foto

Susanne Lothar

  • nar. 15.11.1960
    Hamburk, Hamburg, Západní Německo
  • zem. 21.7.2012 (51 let)
    Berlín, Berlin, Německo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Susanne Lothar  byla německá filmová, televizní a divadelní herečka.

Lothar se narodila v Hamburku v Německu, rodičům hercům Hansi Lotharovi a Ingrid Andree, kteří se rozvedli v roce 1965, rok před otcovou smrtí. Studovala drama na Hochschule fur Theater und Musik v Hamburku.

Lothar byla po mnoho let členkou společnosti Deutches Schauspielhaus Theatre v Hamburku a její herecký kredit obsahuje např. roli Lulu ve hře Franka Wedekinda „Erdgeist" a „Die Buchse der Pandora", produkované Peterem Zadekem.

Za její první film STRANGE FRUITS /1983/ obdržela cenu German Federal Film Prize pro nejlepší herecký výkon v kategorii mladých hereček. S Ulrichem Muhem hrála trýzněný manželský pár v originální verzi filmu Michaela Hanekeho FUNNY GAMES /1997/. S Hanekem pak ještě spolupracovala na filmu THE PIANO TEACHER /2001/, kde hrála postavu paní Schober a na černobílém snímku THE WHITE RIBBON /2009/. Ve filmu THE READER /2008/ s Kate Winslet, ztvárnila postavu Carly Berg a v dramatu ANNA KARENINA /2012/ hrála po boku Keiry Knightley a Judea Lawa postavu princezny Shcherbatsky. Její filmy The White Ribbon, The Piano Teacher a Funny Games se promítaly na MFF v Cannes.

Lothar se v roce 1997 vdala za herce Ulricha Muheho. Spolu měli dvě děti, Sophii a Jacoba. Muhe zemřel v roce 2007 na rakovinu žaludku. O pět let později umírá i Susanne Lothar. Prohlášení o její smrti sdělil veřejnosti její právník.

Lukáš "gatuso" Častulík

Herecká filmografie

Filmy

2013 Mein blindes Herz
2012 Anna Karenina
Blutsbrüder teilen alles
Polizeiruf 110 - Die Gurkenkönigin (TV film)
Staub auf unseren Herzen
2011 Bloch - Inschallah (TV film)
Das Duo - Bestien (TV film)
Kdo, když ne my
Ztracený čas
2010 Die Auflehnung (TV film)
Die kommenden Tage
Morgen musst Du sterben (TV film)
Nemesis
2009 Bílá stuha
Der Tiger oder Was Frauen lieben! (TV film)
2008 Fleisch ist mein Gemüse
Morgen räum' ich auf (TV film)
Předčítač
Tatort - Der glückliche Tod (TV film)
Und ewig schweigen die Männer (TV film)
2007 Import/Export
Madony
Tatort - Das Ende des Schweigens (TV film)
2006 Die österreichische Methode
2005 Místo činu: Ďábel z hor (TV film)
Země sněhu
2003 Hamlet_X
Mutter Courage und ihre Kinder (TV film)
2002 Amen.
Die 8. Todsünde: Das Toskana-Karussell
2001 Anwalt Abel - Salut, Abel! (TV film)
Cesta do neznáma (TV film)
Dreimal Leben (TV film)
Pianistka
2000 Bonhoeffer: Agent of Grace
Die Blauen und die grauen Tage (TV film)
To Have and to Hold
Vom Küssen und vom Fliegen (TV film)
1999 Einfach raus (TV film)
Tatort - Traumhaus (TV film)
Vrah mé matky (TV film)
1997 Ärzte: Dr. Vogt - Freundschaften (TV film)
Děsivé soužití (TV film)
Funny Games
Hollister (TV film)
Stunden vor dem Morgengrauen, Die (TV film)
Zámek (TV film)
1996 Engelchen
Sohn des Babymachers, Der (TV film)
1995 Geschäfte (TV film)
Schnellschuß
1993 Il giovane Mussolini (TV film)
Ispettore Sarti, L' (TV film)
Tatort - Himmel und Erde (TV film)
1992 Berg, Der
Demokrati a teroristé
1991 Lulu (TV film)
1990 Geheimnis des gelben Geparden, Das (TV film)
Winckelmanns Reisen
1983 Eisenhans

TV seriály

2010 Hercule Poirot (TV seriál)
Vražda v Orient expresu (S12E03)
2006 Kriminalista (TV seriál)
1997 Boomtown Berlin (TV seriál)
Frauen morden leichter (TV seriál)
1996 Tödliche Auge, Das (TV seriál)
1992 Heimat 2 - Chronique d'une jeunesse (TV seriál)

Dokumentární

2013 Michael Haneke – Profese: režisér (TV film)
2001 Mein Leben (TV seriál)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace