foto

Po Tai

  • nar. 21.10.1950 (66 let)
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Herec, bojový umělec, kaskadér a asistent režie Po Tai, je znám i pod jménem Tai Bo a narodil se 4.října 1950 v Číně. V mládí byl studentem čínské opery vedenou madam Fan Fok Fa, společně se známými stunty Lam Ching Yingem, Marsem a Fat Chungem.

Herecký debut si odehrál s Jackiem Chanem, jako členové Oharovy tlupy v kultovním snímku Enter The Dragon (1973) s Brucem Lee. Hned na to menší rolí a s režií vypomáhá Lo Liehovi v Devil and Angel (1973). Následuje režíjní výpomoc u Sammo Hunga s The Manchu Boxer (1974) a v Wits to Wits (1974) se znovu setkává s uhrančivým Kien Shihem a Fungem Hak On. S režií vypomáhá i v úspěšných snímcích The Challenger (1979), Ninja in the Dragon's Den (1982) s Jang Lee Hwangem a Yes, Madam! (1985) akčního režiséra Corey Yuena. Ve všech zmíněných titulech měl větší i menší role.

V 80.letech získává už větší úlohy a za zmínku stojí určitě tituly The Young Master (1980) s Jackie Chanem, Two Toothless Tigers (1980) s Lam Ching Yingem, Snake Deadly Act (1980) s Wilsonem Tongem a horová komedie Tsui Harka: We're Going to Eat You (1980). V průběhu 80.let má větší role ve filmech Sammo Hunga, Jackie Chana a Wai Man Chana a spolupracuje s klanem Lau i klanem Yuenů. Po Tai, vyhrál cenu za Nejlepšího herce ve vedlejší roli v Law with Two Phases (1984), režiséra Dannyho Lee.

Krom letitého kamarádství s Jackie Chanem, měl Tai Bo hlavní role třeba v úspěšných komediích Two Jolly Cops (1985) s Gordonem Liu, The Funny Vampire (1986) s Pauline Wong, Reincarnation (1987) režiséra Jamieho Luka, nebo v The Vampire Partner (1988). V 90.letech jede ve stejných kolejích, dostává větší i menší role a nejúspěšnější se jeví série The Vampire. Tai Bo stále aktivně natáčí a na svém kontě má prozatím na 140 snímků.

Grand "Epistemolog" Master

Herecká filmografie

Filmy

2015 Ta xue xun mei
2014 The Boar King
2010 Fu hou qi ri
2009 Ming mei shiguang
2006 Shen you qing ren
2001 Ji su jiang shi
1999 Shang di zhi shou
1997 Yi ge zi tou de dan sheng
1996 Lady Killer
Wang zi duo qing
Wei xian ren wu
Yun cai wu fu xing
1995 Gui ba shi
Jiu shi shen gun
Kuang ye sheng si lian
1994 Bohové se zbláznili i v Číně
Hua hun
Legenda o opilém Mistrovi
Zhong ji lie sha
Zhong kui jia mei
1993 Danger of the Wedding
Die xue cheng shi
Huang Fei-Hong zhi gui jiao qi
Miao tan shuang jiao
Oi Sek Long
Wo di shen suan
Xin bi xue jian
'93 jie tou ba wang
1992 Da ba gua
1991 Devil's Vendetta
Du ba
Du wang zhi zun
Lie huo qing chou
Mi zong wei long
Mořský vlci
Xin jing wu men 1991
1990 Princ slunce
Shi jia zhong di
Tian shi zhuo jian
Wu ye tian shi
Xin ban jin ba liang
Zhi fen shuang xiong
Ztřeštění poldové
1989 Hei dao fu xing
Huang jia fei feng
Kantonský kmotr
Lady Reporter
Lie huo jie tou
Meng gui wu ting
Zai jian wang lao wu
1988 Gui gan chuan
Jing hun jin wan ye
Ji xu tiao wu
Lie xue feng yun
Ling huan xiao jie
Navěky drakem
Shen tan fu zi bing
1987 Biao ge dao
Jiang shi shao ye
Project A 2
Tian ci liang yuan
Tian guan ci fu
Yang gui zi
1986 Dny teroru
Huan le ding dong
Lau man ying hung
Milionářský expres
New Mr. Vampire
Pi li da la ba
Shen tan zhu gu li
Shen yong shuang xiang pao xu ji
Yin yang qi bin
Zai jian ma mi
1985 Juk nei ho wan
Mummy Dearest
První úkol - Dračí srdce
Red Force 2
Šťastné hvězdy
1984 公僕
Gui ma tian shi
Mao tou ying yu xiao fei xiang
Shen yong shuang xiang pao
The Ghost Informer
Wo ai shen xian zhe
Xin fei hu wai chuan
1983 Kong xin da shao ye
Liang shang jun zi
Projekt A
Shaolin chuan ren
Vítězové a hříšníci
1982 Da qi ying xiong chuan
Guang Dong liang zai yu
Huan hua xi jian
Ninja commando
Pán draků
1981 He fang shen sheng
Hra smrti 2
Lao shu jie
Lian huan da fou fa
Liu Xiao Feng zhi jue zhan qian hou
Mo jian xia qing
Nan bei shi wang
Wu ting
1980 Duo gun
Gigant Shaolinu
Gui da gui
Huai xiao zi
Král kung-fu
Lian cheng jue
Mladý mistr
Potomci Bruce Lee
Qing xia zhui feng jian
She xing zui bu
Ti guan
Ying xiong wei lei
1979 Hao xia
Long hu men
Long hu xiong di
Mistr Shaolinu
Učitel Kung Fu
Wu zhao sheng you zhao
Yuan yue wan dao
1978 Bu ze shou duan
Legenda o netopýru
Mistrův syn
Shi zi mo hou shou
Yi tian tu long ji
1975 Biao chi fei yang
Di shi da lao
Hou sheng
Chu jia ren
Kleopatra Jones a zlaté kasino
Nu bu kuai
Nu zi tai quan qun ying hui
Qi mian ren
Tao wang
Xin ti xiao yin yuan
1974 Da tie nu
Dva hrdinové
Chong tian pao
Lang bei wei jian
Na Zha
Sedm zlatých upírů
Šaolin: Škola bojových umění
Tiao yu fan
Tie jin gang da po zi yang guan
Wu da han
Wu yi
Xi du zhe
1973 Da dao wang wu
Drak přichází
Fen nu qing nian
Jing cha
Kung Fu's Hero
Lao hu sha xing
Mo gui tian shi
Pan ni
Pěst orla
Shuang quan do
Tai quan zhen jiu zhou
Xiao lao hu
Yi wang da shu
1972 E ke
Fang shi yu
He qi dao
Chou lian hu an
Kuai huo lin
Ma yong zhen
Qun ying hui
Xiao quan wang
Železná dlaň
1971 Da jue dou
Feng kuang sha shou
Jednoruký šermíř 2
Lei ru fung
Wan jian chuan xin
Wu ming ying xiong
Xie jiu tian lao
Ying wang
1970 Dvanáct zlatých medailonů
Cha chi hu
Msta
Shi san tai bao
Tie luo han
You xia er
1969 Da dao ge wang
Du bei dao wang
Fei dao shou
Putování meče
Tie shou wu qing
Xiao wu shi
1967 Ru xia
Shen jian zhen jiang hu

TV seriály

2004 Ai qing he yue (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace