Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Z filipínské nákladní lodi, která přistane v Hongkongu, uteče mladík Gary. Krátce po tom blízko přístavu dojde k sérii záhadných vražd, jejichž vyšetřením je pověřena inspektorka Yang (Cynthia Khan). Všechno nasvědčuje tomu, že pachatelem je právě Gary, kterému se podaří utéct z vězení. Inspektorka brzy zjistí, že Gary není hledaným vrahem. Tím je ve skutečnosti filipínský pirát Keung, který se podílí na Garyho tělesném týrání, v důsledku čeho trpí občasnou ztrátou paměti. Odvážné Yang se podaří mladíka vrátit do "života" a s jeho pomocí se vydá po stopě nebezpečných zabijáků. (videofil)

(více)

Recenze (17)

choze 

všechny recenze uživatele

Poslední díl série HK GWG filmů v USA známé jako IN THE LINE OF DUTY, u nás jako RED FORCE, přičemž u nás vyšel tento díl nikoliv jako RED FORCE 7, jak by jeden čekal, ale jako MORSKÍ/MOŘŠTÍ VLCI. Zápletka je klasický vážný hongkongský zašmodrchaný vztahový standart o přátelství, rodině a pomstě, však to znáte, obsazení dominuje tradičně úchvatná Cynthia Khan a Simon Yam z KULKY V HLAVĚ, ale souboje jsou slabé a zapomenutelné a až finále na lodi v neutrálních vodách to konečně trochu rozsvítí, takže třetí hvězdu za něj. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrý Hong Kongský akčný film, ktorý sa ale mal nazývať Red force 7 kvôli mnohým spoločným znakom. Má výborný príbeh o hľadaní muža na úteku pred políciou aj zabijakmi, ktorý stratil pamäť, ked´ bol svedkom vraždy svojej sestry. Akcie je tu dosť a som s ńou spokojný. Najviac sa mi páči záverečná akcia na lodi, kde Cynthia Khan so svojimi dvomi spoločníkmi vyčistia celú lod´ od zločincov a hlavne Cynthia Khan predvedie niekoľko výborných súbojov. A aj celkovo tu kvalita akcie závisí od jej prítomnosti. Ak sa náhodou v akčnej scéne nevyskytuje, tak je väčšinou iba priemerná. Ale našťastie v tomto filme toho predvedie dosť. Film je aj pomerne drsný, samozrejme kedže sa jedná o normálny akčný film zo začiatku deväťdesiatych rokov, tak sa na detaily moc nezameriava, ale mnoho ľudí je zabitých mačetami alebo nožmi. Som tu spokojný aj s humorom, viaceré situácie sú dosť vtipné, ale našťastie ich nie je až tak moc, aby sa jednalo o akčnú komédiu. A poteší aj herecké obsadenie, okrem Cynthie Khan hlavne Simon Yam. Tento film určite poteší každého fanúšika výbornej série Red force a keby som ho mal aj s touto sériou porovnať, tak je u mńa na treťom mieste, hned´ za jednotkou a štvorkou. Objektívna kvalita filmu- 70%, film sa páči mne na 74%. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Ani jsem nevěděl, že podle distributora se jedná o sedmý díl série Red Force u který jsem měl vždycky zafixováno, že skončila šestým dílem. Po hodně dlouhý době jsem si to připomenul, ale na repete mě to moc neuchvátilo. Dějově mi ten film přišel hodně zmatený a i když i tady je moje oblíbenkyně Cynthia Khan, tak ani po bojové stránce mi na tom nepřišlo nic extra. Aspoň finále to trochu vynahrazuje, ale jinak vesměs souhlas s Lacem. I já tento díl řadím k té slabší polovině této série, ale to až po šášovské dvojce a šestce.50% ()

AGAMENON 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se mi vážně nelíbilo, dost nuda, málo bitek, avšak o to více "hraní", což je opravdu k nepřežití, alespoň že ten Přeučil válí, cca ve dvaceti rolích. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Poslední díl série In the Line of Duty hraje asi na nejdramatičtější strunu. Nosným tématem je příběh dvou kamarádů, kteří se ocitnou mezi mlýnskými kameny organizovaného zločinu. Plusem a zároveň i mínusem celého filmu je právě ona dramatická stránka, překvapivě civilní herecké výkony v nezáživně vyprávěném příběhu o ztrátě paměti, přátelství a pomstě. Cynthia Khan je odsunuta na vedlejší kolej, její postava nemá opodstatnění a působí téměř zbytečně. Souboje vypadají spíš jako zběsilé rvačky zcela bez choreografie, snad jen vystoupení nabušeného Gary Chowa stojí za vidění. Po špatné šestce jsou ale Mořští vlci přece jen alespoň důstojnějším zakončením celé nadupané akční ságy. Tři. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Poslední dva dny jsem převážně strávil s touto sérií Red Force a musím uznat, že takové zakončení se mi líbilo. Poslední díl Mořský vlci má brutální rozjezd na lodi – ten masakr byl solidní, nelítostní bastardi se vyřádili a Cynthia Khan s parťačkou (která bohužel moc prostoru nedostala, nepočítám-li závěr v bytě) si taky nevedli špatně. Nakonec si tahle šikmooká kráska získala mé sympatie, když od trojky nahradila Michelle Yeoh. Ten nabušený Vietnamec si taky nevedl vůbec špatně. Dokonce to mělo i pár vtipných momentů (šlapka – policejní šťára na staveništi). Dokonce se tu zase objevil Eddie Maher – ten je s touto sérií taky dost spjatý. Bojové choreografie slušné, mrtvých taky dost, brutalita převýšila střelbu, takže v tomto případě lepší průměr. 60% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Akoze posledny diel Red Force som nikdy do tejto serie nepocital, kedze mi do nej prilis nepasuje. To by sa mohli potom povazovat za sucast serie vsetky filmy v ktorych hra Cynthia Khan policajtku. Ale to je jedno. Vplyv na kvality filmu to nema. Dejovo mi to pripada ako taky zlepenec viacerych linii u ktorych cakate kedy slizky Norman Chu kazdemu z ustrednej trojky kladnych hrdinov niekoho zabije, aby sa mu vo velkolepom finale prisli pomstit. Dovtedy sa dockame viacerych bitiek pri hone na nevinneho Gary Chowa so stratou pamäti. V obsadeni zaujme este charizmaticky mlady Simon Yam ako Chowov kamarat. Zamienky k bitkam su tentokrat obcas vycucane z prstu. Napriklad ta na stavbe je WTF. Bitiek je dostatok, su celkom kvalitne. Obcas evidentne zrychlovane, obcas pouzite zavesne lana. Ale postupne mi uz zacali pripadat monotonne. Chybali mi tu nejake vynimocne zapamätania hodne kusky. Finale tvori jedna velka hromadna bitka, ale na jej konci som bol rad, ze uz mam film za sebou. Po otrasnej trojke povazujem tento diel za najslabsi. 5/10. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Séria RED FORCE, bola ako na horskej dráhe. Peckový diel striedal ten horší, no a na záver tejto voľnej edície týchto akčných filmov prišlo to zrejme najslabšie. Lenže v dobách dávnych ( cca 25 rokov dozadu ), pre obyčajného obyvateľa tohto štátu, to bolo majstrovské dielo. Dnes ním už nieje. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Je to až moc dramatické, súboje sú fajn, ale trošku sú slabšie od Hongkongskej produkcie som to nečakal. Ale film je stále dobrý. 6/10 ()

Mol 

všechny recenze uživatele

Film ani chvilku nenudil, ale plný počet dát nemůžu, protože na Hong Kong je choreografie bojových scén slabší. I Cynthia se předvede až na závěr, se svými super kopy. ()

videofil 

všechny recenze uživatele

Mořský vlci je akční film, ve kterém hlavní roli ztvárňuje hongkongská hvězda (nebo možná lépe řečeno hongkongská královna) akčních filmů Cynthia Khan, které se po právu přezdívá hongkongská Cynthia Rothrock. Film je od začátku až do konce nabitý akčními scénami a bojovým uměním. I když se podle amerického názvu a jména postavy hlavní hrdinky jedná o sedmý díl akční série RED FORCE, u nás snímek vyšel pod názvem MOŘSKÝ VLCI (v českém dabingu uvedeno MOŘŠTÍ VLCI). Důvod může být ten, že v době vydání filmu u nás se s vydáváním této série teprve začínalo a Intersoniku se možná nechtělo vydávat sedmý díl hned na začátku. Proto možná zvolili tento název, který, nebýt toho, že se jedná o RED FORCE, by byl příznačný. Možná ani v Intersoniku nevěděli, že tuto sérii budou vydávat. Jinak film nepostrádá ani zajímavou zápletku, zabijáckého padoucha a ani krásné policistky. Nejvíc se mi líbila ta, která to nakonec chudák odnesla. Český dabing je na svojí dobu docela slušně udělaný (film vyšel na videokazetách na přelomu let 1991/1992), především pak Antonín Navrátil, jeden z předních dabérů Intersoniku. Bohužel ho už tak moc neslyším, a přitom se skvěle hodí k velké spoustě herců. Dokonce ani o samotné Cynthii Khan už není mnoho vidu a slechu, což je taky velká škoda. Jinak na tento film mám ještě jednu milou nostalgickou vzpomínku. Je to totiž úplně první originální videokazeta, kterou jsem si od Intersoniku koupil. Před nedávnem jsem si asi po patnácti letech tento film pustil znovu a jsem rád, že mě i po tak dlouhé době zase tak skvěle pobavil. Vřele doporučuji. ()

Ronyk7 

všechny recenze uživatele

Jojo, kde sou ty zlatý časy Intersonicu. Dnes vydávají na DVD krávoviny z nouze místo toho aby oživili starou dobrou klasiku viz tot a třeba Red Force..........Ach jo........ ()

tichyBob 

všechny recenze uživatele

Ze série Red Force se mě tento díl líbil asi nejvíce příběhově, ale zase co se týče bitek, tak patřil k nejslabším. ()

chosan 

všechny recenze uživatele

Klasické kunf fu filmy 90. let byly jedny z nejlepších. Mám je rád, líbí se mi a myslím, že se jimi nic nezkazí. Oproti dnešním slátaninám tohle byly klasiky. Mořský vlci byly jedním z těchto dobrých filmů. 80%. ()

Reklama

Reklama