foto

Bart Freundlich

  • nar. 17.1.1970 (50 let)
    New York City, New York, USA

Biografie

Jeho nejnovější film Trust The Man měla v roce 2006 jednu z nejvyšších tržeb na filmovém festivalu v Torontu. Jednalo se o vztahové drama zasazené do New Yorku, kde hráli Julianne Moore, David Duchovny, Billy Crudup, Maggie Gyllenhaal, Eva Mendes, Ellen Barkin, a Garry Shandling. Freundlich vyrůstal na Manhattanu, kde absolvoval dvojitou specializaci na Cinema Studies a filmovou a televizní tvorbu na Tisch School při New York University of Arts. Jako scénárista a režisér debutoval s krátkým filmem A Dog Race in Alaska, ve kterém se představili Sam a James Waterstonovi. Následoval další krátký dokument Hired Hands.

Svůj první celovečerní film režíroval podle vlastního scénáře, když mu bylo pouhých 26 let. V tomto debutu The Myth of Fingerprints, si hlavní roli zahrála Julianne Moore, Roy Schneider, Blythe Danner, a Noah Wyle. Film měl premiéru na filmovém festivalu v Sundance a následovala cena diváků na filmovém festivalu v Deauville. Freundlich pokračoval v psaní scénářů a režírování nezávislých filmů, World Traveler, v hlavní roli Julianne Moore a Billy Crudup. Později natočil Catch That Kid v hlavní roli Kristen Stewart a Corbin Bleu, film se zaměřuje na dvanáctiletou dívku, která se stane hlavní osobou bankovní loupeže. Jeho televizní tvorba směřovala do Showtime a Lifetime Channel.

Zdroj: Bioscop

Režijní filmografie

Filmy

2019 Po svatbě
2016 Wolves
2009 Sexy 40
2008 Family Practice (TV film)
2005 Nevěřte mužům
2004 Chyťte tu holku
2001 Světoběžník
2000 Only Living Boy in New York, The (TV film)
1997 Otisky prstů
1993 Dog Race in Alaska, A

TV seriály

2014 Believe (TV seriál)
Mozart in the Jungle (TV seriál)
The Rehearsal (S01E06)
Silent Symphony (S01E03)
2012 Prime Suspect (TV seriál)
Stuck in the Middle with You (E13)
Californication (TV seriál)
Úchyláci a děvky (S05E10)
Syrovost (S05E08)
Čekání na zázrak (S05E04)
2011 Californication (TV seriál)
Opičárna (S04E04)
2009 Californication (TV seriál)
Zoso (S03E04)
Kraj prznění a strdí (S03E02)
2008 Californication (TV seriál)
A žili šťastně... (S02E12)
2007 Californication (TV seriál)
LOL (S01E05)

Dokumentární

1994 Hired Hands

Scenáristická filmografie

Filmy

2019 Po svatbě
2016 Wolves
2009 Sexy 40
2005 Nevěřte mužům
1997 Otisky prstů

Producentská filmografie

Filmy

2019 Po svatbě
2009 Sexy 40

Host

TV pořady

1998 Na plovárně (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky