foto

Jacob Artist

  • nar. 17.10.1992 (24 let)
    Buffalo, New York, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Jacob Artist se narodil 17. října 1992 v Buffalu v New Yorku ve Spojených státech amerických. Jeho otec Darrel je Afroameričan a matka Judith je původem Polka. Oba Jacoba vychovali ve Williamsville v New Yorku spolu s jeho mladší sestrou Jennou.

Již od dětství tancoval v tanečním studiu Davida DeMarieho v městečku Clarence. Střední školu dokončil o něco dříve a bylo mu nabídnuto stipendium na Juilliardu, kde měl studovat nadále tanec, ale Jacob odmítl, jelikož se chtěl plně věnovat herectví.

Ve věku 17 let se rozhodl následovat svůj sen a přestěhoval se do Los Angeles v Kalifornii. Úspěch na sebe nechal čekat dva roky, v roce 2012 ho tvůrce Ryan Murphy již obsadil do 4. série svého hudebního seriálu GLEE, ve kterém se plně objevoval ve čtvrté a páté sérii a zahrál si v jednom díle finální šesté série. Jeho rolí byl Jake Puckerman.

Role Jakea mu pomohla dostat se do povědomí lidí a zahrál si pak nadále například v seriálech JAK BÝT HVĚZDOU či MELISSA & JOEY. Menší role pak získal například také ve filmech FILOSOFOVÉ a WHITE BIRD IN A BLIZZARD.

hansel97

Herecká filmografie

Filmy

2017 Blood Money
2015 Here Now
2014 White Bird in a Blizzard
2013 Filosofové
2012 Modrá laguna: Procitnutí (TV film)

TV seriály

2016 Quantico (TV seriál)
Yes (S01E22)
Drive (S01E20)
Fast (S01E19)
další epizody (8)
American Horror Story (TV seriál)
Chapter 9 (S06E09)
2015 Quantico (TV seriál)
Quantico (S01E10)
Guilty (S01E09)
Over (S01E08)
další epizody (6)
2012 Jak být za hvězdu (TV seriál)
2011 Neuvěřitelné příběhy Bucketa a Skinnera (TV seriál)
2010 Melissa a Joey (TV seriál)
2009 Glee (TV seriál)

TV pořady

2013 Teen Choice Awards 2013 (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace