foto

Amy Bailey

  • nar. 24.10.1975 (43 let)
    Texas, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Amy Marina Bailey je narozena 24.10.1975 v Texasu, USA. Od raného věku studovala tanec v Houstonské škole baletu. Jako náctiletá vystupovala se skupinou Joffrey Ballet v New Yorku a Londýnským Baletním Divadlem v Anglii. Amy byla profesionální balerínou v Anglii a po světě několik let.

Hrát začala na divadelní scéně a za své role dostávala pochvalné kritiky, zastávala hlavní role ve hrách jako: The Producers a Guys & Dolls dokonce i ve hře od Woody Allena Play It Again, Sam.

Ve filmu a televizi začala s menšími rolemi v Nine a Alice in Wonderland. Následně pak v indie filmu A Girl Walks into a Bar, objevila se i v televizních seriálech jako: Alive a Legend of Cain. Výraznější prostor dostala v druhé řadě seriálu Vikings kde představuje princeznu Kwenthrith.

Eržik "Eržik" Křik

Herecká filmografie

Filmy

2014 Need for Speed (Dating)
2013 Superurychlovač
Taken: The Search for Sophie Parker (TV film)
2012 Boogeyman, The (TV film)
2011 Girl Walks Into a Bar
2010 Alenka v říši divů
2009 Nine
2005 Boogeyman

TV seriály

2017 Closer: Nové případy (TV seriál)
Tajné místo (S05E17)
2016 Vikingové (TV seriál)
Portáž (S04E08)
Co se mohlo stát (S04E06)
Přísliby (S04E05)
další epizody (6)
2015 Vikingové (TV seriál)
Paříž (S03E07)
Zjizvení (S03E04)
Osud bojovníka (S03E03)
další epizody (5)
2014 Dominion (TV seriál)
Black Eyes Blue (S01E06)
Something Borrowed (S01E05)
Broken Places (S01E03)
další epizody (4)
Vikingové (TV seriál)
Volba (S02E09)
Ivan Bezkostný (S02E08)

Dokumentární

2011 Temné události (TV seriál)
2005 Přežít! (TV seriál)

TV pořady

2009 81. Annual Academy Awards (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace