Reklama

Reklama

zpět na všechny novinky
Režisérský sestřih Rebel Moon je dle Snydera úplně jiný film

Režisérský sestřih Rebel Moon je dle Snydera úplně jiný film

20.12.2023 Autor Jokolo

Netflix si vždy s koncem roku připravuje nějaký trumf v podobě velkolepého filmu, jenž má sebrat diváky Třem oříškům pro Popelku a během Vánoc hromadně nalákat lidi k obrazovkám. V minulých letech to byly bijáky jako K zemi hleď! nebo Na nože: Glass Onion. Letos pak těžko přehlédnout sci-fi obludných rozměrů Rebel Moon, v němž vášně budící tvůrce Zack Snyder (Armáda mrtvých, Muž z oceli) dostal od Netflixu volnou ruku a nezanedbatelný rozpočet k tomu, aby využil své nápady z nikdy neuskutečněného Star Wars filmu, jenž chtěl natočit. První část dvoudílné ságy má na streamu přistát pozítří a první reakce jsou zatím minimálně rozporuplné. Opatrně se chválí vizuál, zatímco příběh se označuje za nudný, mdlý a všední. 

 

Zack Snyder má ale samozřejmě nouzový východ, kterým je režisérský sestřih v eRkovém provedení. Této možnosti předvést, že za nepovedený film mohou zásahy nepřejícího studia, se mu dostalo už u filmu se skromným názvem Liga spravedlnosti Zacka Snydera. Jak ji využil je na zvážení každého diváka, teď však má tuto možnost znovu. Velmi pravděpodobně se tak dočkáme toho, že v nezanedbatelném počtu zpomalovaček navíc ještě přibude zpomalená digitální krev, což je samozřejmě lákadlo pro každého cinefila. Netflix tak navíc dostane možnost na stejném filmu vydělávat dvakrát, což je lukrativní. Jenže ono prý o stejný film nejde.

 

Režisér totiž v nedávném rozhovoru pro Associated Press uvedl, že se s Netflixem domluvil na tom, že v režisérském sestřihu bude mít absolutně volnou ruku, což z díla prý dělá úplně jiný film, který jako kdyby se odehrával v jiném univerzu. Nejde prý v žádném případě jen o prodlouženou verzi, ale o úplně jiný sestřih s jiným vyzněním, přičemž totéž nás čeká i u pokračování prvního filmu. Ze dvou snímků tak nyní máme čtyři díla, jež bude Netflix postupně vypouštět. Snyder si pak tuto spolupráci nadmíru pochvaluje a jeho zarytí fanoušci tak znovu dostanou možnost svého idola obdivovat a obhajovat i v případě, že nedodá kvalitní film. Což už se párkrát stalo.

Reklama

Související novinky

George Lucas dostane čestné ocenění v Cannes

George Lucas dostane čestné ocenění v Cannes

10.04.2024

Legendární americký režisér, scenárista a producent George Lucas letos bude jedním z recipientů čestné Zlaté palmy Filmového festivalu v Cannes. Stane se tak 25. května během zakončovacího… (více)

Cameron má plány i pro šestý a sedmý díl Avatara

Cameron má plány i pro šestý a sedmý díl Avatara

07.02.2024

Nedají si říct a nedají. Jamese Camerona můžeme označit za nejúspěšnějšího filmového režiséra všech dob, minimálně co se týče tržeb. V pětici nejvýdělečnějších snímků historie má totiž hned trojici… (více)

Spectacular Music of Hollywood

Spectacular Music of Hollywood

07.12.2023

Zahajovací koncert třetího ročníku Composers Summit Prague představí světové skladatele filmové hudby na jednom pódiu, kde osobně oddirigují svá nejznámější díla. Mezi významné osobnosti patří… (více)

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

05.11.2023

V současné době hraje u studia Disney prim spíše seriálová odnož Star Wars. Poslední celovečerní film jsme v kinech viděli téměř před čtyřmi lety, od té doby jsme však dostali seriály Ahsoka, Andor,… (více)

Zemřel herec Matthew Perry

Zemřel herec Matthew Perry

29.10.2023

Americký server TMZ přišel v noci s mimořádně tragickou zprávou – americký herec Matthew Perry byl nalezen ve svém domě mrtvý. 54letá hvězda Přátel, Studia 60 nebo Můj soused zabiják se zřejmě… (více)

Rian Johnson už pracuje na třetím Na nože

Rian Johnson už pracuje na třetím Na nože

16.10.2023

Režisér a scenárista Rian Johnson (Star Wars: Poslední z Jediů) zaznamenal se svou detektivkou Na nože takový úspěch, až to vedlo k akvizici práv Netflixem a objednání hned dvou pokračování. To první… (více)

Třetí Wonder Woman nakonec nebude?

Třetí Wonder Woman nakonec nebude?

11.08.2023

Herečky Gal Gadot (Wonder Woman, Rychle a zběsile 5) byl v posledních dnech plný internet, což je dáno zejména tím, že má tento víkend na Netflixu premiéru její nový špionážní snímek Heart of Stone … (více)

James Gunn upřesňuje restart DC

James Gunn upřesňuje restart DC

15.07.2023

Ještě před premiérou Flashe režisér a nový šéf DC Studios James Gunn uvedl, že veškerá komiksová tvorba studia počínaje jeho snímkem Superman: Legacy bude jedno velké propojené univerzum. Již delší… (více)

Proč Lucasfilm zamítl Star Wars od Snydera?

Proč Lucasfilm zamítl Star Wars od Snydera?

05.07.2023

Koncem roku uvede na Netflixu režisér Zack Snyder (Muž z oceli, Watchmen) svoji novou epickou sci-fi Rebel Moon, respektive její první část. Dvoudílná sága ale bude údajně jenom začátkem, už nyní… (více)

Popelka se dočká krvavého zpracování

Popelka se dočká krvavého zpracování

23.05.2023

Ikonický příběh o Popelce se v průběhu let dočkal mnoha verzí, přičemž mezi ty nejznámější v Česku patří samozřejmě Tři oříšky pro Popelku, animovaná Popelka z roku 1950, a pak možná moderní Popelka… (více)

Disney100: Koncert

Disney100: Koncert

27.03.2023 Reklama

Oslava 100. výročí která se nebude nikdy opakovat, proběhne přesně na den po sto letech od chvíle, kdy bratři Disneyové založili nejslavnější studio animovaných filmů na světě. Velkolepá narozeninová… (více)

Reklama

Reklama

Nejčtenější novinky

James Bond se vrací do Čech

James Bond se vrací do Čech

01.04.2024

Barbara Broccoli a Michael G. Wilson, kteří jsou zodpovědni za směřování bondovské značky, se v minulosti nechali slyšet, že netouží po příliš mladém herci, který by se chopil role agenta s povolením… (více)

Denis Villeneuve a jaderná válka?

Denis Villeneuve a jaderná válka?

06.04.2024

Zatímco snímek Duna: Část druhá po více než měsíci od svého uvedení dál úspěšně bojuje o diváky v kinech a v rámci světových tržeb má aktuálně na kontě něco málo přes 630 milionů dolarů, u studia… (více)

Nejnovější novinky

Studio Sony odsouvá plánované premiéry

Studio Sony odsouvá plánované premiéry

dnes

Pokud jste fanoušky komiksových filmů a těšili jste se toto léto na pořádnou porci akční zábavy, máme pro vás špatnou zprávu. Sólovka spider-manovského záporáka ze stránek Marvel Comics, dlouho… (více)

13. ročník cen Slnko v sieti ovládl Invalida

13. ročník cen Slnko v sieti ovládl Invalida

včera

V pátek 26. dubna 2024 se v bratislavské budově Slovenského rozhlasu uskutečnil 13. ročník předávání slovenských národních filmových cen Slnko v sieti, na nichž byly oceněny výrazné počiny a tvůrčí… (více)

Reklama

Reklama