foto

Mike Barker

  • nar. 29.11.1965 (52 let)
    Anglie, Velká Británie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Mike Barker (1965, Cambridgeshire) opustil v šestnácti letech školu a pracoval jako neplacený asistent u kameramana Mika Southona. Režisérskou kariéru zahájil televizními dokumenty, např. Eddie and The East Coast Bouffants (1992). Jeho celovečerní debut, krimikomedie The James Gang v hlavních rolích s Johnem Hannahem a Toni Collettovou, zaujal Hollywood, a tak další film, thriller Best Laid Plans v hlavních rolích s Alessandrem Nivolou a Reese Witherspoonovou, již natočil pro Twentieth Century Fox. Po návratu do Velké Británie vytvořil film To Kill a King o popravě anglického krále Karla I. s Dougrayem Scottem, Timem Rothem a Rupertem Everettem. Po filmu Vějíř lady Windermerové (2004) vytvořil Baker drama o únosu Butterfly On a Wheel s Piercem Brosnanem.

MFF Karlovy Vary

Režijní filmografie

Filmy

2010 Moby Dick (TV film)
2009 Mořský vlk (TV film)
2007 Klub vyděračů
2004 Vějíř lady Windermerové
2003 Zabijte krále
2000 Lorna Doone (TV film)
1999 Nebezpečná síť
1997 James Gang, The
1995 Go Back Out (TV film)
1994 When the Fat Lady Sings (TV film)
1992 Eddie and the East Coast Bouffants

TV seriály

2018 Příběh služebnice (TV seriál)
The Word (S02E13)
First Blood (S02E06)
Seeds (S02E05)
další epizody (5)
2017 Příběh služebnice (TV seriál)
Faithful (S01E05)
Nedovol těm parchantům, aby tě zničili (S01E04)
Versailles (TV seriál)
A Night (S02E07)
The Sands of Time (S02E06)
War and Peace (S02E05)
Z: The Beginning of Everything (TV seriál)
Best of All (E10)
The Right Side of Paradise (E03)
Just Humans (E02)
Fargo (TV seriál)
Who Rules the Land of Denial? (S03E08)
The Law of Inevitability (S03E07)
2016 Cizinka (TV seriál)
Má je pomsta (S02E11)
Lišákovo doupě (S02E08)
The Tunnel (TV seriál)
Epizoda 2 (S02E02)
Epizoda 1 (S02E01)
2015 Cizinka (TV seriál)
Lallybroch (S01E12)
Ďáblovo znamení (S01E11)
Broadchurch (TV seriál)
Epizoda 8 (S02E08)
Epizoda 7 (S02E07)
2014 The Smoke (TV seriál)
2013 Darebák (TV seriál)
2012 Playhouse uvádí (TV seriál)
The Other Woman (S01E10)
1996 The Tenant of Wildfell Hall (TV seriál)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace