foto

Désirée Nosbusch

  • nar. 14.1.1965 (54 let)
    Esch/Alzette, Lucembursko

Biografie

Désirée Nosbusch se narodila Italce a Lucemburčanovi počátkem roku 1965. Již jako dítě projevovala sklony bavit své okolí, ve dvanácti letech se stala moderátorkou Rádia Luxembourg, v němž pracovala od 27.7.1977 několik let. Již v roce 1979 měla v rádiu vlastní šou. V roce 1981 se vášnivě zamilovala do tehdejšího redaktora stanice RTL. Tím redaktorem byl Georges Bossert, kterému rozbila jeho manželství. Vydržela s ním žít osm let, poté si uvědomila, že Bossert je o třicet let starší, než ona, a ze dne na den ho opustila.

Poté, co na televizní obrazovce v roce 1981 kritizovala politika Franz Josef Strauße (bavorský předseda vlády od roku 1978) ve své talk-show, dostala na celý rok zákaz vystupování v bavorské televizi. Vynahradila si to hraním ve filmu.

Na filmovém plátně se poprvé objevila v roce 1981 v dramatu PO PŮLNOCI, v němž jí Wolf Gremm svěřil hned hlavní roli. Film ji zaujal natolik, že se rozhodla věnovat mu více. Odjela do USA a začala v New Yorku studovat herectví, tam zůstala do roku 1984. O tři roky později ji bratři Tavianiové přizvali k natáčení filmu DOBRÝ DEN, BABYLÓNIE (1987). To již měla za sebou kariéru neúspěšné modelky a poněkud úspěšnější zpěvačky. V roce 1984 nazpívala duet "Kann es Liebe sein?" se známým rakouským zpěvákem Falcem.

V devadesátých letech byla hvězdou televizní stanice ZDF, kde moderovala několik pořadů. V roce 1991 se provdala za hudebního skladatele Haralda Klosera, se kterým se rozvedla v dubnu 2006. Společně mají dvě děti, syna Noaha-Lennona (*1995) a dceru Luka-Teresu (*1998).

Od roku 1993 se vysílaly dva italské seriály, v nichž Désirée Nosbusch uplatnila svůj herecký talent, ŠPANĚLSKÉ NÁMĚSTÍ (v němž vystupovala pod jménem Désiréee Beckerová) a PŘÍTELI MŮJ. Především seriál o obětavém a sympatickém dětském lékaři dr. Magrim se setkal u českých diváků s příznivou odezvou. Mnohem méně již zaujal PŘÍTELI MŮJ 2 z roku 1998, kde Désiréé Nosbusch hrála hlavní ženskou roli.

V roce 2001 si Nosbusch vyzkoušela další z mnoha uměleckých profesí, které v životě vystřídala. V pozici režisérky natočila krátkometrážní film ICE CREAM SUNDAE (2001). Od roku 2004 žije se svým dlouholetým přítelem, hercem a producentem Mehmetem Kurtulusem. Střídavě pobývají v Los Angeles a Berlíně.

Désirée Nosbusch hovoří pěti jazyky, anglicky, německy, francouzsky, italsky a samozřejmě lucembursky. Od roku 2010 je spolumajitelkou produkční společnosti Deal Productions, kterou založila spolu s Alexandrou Hoesdorff.

Kateřina "Snorlax" Horáková

Herecká filmografie

Filmy

2018 Jonas Kaufmann in der Waldbühne (koncert) - mod.
Justice Dot Net
Supermaník se vrací
2010 Tatort - Vergissmeinnicht (TV film)
2008 Smrtící lavina (TV film)
2007 Der Tod meiner Schwester (TV film)
Die Jäger des Ostsee-Schatzes (TV film)
La Lance de la destinée (TV film)
2006 Geheimnis von St. Ambrose, Das (TV film)
2005 Eine Liebe in Saigon (TV film)
2004 Charlotte Link - Der Vater meines Sohnes (TV film)
2003 Spurlos - Ein Baby verschwindet (TV film)
2002 Ein Albtraum von 3 1/2 Kilo (TV film)
Tajemství života (TV film)
2001 Poradce
Přestávka (TV film)
2000 Exploze
Nakažen
V blízkosti vraha (TV film)
1999 Vražedná dohoda (TV film)
1998 Opernball (TV film)
1997 Der Unfisch
Mio padre è innocente (TV film)
1996 Cesta k prachu (TV film)
Die Aktion (TV film)
Hřích jediné noci (TV film)
1994 Michele alla guerra (TV film)
1993 Three Shake-a-Leg Steps to Heaven
1991 Felipe ha gli occhi azzurri (TV film)
1990 Ex und hopp - Ein böses Spiel um Liebe, Geld und Bier (TV film)
Jean Galmot, aventurier
La femme fardée
1989 A Wopbobaloobop a Lopbamboom (TV film)
1988 A.D.A.M.
1987 Dobrý den, Babylónie
Klette, Die (TV film)
1983 Questo e quello
Raub der Sabinerinnen, Der (TV film)
Sing Sing
1982 Der Fan
Une glace avec deux boules ou je le dis à maman
1981 Po půlnoci

TV seriály

2019 Capitani (TV seriál)
Der Irland-Krimi (TV seriál)
2018 Zaprodaní bance (TV seriál)
Die Höhle des Löwen (E06)
Die härteste Währung (E05)
Alte Schulden (E04)
další epizody (6)
2011 Weemseesdet (TV seriál)
1998 Příteli můj 2 (TV seriál)
1993 Böses Blut (TV seriál)
Příteli můj (TV seriál)
Španělské náměstí (TV seriál)
1991 Miller & Mueller (TV seriál)
1987 Praxis Bülowbogen (TV seriál)

Dokumentární

2017 Er war Superstar - Falco. Eine Legende wird 60 (TV film)

Producentská filmografie

Filmy

2019 Flatland
Sawah
2016 Vzpomínky

TV seriály

2011 Weemseesdet (TV seriál)

Režijní filmografie

Filmy

2001 Ice Cream Sundae

TV seriály

2011 Weemseesdet (TV seriál)

Host

TV pořady

2019 Der Deutsche Filmpreis 2019 (TV pořad) - mod.
2017 The Story of my Life (TV pořad)
2015 Wer weiß denn sowas? (TV pořad)
2014 Am laufenden Band (TV pořad)
2003 Johannes Heesters: Eine Legende wird 100 (TV pořad)
1999 Beckmann (TV pořad)
1991 Boulevard Bio (TV pořad)
DAS! (TV pořad)
1985 Hamburg Journal (TV pořad)
1980 Heut' abend (TV pořad)
1979 NDR Talk Show (TV pořad)
1974 3nach9 (TV pořad)
1956 Grand prix de la chanson européenne (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky