foto

Jenna Ushkowitz

  • nar. 28.4.1986 (32 let)
    Soul, Jižní Korea
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Americká divadelní a televizní herečka a zpěvačka Jenna Noelle Ushkowitz se narodila 28. dubna 1986 v jihokorejském Soulu. Ve třech měsících byla adoptována a vyrůstala v East Meadow na Long Islandu v New Yorku. Jenna je vyznáním katolička a studovala na katolické střední škole Holy Trinity Diocesan v Hicksville na Long Islandu. Tuto školu absolvovala v roce 2004 a přestoupila na Marymount Manhattan College, kterou vystudovala v roce 2007. Během školy vystupovala v mnoha divadelních představeních a muzikálech jako např. Bídníci či Pekařova žena.

Herecky aktivní je Jenna už od svých tří let, kdy se objevila v SEZAME, OTEVŘI SE (1969) a v jiných televizních show. Její první broadwayská role byla v muzikálu "Král a já" v roce 1996. Nyní je Jenna známá hlavně díky roli v populárním a úspěšném seriálu GLEE (2009), kde hraje Tinu Cohen-Chang, jednu ze členek sboru. Za tuto roli vyhrála společně s dalšími herci ze seriálu za rok 2010 cenu Screen Actors Guild za Nejlepší sborové vystoupení v komediálním seriálu.

Radek "Stanislaus" Flekal

Herecká filmografie

Filmy

2017 Hello Again
Yellow Fever
2009 Glee: Director's Cut Pilot Episode

TV seriály

2015 Glee (TV seriál) - herec, a.z.
Dreams Come True (S06E13)
2009 (S06E12)
We Built This Glee Club (S06E11) - a.z.
další epizody (7)
2014 Glee (TV seriál)
Opening Night (S05E17)
New Directions (S05E13)
100 (S05E12)
další epizody (6)
2013 Glee (TV seriál)
Previously Unaired Christmas (S05E08)
Puppet Master (S05E07)
Movin' Out (S05E06)
další epizody (20)
2012 Glee (TV seriál)
Glee, Actually (S04E10)
Swan Song (S04E09)
Thanksgiving (S04E08)
další epizody (22)
2011 Glee (TV seriál)
Velmi neobyčejně veselé Vánoce (S03E09)
Drž si svých 16 (S03E08)
Políbila jsem dívku (S03E07)
další epizody (21)
2010 Glee (TV seriál)
Vánoce (S02E10)
Kurtova válka (S02E09)
Furt (S02E08)
další epizody (19)
2009 Glee (TV seriál)
Okresní kolo (S01E13)
Matrace (S01E12)
Vlasografie (S01E11)
další epizody (13)

Dokumentární

2011 Glee Live! 3D (koncert)
2010 Když mně bylo 17 (TV seriál)

TV pořady

2014 Celebrity Name Game (TV pořad)
2011 The Glee Project (TV pořad)
2010 Masterchef (TV pořad)
The 8th Annual TV Land Awards (TV pořad)
2009 Teen Choice Awards 2009, The (TV pořad)
2004 The X Factor (TV pořad)
2003 Australian Idol (TV pořad)
Show Ellen DeGeneresové (TV pořad)

Hudební videoklipy

2017 Katy Perry feat. Nicki Minaj - Swish Swish (hudební videoklip)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace