Reklama

Reklama

zpět na všechny novinky
Režisér Wanted chystá vertikální blockbuster

Režisér Wanted chystá vertikální blockbuster

14.02.2020 Autor dO_od

Pokud jste si právě přečetli nadpis novinky a netušíte, co si pod pojmem vertikální blockbuster představit, pak nemějte strach, to zatím totiž nikdo. Režisér a producent Timur Bekmambetov (Wanted, Abraham Lincoln: Lovec upírů) totiž hodlá natočit první takový film svého druhu. Produkčně tvůrce už několik let dělá na filmech, které se kompletně odehrávají na obrazovce počítače nebo telefonu, příkladem budiž třeba snímek Pátrání. Jeho novinka s přízvučným názvem Escape From Hell ovšem žánr hodlá posunout mnohem dál.

 

Bekmambetov chce totiž za deset milionů dolarů (v tomhle případě se pojem blockbuster začíná maličko ohýbat) natočit válečný film z druhé světové, jenž bude kompletně na výšku. Znamená to premiéru na platformách jako TikTok, Snapchat, nebo Instagram? Těžko říct, jak by tamější publikum reagovalo na cokoliv delšího než deset vteřin, předem však nelze soudit. Režisér každopádně hodlá natočit ruskou a anglickou verzi, přičemž ta druhá by měla vyjít někdy v příštím roce a obsahovat odlišné scény, jako například bombardování Londýna.

Reklama

Související novinky

Princ Oberyn a Velká čínská zeď?

Princ Oberyn a Velká čínská zeď?

22.12.2014

Chilského herce Pedra Pascala možná znáte jako prince Oberyna ze Hry o trůny. Tahle role mu přihrávala nejen nové fanoušky, ale také pozornost Hollywoodu, takže se v příštích letech začne objevovat i… (více)

Cinecittà – návrat ke slávě?

Cinecittà – návrat ke slávě?

30.11.2014

O italském filmovém studiu (čti „činečita") sídlícím v Římě jsme se tu už zmínili před několika měsíci v souvislosti s několika připravovanými nákladnými televizními sériemi (jedna z nich v režii… (více)

Seznamte se s novým Ben Hurem

Seznamte se s novým Ben Hurem

20.09.2014

Jedenáctioscarová klasika Ben Hur se již brzy dočká nové filmové verze. Remake sepsali Keith Clarke (Útěk ze Sibiře) a John Ridley (12 let v řetězech) a natočí ho ruský režisér Timur Bekmambetov … (více)

Warneři udali Odyssea

Warneři udali Odyssea

02.07.2014

26. února 2016 nás čeká nová verze Ben Hura, kterou bude režírovat Timur Bekmambetov (Wanted, Abraham Lincoln: Lovec upírů). Půjde již o několikátou adaptaci románu z roku 1880 (ta nejslavnější… (více)

Bekmambetov a nový Ben-Hur?

Bekmambetov a nový Ben-Hur?

21.08.2013

To je rozhodně odvážná představa. Studio MGM se už nějakou dobu ohání plány natočit novou verzi Ben-Hura. Nepůjde však o remake slavného filmu z roku 1959 (těžko můžete překonat totální klasiku,… (více)

Vin Diesel – kladivo na čarodějnice?

Vin Diesel – kladivo na čarodějnice?

11.09.2012

Nedávno dokončil třetího Riddicka a právě v Londýně maká na Fast Six. Jedním z dalších projektů by mohl být The Last Witch Hunter. Alespoň by si to přáli ve studiu Lionsgate, které před dvěma lety… (více)

Pokračování: Wanted 2, Monsters 2, M:I:V

Pokračování: Wanted 2, Monsters 2, M:I:V

20.06.2012

Timur Bekmambetov horlivě propaguje svůj historický akční horor Abraham Lincoln: Lovec upírů a na tiskových konferencích se ho novináři často ptají na dlouho slibované pokračování komiksové adaptace… (více)

James McAvoy: Zabiják nebo popstar?

James McAvoy: Zabiják nebo popstar?

28.09.2011

Vypadá to, že se Wanted 2 přece jen dočkáme. Timur Bekmambetov se na něj sice definitivně vykašlal, ale studio Universal si poradí i bez něj. Prvním krokem je ale scénář – Derek Haas, který spolu s… (více)

Krásky v hlavní roli

Krásky v hlavní roli

21.02.2011

Pro Raimiho fantasy, komedii o prezidentském upírobijci a televizní Wonder Woman. Takže: Hvězda Mily Kunis rychle stoupá, z rozmazlené fifleny v sitcomu That 70´s Show se rychle vypracovala na… (více)

Eric Bana: Krimi nebo akční horor?

Eric Bana: Krimi nebo akční horor?

27.12.2010

Díky traileru na Hannu víme, že sympatický Australan se v dubnu objeví ve Wrightově akčním špionážním thrilleru, ale co dál? Chtělo by to konečně hlavní roli v nějakém zábavném hitu. Naděje se skýtá… (více)

Mimozemšťané ovládli Kreml

Mimozemšťané ovládli Kreml

12.04.2010

My ve východním bloku to víme už celá desetiletí, západní publikum to brzy zjistí také. Emzákům totiž konečně došlo, že Spojené státy nejsou pupkem světa. Loni přistáli v Jižní Africe, brzy zaútočí… (více)

Reklama

Reklama

Nejčtenější novinky

James Bond se vrací do Čech

James Bond se vrací do Čech

01.04.2024

Barbara Broccoli a Michael G. Wilson, kteří jsou zodpovědni za směřování bondovské značky, se v minulosti nechali slyšet, že netouží po příliš mladém herci, který by se chopil role agenta s povolením… (více)

Denis Villeneuve a jaderná válka?

Denis Villeneuve a jaderná válka?

06.04.2024

Zatímco snímek Duna: Část druhá po více než měsíci od svého uvedení dál úspěšně bojuje o diváky v kinech a v rámci světových tržeb má aktuálně na kontě něco málo přes 630 milionů dolarů, u studia… (více)

Nejnovější novinky

Exorcista, kam se podíváš

Exorcista, kam se podíváš

včera

Běžný člověk by si skoro myslel, že hororové příběhy o vymítání ďábla jsou jedním z těch námětů, které stačí udělat pořádně jednou a dost (za všechny příklady Vymítač ďábla z roku 1973). Kolikrát… (více)

28 let poté nabírá obsazení

28 let poté nabírá obsazení

25.04.2024

Britský režisér Danny Boyle (Sunshine, Trainspotting) to s návratem ke svému dvaadvacet let starému hororovému survivalu 28 dní poté a jeho pokračování 28 týdnů poté opravdu myslí vážně. A co víc –… (více)

Reklama

Reklama