrála v populárním seriálu Tie roky sedemdesiate, ale její průlom do světa filmu (Americké psycho 2) se kdovíjak nepovedl. Uvidíme, jestli bude filmový Payne kvalitní akční podívanou, nebo se z toho vyklube druhý Hitman. Studio 20th Century Fox však má v záloze i další projekt, původem pocházející z videoherního světa už se totiž vážně uvažuje o Aliens vs. Predator 3. Je potřeba něco dodávat?

Reklama

Související novinky

Netflix oznámil spin-off Zlatých sedmdesátých

Netflix oznámil spin-off Zlatých sedmdesátých

11.10.2021

Sitcom Zlatá sedmdesátá patří v Americe mezi jedny z nejpopulárnějších seriálů vůbec. Velké oblibě se těší ale i ve zbytku světa, a tak nyní streamovací gigant Netflix rozhodl, že si objedná spin-off… (více)

Tanya Roberts zemřela den po chybném oznámení

Tanya Roberts zemřela den po chybném oznámení

05.01.2021

Aktualizace 5.1.2021 20:30: Život občas píše bizarnější zvraty, než kdejaký scénář k filmu. Tento je bohužel ale spíše velmi smutný. Po včerejším vyjádření hereččina zástupce Mika Pingela, jenž… (více)

Šestá mise Toma Cruise vládne kinům

Šestá mise Toma Cruise vládne kinům

06.08.2018

Mission: Impossible – Fallout si o svém druhém víkendu připsala z amerických kin 35 milionů z celkem 4,395 lokací, a s přehledem si tak udržela pozici kasovní jedničky, překonat se ji nepovedlo ani… (více)

Spider-Man vs. Jake Gyllenhaal?

Spider-Man vs. Jake Gyllenhaal?

22.05.2018

Po Princi z Persie se Jake Gyllenhaal vzdal blockbusterových ambicí a začal hrát v menších filmech. Díky Patrole, Zmizení nebo Slídilovi se z něj však znovu stalo žhavé zboží, po němž touží i drahé… (více)

Jake Gyllenhaal jako nový Batman?

Jake Gyllenhaal jako nový Batman?

16.11.2017

Možná jste zaznamenali, že si Ben Affleck není úplně jistý svým pokračováním v roli Batmana. V červenci sice na Comic-Conu tvrdil, jak je všechno super, všichni ale předpokládali, že chce jen… (více)

Matky na tahu podruhé

Matky na tahu podruhé

24.12.2016

V kinech letos propadla spousta sequelů, po kterých víceméně nikdo netoužil, v Hollywoodu si s tím ale nelámou hlavu. Produkční firma STX Entertainment totiž oznámila pokračování Matek na tahu, a to… (více)

The Division verbuje Jakea Gyllenhaala

The Division verbuje Jakea Gyllenhaala

05.06.2016

Herní firma Ubisoft si po vzoru Marvelu založila vlastní filmovou pobočku, v níž hodlá převádět svoje největší značky do celovečerní podoby. Rozjezdem bude letošní Assassin's Creed, jemuž se upsal… (více)

Rosamund Pike a válečná dramata

Rosamund Pike a válečná dramata

08.02.2016

Po oscarové nominaci za Zmizelou začala být po Rosamund Pike daleko větší sháňka. Komedie Hector and the Search for Happiness a Dlouhá cesta dolů bohužel díru do světa neudělaly a podobně dopadl… (více)

Hollywoodští skladatelé v Praze

Hollywoodští skladatelé v Praze

18.04.2015

Hned několik světových premiér obohatí program 4. ročníku festivalu Film Music Prague. V rámci koncertu s názvem Hudba Hollywoodu zazní 23. dubna ve Dvořákově síni Rudolfina hudební ukázka z… (více)

Hvězdy ve dvojce Médi

Hvězdy ve dvojce Médi

25.09.2014

Když Seth MacFarlane (Griffinovi) chystal svůj celovečerní debut s názvem Méďa, těžko mohl tušit, že se z komedie za 50 milionů dolarů vyklube půlmiliardový hit. Oživlý plyšový medvídek Marka… (více)

Na sci-fi od Wachowských si počkáme do zimy

Na sci-fi od Wachowských si počkáme do zimy

06.06.2014

V roce 2012 to byl G. I. Joe 2: Odveta, loni 300: Vzestup říše a letos Jupiter vychází. O co přesně jde? O velké blockbustery, které byly na poslední chvíli odsunuty z nabitého léta. Rockova parta… (více)

Wachowští odstartovali další sci-fi epos

Wachowští odstartovali další sci-fi epos

18.04.2013

V pondělí 15. dubna padla v zmodernizovaných Leavesden Studios poblíž Londýna první klapka nové akční sci-fi od tvůrců Matrixu nazvaná Jupiter Ascending. Všechno kolem tohoto projektu studia Warner… (více)

Reklama

Reklama

Nejčtenější novinky

James Bond se vrací do Čech

James Bond se vrací do Čech

01.04.2024

Barbara Broccoli a Michael G. Wilson, kteří jsou zodpovědni za směřování bondovské značky, se v minulosti nechali slyšet, že netouží po příliš mladém herci, který by se chopil role agenta s povolením… (více)

Denis Villeneuve a jaderná válka?

Denis Villeneuve a jaderná válka?

06.04.2024

Zatímco snímek Duna: Část druhá po více než měsíci od svého uvedení dál úspěšně bojuje o diváky v kinech a v rámci světových tržeb má aktuálně na kontě něco málo přes 630 milionů dolarů, u studia… (více)

Nejnovější novinky

Exorcista, kam se podíváš

Exorcista, kam se podíváš

dnes

Běžný člověk by si skoro myslel, že hororové příběhy o vymítání ďábla jsou jedním z těch námětů, které stačí udělat pořádně jednou a dost (za všechny příklady Vymítač ďábla z roku 1973). Kolikrát… (více)

28 let poté nabírá obsazení

28 let poté nabírá obsazení

včera

Britský režisér Danny Boyle (Sunshine, Trainspotting) to s návratem ke svému dvaadvacet let starému hororovému survivalu 28 dní poté a jeho pokračování 28 týdnů poté opravdu myslí vážně. A co víc –… (více)

Reklama

Reklama