Reklama

Reklama

Dominion

(seriál)
  • USA Dominion
USA, (2014–2015), 15 h 33 min (Minutáž: 41–67 min)

Tvůrci:

Vaun Wilmott

Hrají:

Christopher Egan, Tom Wisdom, Roxanne McKee, Luke Allen-Gale, Anthony Head, Kim Engelbrecht, Shivani Ghai, Carl Beukes, Alan Dale, Rosalind Halstead (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(21)

Když se před pětadvaceti lety znenadání ztratil Bůh a nikdo mu nemohl přijít na stopu, andělé usoudili, že za zmizení Stvořitele mohou lidé. A tak pod vedením archanděla Gabriela zahájili proti lidstvu válečné tažení. Část archandělů sice s válkou proti lidem nesouhlasila, ale většina podpořila Gabriela, tudíž se zdálo, že osud lidského rodu je zpečetěn. Naštěstí se Gabrielův bratr Michael, nejsilnější z archandělů, rozhodl pro záchranu lidstva, a tak se s jeho pomocí mohla část lidí stáhnout do pevností vybudovaných z větších měst a odtamtud klást andělům odpor. Brzy začaly mezi lidmi kolovat legendy o jakémsi chlapci, kterého archanděl Michael zachránil a který se podle věštby stane pro lidstvo jedinou nadějí. "Vyvolený" má na svém těle tajné znamení, poslední Boží vzkaz. (AMC Czech)

(více)

Recenze (73)

DavidS. 

všechny recenze uživatele

Pilot - Christopher Egan hraje to samé, co v The Kings, což vůbec není na škodu, a pochválit lze i zbytek castingu (až na Gabriela)...Téma je neohrané, výprava slušná, zápletka neurážející a příjemně rozehraná, postavy výživné...Stewart zatím na prostoru televizní obrazovky válčí lépe než na filmovém plátně...70% ()

Ben Nevis 

všechny recenze uživatele

První sezóna: Už zjevně dlouho nebyl scifi/fantasy seriál s "The Chosen One". Čekala jsem naprostou slátaninu, a tak nejsem zklamaná. Líbilo se mi to víc než Defiance, kde jsem vydržela celou sezónu, ale víc už nedám. U Dominionu oceňuji, že je temně laděný. Na druhou stranu je tam ale plejáda nesympatických postav hraných nesympatickými herci a tolik double agentů, že je možno hádat, kdo hraje jenom pro jednu stranu. Doporučuji jako oddychovku s akcí a pár zajímavými zvraty. ()

Reklama

kareen 

všechny recenze uživatele

Já jak jsem namlsaná těch zábavných andělů ze Supernatural, tak jsem si řekla, že vyzkouším i tohle. Že to asi podle hodnocení bude příšerné béčko, ale aspoň si přijdu na nějakou vychytanou akci. Jenže to jsem netušila, že se tam bude hlavně tlachat a politikařit, andělé budou spíš otravní a co je vůbec nejhorší, celé se to bere neskutečně vážně. Přitom, když už se nějaká ta akční scéna objeví, tak není vůbec marná, akorát jsem nepochopila, proč se tam někteří andělé producírují v barevném neoprénu nebo co to je. Korunu tomu nasazuje vyvolený hrdina, nejenže to australské dřevo vůbec neumí hrát, ale jako by si v castingu umanuli, že ještě k tomu vyberou někoho s nejnevýraznějším obličejem na který narazí, což se jim povedlo dokonale. Ženský jsou tam celkem kočky, ale nic zvláštního nepředvádějí a tak jediný, kdo tam disponuje nějakým charismatem je archanděl Michael, jenomže to zase sráží fakt, že je tak neuvěřitelně podobný Keanu Reevesovi, že kdybych nečetla černé na bílém jeho odlišné příjmení a zemi původu, tak bych si myslela, že jsou dvojčata. A aby toho nebylo málo, tak se tam producíruje v kabátu z černé kůže, takže to vypadá, jako by si tam odskočil Neo z Matrixu. Od tohohle vážně ruce pryč, na druhou stranu je to dostatečně blbé na to, aby to v USA dostalo už druhou sezónu. ()

Thery 

všechny recenze uživatele

Moc často se mi nestává, abych se seriálem skončila uprostřed série, natož uprostřed dílu, ale Dominion už nešel vydržet. Andělskou tématiku mám moc ráda a tak jsem se hodně těšila, ale místo fantasy akčňáku jsem viděla nudnou okecávačku. O to víc mě to mrzí, že mám ráda dost herců, kteří se zde objevily. Netvrdím, že se to časem nerozjede, ale dle mého nemá cenu mučit se při těch prvních dílech s tím, že to možná bude lepší ()

Laerry 

všechny recenze uživatele

Další typický sci-fi seriál od Syfy - takže pokud máte vysoká očekávání, spadnete z nebe dosti tvrdě na zem. Pokud vás však bavila produkce z posledních pár let této televize, tak dostanete standartní produkt, který vás rozhodně neurazí. Já se hlavně bavím americkým přízvukem Anthonyho Stewarta Heada a to mi zatím stačí... Stejně však jako u nedávného Helixu se na případnou druhou sérii zjevně nepodívám, ale aspoň tu první sérku dokoukám (archanděl Gabriel je celkem zajímavá postava...). ()

Galerie (256)

Zajímavosti (2)

  • Seriál byl vytvořen na základě jednotlivých charakterů z filmu Legie (2010). (Nathanielmon)

Reklama

Reklama