foto

Theodora Remundová

  • nar. 28.1.1974 (46 let)
    Praha, Československo

Biografie

Mladší dcera herečky Ivy Janžurové a divadelního režiséra Stanislava Remundy se k herectví dostala oklikou přes filmovou režii. Absolvovala FAMU (katedra dokumentární režie), kde na sebe upozornila několika zdařilými školními snímky, realizovanými vesměs ve spolupráci s ČT (ZASTAVENÍ NA CESTĚ ZA OBLÁČKY, JEN MALÝ KOUSEK ŠTĚSTÍ, BRATŘI, KOČKY). V současné době připravuje Theodora svůj další režijní projekt s názvem STANDARD ANEB NIČEHO NELITUJI, na který získala grant od Státního fondu pro podporu a rozvoj české kinematografie ČR. Jako filmovou herečku začali Theu obsazovat nejprve její spolužáci a známí. Jan Hřebejk s ní natočil tv povídku OKNO, Michaela Pavlátová ji angažovala do hlavní ženské úlohy ve filmové povídce ABSOLUTNÍ LÁSKA (PRAHA OČIMA..., 1999).

V témže roce ji Alice Nellis svěřila důležitou postavu Jany ve svém celovečerním debutu ENE BENE, kde Theodora hrála se svou matkou Ivou Janžurovou. Alice s Theou nastudovala také divadelní představení Hra o dvou postavách Tennesseeho Williamse, které je na repertoáru pražského Rubínu. Druhým celovečerním filmem Alice Nellis jménem VÝLET nyní jejich spolupráce logicky pokračuje. V roli nevyrovnané Zuzany, kterou Alice napsala opět přímo pro ni, Thea znovu ukazuje, kolik různých ženských podob se v ní skrývá. Souběžně s natáčením vlastních filmů začala hrát v divadle Na zábradlí, kam ji původně zlákal režisér Petr Lébl. Na této špičkové pražské scéně ztvárnila výrazné úlohy ve hrách Ivanov, Táňa Táňa, Kočičí hra, Wesele aj. Miladinu mladší dceru Zuzanu - neúspěšnou návrhářku dlaždicových vzorů, potýkající se s existencí příliš hodného manžela a příliš nezávislého milence - hraje hereččina skutečná dcera Theodora Remundová. Také ona účinkovala už ve filmu ENE BENE, kde se objevila po boku své skutečné matky Ivy Janžurové.

Zdroj: presskit filmu Výlet

Herecká filmografie

Filmy

2002 Výlet
2000 Zpráva o putování studentů Petra a Jakuba
1999 Ene bene
Praha očima...
1998 Genij vlasti (TV film)
Múza
1997 Objevte svoji vnitřní krásu (studentský film)
Okno (TV film)
1986 Jak se mele babí hněv (TV film)
1984 Bohyně krásy (TV film)

TV seriály

1989 Paragrafy na kolech (TV seriál)
Děti k pohledání (E08)

Dokumentární

2009 Neobyčejné životy (TV seriál)
2002 Film o filmu: Výlet (TV film)
Příběhy slavných (TV seriál)
Dobře namíchaný Jiří Adamíra (S03E09)
2000 Kočky (TV film)

Divadelní záznam

2002 Táňa, Táňa (divadelní záznam)
1997 Ivanov (divadelní záznam)

Režijní filmografie

Scenáristická filmografie

Producentská filmografie

Dokumentární

2018 Noví sousedé (TV seriál)
Nepálci v Jablonci (E01)

Host

TV pořady

2010 Prostřeno! (TV pořad)
1999 Banánové rybičky (TV pořad)

Fanoušci tvůrce