foto

Iggy Azalea

  • nar. 7.6.1990 (30 let)
    Sydney, New South Wales, Austrálie

Biografie

Iggy Azalea (vlastním jménem Amethyst Amelia Kelly) je zpěvačka, modelka a příležitostná herečka, která se narodila 7.června 1990 v Sydney. Hudbě se začala věnovat ve svých 14 letech. V roce 2006 se rozhodla opustit Austrálii a proslavit se v USA. Až v roce 2011 se výrazněji proslavila a to díky videoklipu Pussy, na konci téhož roku se seznámila s rapperem A$apem Rockym, se kterým se o rok později rozešla.

Roku 2012 vydala společně se Stevem Aokim píseň Beat Down. Roku 2013 se seznámila s basketbalistou Nickem Youngem a vydala písně: Work, Bounce, Change Your Life. V dubnu 2014 vydala album The New Classic, které se stalo v USA zlatým. 

V roce 2015 se objevila ve filmu Rychle a zběsile 7, a také vydala singly Trouble a Pretty Girls.

ČSFD.cz

Herecká filmografie

Filmy

2015 Rychle a zběsile 7

Dokumentární

2018 Follow This (TV seriál) - a.z.

Hudební videoklipy

2019 Iggy Azalea - Sally Walker (hudební videoklip)
2018 Iggy Azalea feat. Quavo - Savior (hudební videoklip)
2017 Iggy Azalea - Mo Bounce (hudební videoklip)
Iggy Azalea feat. Anitta - Switch (hudební videoklip)
2016 Iggy Azalea - Team (hudební videoklip)
2015 Britney Spears feat. Iggy Azalea: Pretty Girls (hudební videoklip)
Iggy Azalea feat. Jennifer Hudson - Trouble (hudební videoklip)
2014 Ariana Grande feat. Iggy Azalea - Problem (hudební videoklip)
Iggy Azalea feat. Charli XCX - Fancy (hudební videoklip)
Iggy Azalea feat. Rita Ora - Black Widow (hudební videoklip)
Jennifer Lopez - Booty ft. Iggy Azalea (hudební videoklip)
Jennifer Lopez feat. Pitbull - Booty (hudební videoklip)
T.I. feat. Iggy Azalea - No Mediocre (hudební videoklip)
2013 Iggy Azalea - Bounce (hudební videoklip)
Iggy Azalea - Work (hudební videoklip)
Iggy Azalea feat. T.I. - Change Your Life (hudební videoklip)
2012 Iggy Azalea feat. Steve Aoki - Beat Down (hudební videoklip)

Host

Režijní filmografie

Hudební videoklipy

2015 Britney Spears feat. Iggy Azalea: Pretty Girls (hudební videoklip)
Iggy Azalea feat. Jennifer Hudson - Trouble (hudební videoklip)
2014 Iggy Azalea feat. Rita Ora - Black Widow (hudební videoklip)

Skladatelská filmografie

Hudební videoklipy

2015 Britney Spears feat. Iggy Azalea: Pretty Girls (hudební videoklip)
2014 Iggy Azalea feat. Charli XCX - Fancy (hudební videoklip)

Fanoušci tvůrce