Reklama

Reklama

zpět na všechny novinky
Boyle chce odstartovat novou trilogii navazující na 28 dní poté

Boyle chce odstartovat novou trilogii navazující na 28 dní poté

11.01.2024 Autor Jokolo

O pokračování, které by navazovalo na apokalyptické snímky 28 dní poté a 28 týdnů poté se v průběhu let hovořilo už mnohokrát. Naposledy v roce 2019, kdy se režisér prvního snímku Danny Boyle u příležitosti propagace filmu Yesterday rozpovídal o tom, že za ním scenárista prvního filmu Alex Garland (mj. scenárista Ex Machina, Annihilation a nadcházejícího Civil War) přišel s nápadem na sequel, který by stál za natočení. 22 let po prvním filmu a 17 let po jeho pokračování se teď ale zdá, že návrat do světa, v němž agresivní virus zachvátil Spojené království a proměnil lidi v zuřivé bestie, má konečně reálné kontury. A nemělo by jít jen o jeden film, ale dokonce o celou další trilogii.

 

Alex Garland a Danny Boyle, tedy duo, které stálo za prvním filmem, se teď totiž dle serveru Hollywood Reporter spojují a koncem tohoto týdne nabídnou práva na naplánované filmy studiím, aby se o ně poprala. Boyle se upsal k režii prvního snímku, jenž by měl mít název 28 let poté, a Garland pak sepíše scénáře k celé trilogii. Rozpočet pro každý díl by se měl točit okolo 75 milionů dolarů, tedy zhruba desetinásobek toho, co stál první film, který se stal hitem a v podstatě oživil zombie žánr. Zároveň odstartoval kariéru čerstvého držitele Zlatého glóbu a miláčka Hollywoodu Cilliana Murphyho. V pokračování, které už takové úspěchy nezaznamenalo, se pak objevili tehdy ještě nepříliš známí Jeremy Renner a Rose Byrne

 

V minulosti Garland několikrát prohlásil, že o pokračování už nemá zájem. S nápady prý přicházel za Boylem poměrně často, ale oscarový režisér je považoval za tak radikální odklon od tématu, že je nechtěl dělat. Teď spolu ale evidentně přišli na něco, co se líbí oběma. O práva na filmy se tak očekává zuřivá bitva studií a streamovacích platforem. Komunita okolo filmů je stále živá a covidová pandemie určitě přinesla nějaké podněty pro tvůrce nadcházejících snímků. Inspiraci pro představu toho, jak to vypadá, když virus ochromí celý svět, nebude těžké hledat. Doufejme tedy, že se trilogie opravdu dočkáme. 

Reklama

Související novinky

28 let poté nabírá obsazení

28 let poté nabírá obsazení

25.04.2024

Britský režisér Danny Boyle (Sunshine, Trainspotting) to s návratem ke svému dvaadvacet let starému hororovému survivalu 28 dní poté a jeho pokračování 28 týdnů poté opravdu myslí vážně. A co víc –… (více)

Aaron Taylor-Johnson je údajně krůček od Bonda

Aaron Taylor-Johnson je údajně krůček od Bonda

19.03.2024

Hollywoodem občas kolují fámy, které nejsou nikým potvrzené, ale mluví o nich tolik lidí, že se považují takřka za pravdu. Nejinak je tomu při šíření skazek o tom, kdo by si měl zahrát příštího… (více)

96. Ceny Akademie - výsledky

96. Ceny Akademie - výsledky

11.03.2024

V noci z neděle na pondělí proběhl v hollywoodském Dolby Theatre v Los Angeles šestadevadesátý ročník slavnostního předávání Cen americké Akademie filmového umění a věd, na němž byla v celkem… (více)

77. ročník cen BAFTA - výsledky

77. ročník cen BAFTA - výsledky

19.02.2024

V neděli 18. února 2024 proběhl v Royal Festival Hall v londýnském Southbank Centre 77. ročník předávání prestižních cen Britské akademie filmových a televizních umění (BAFTA), během nějž byla… (více)

Oppenheimer ovládl 81. Zlaté glóby

Oppenheimer ovládl 81. Zlaté glóby

08.01.2024

Večer v neděli 7. ledna proběhl v kalifornských Beverly Hills 81. ročník předávání cen Zlatý glóbus. Moderátorem ceremoniálu byl komik Jo Koy a jeho přímý přenos vysílala ve Spojených státech… (více)

Byly vyhlášeny nominace pro 81. Zlaté glóby

Byly vyhlášeny nominace pro 81. Zlaté glóby

11.12.2023

V pondělí 11. prosince byly vyhlášeny nominace pro nadcházející 81. ročník slavnostního předávání Zlatých glóbů, které dosud každoročně pořádala Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu (Hollywood… (více)

Jason Bourne se vrátí

Jason Bourne se vrátí

21.11.2023

Jakmile člověk získá Oskara za nejlepší cizojazyčný film, a k tomu tři další ceny Akademie, dveře do Hollywoodu se mu s nadšením otevřou. Své o tom teď může vyprávět režisér Edward Berger, jenž pro… (více)

Oppenheimer a třetí Strážci budou dlouzí

Oppenheimer a třetí Strážci budou dlouzí

25.03.2023

Trend bobtnajících filmových stopáží pokračuje i letos a po 169minutovém Johnu Wickovi 4 se diváci pomalu ale jistě můžou začít připravovat i na další vydatné kousky. Čerstvě totiž byly odhaleny… (více)

Pokračování Wind River nabírá obsazení

Pokračování Wind River nabírá obsazení

09.03.2023

Před tím, než se stal králem televize díky seriálům Yellowstone či 1883, získával si scenárista a režisér Taylor Sheridan obdiv na filmové frontě díky snímkům jako Sicario nebo Wind River. A právě… (více)

Reklama

Reklama

Nejčtenější novinky

James Bond se vrací do Čech

James Bond se vrací do Čech

01.04.2024

Barbara Broccoli a Michael G. Wilson, kteří jsou zodpovědni za směřování bondovské značky, se v minulosti nechali slyšet, že netouží po příliš mladém herci, který by se chopil role agenta s povolením… (více)

Denis Villeneuve a jaderná válka?

Denis Villeneuve a jaderná válka?

06.04.2024

Zatímco snímek Duna: Část druhá po více než měsíci od svého uvedení dál úspěšně bojuje o diváky v kinech a v rámci světových tržeb má aktuálně na kontě něco málo přes 630 milionů dolarů, u studia… (více)

Nejnovější novinky

Další Smrtelné zlo je na cestě

Další Smrtelné zlo je na cestě

včera

Legendární hororová série Evil Dead se po letech rozjíždí do vysokých otáček. Poté, co loňský počin Smrtelné zlo: Probuzení od Leeho Cronina zaznamenal v kinech velký divácký zájem a na světových… (více)

Studio Sony odsouvá plánované premiéry

Studio Sony odsouvá plánované premiéry

včera

Pokud jste fanoušky komiksových filmů a těšili jste se toto léto na pořádnou porci akční zábavy, máme pro vás špatnou zprávu. Sólovka spider-manovského záporáka ze stránek Marvel Comics, dlouho… (více)

13. ročník cen Slnko v sieti ovládl Invalida

13. ročník cen Slnko v sieti ovládl Invalida

26.04.2024

V pátek 26. dubna 2024 se v bratislavské budově Slovenského rozhlasu uskutečnil 13. ročník předávání slovenských národních filmových cen Slnko v sieti, na nichž byly oceněny výrazné počiny a tvůrčí… (více)

Reklama

Reklama