Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Jesus Shuttlesworth je velice talentovaný basketbalista, který je vyhlížen těmi největšími univerzitami ve státě. Jeho otec (Denzel Washington) je odsouzený zločinec, který omylem zabil svoji ženu (Jesusovu matku). Otec je dočasně guvernérem propuštěn z vězení, aby přesvědčil svého syna, aby přešel právě na univerzitu, kterou si přeje guvernér. Vztah mezi otcem a synem nabírá obrátky a Jesus stojí před velkým rozhodnutím, zda-li jít za materialistickým ziskem či udělat "správnou" věc. (koubl)

(více)

Recenze (54)

Lewisek 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem více sportu a dostal jsem spíše samá slova a na city hrající scény, Denzela mam docela rád, takže se mi na to pěkně koukalo, je to dost potenciální film, ale možná chybělo více akce a poutavostí ten film také zrovna nesrší. Musím hodnotit podle stupně zapamatovatelnosti takže film spíše zaříznu. Poslední scéna trochu nesmyslná, ale co už.... ()

celticek 

všechny recenze uživatele

Aha, to má být ten zázrak jako? Denzel si svoje odvede, jinak je to ale bída. Dívat se dá i na kočku Rosario Dawson, štěk Jovovich je trapný, to už víc potěší pornstar Jill Kelly a Public enemy. Melodramatická sračka. Výstup strejdy Bubby je kandidát na ubohost roku. Závěrečná scéna měla znamenat jako co? Prober se, Spiku. ()

Reklama

Faye 

všechny recenze uživatele

Na každém americkém dvorku je koš na basketbal (teda alespoň na každém filmovém americkém dvorku).Zatímco Jake (Denzel Washington) si do koše hází ve vězení, o jeho syna Jesuse se perou snad všechny univerzity v USA, NBA atd. Takže otec (vrah) dostane propustku z vězení a úkol přesvědčit syna, aby „si zvolil“ podle přání guvernéra. A navíc, pokud bude ve svém přesvědčování úspěšný má i příslib snížení trestu. Amerika je opravdu země neomezených možností a basket zřejmě všemocná hra .a já ani neznám pravidla!!! ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Otec, dočasně propuštěný z vězení, se pokouší přiblížit k synovi, vycházející basketbalové hvězdě, který ho za onen vražedný čin (zkrat) z duše nenávidí. Rozvité melodramatické výlevy o minulosti či budoucnosti Spike Lee popostrkuje a částečně rozbíjí filmařskými fígly při hře (až reklamní pózy a momentky, archivní orchestrální westernová hudba), ale někdy přece jen působí zdlouhavě a mentorsky. Jinak revizí vztahu a života v několika dnech na svobodě Nejlepší hráč tematicky připomene vyspělejší 25. hodinu. Slabší 4 * ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

"DOSTAŇ TU NENÁVIST ZE SRDCE NEBO SKONČÍŠ JAKO OSTATNÍ NEGŘI." Řeklo by se sportovní drama o hráči basketbalu, ale vlastně taky ne. Rodinné drama o vztahu otce se synem, o to tu jde především a ta mičuda, ta jen kolem toho poskakuje a dělá křoví (ovšem velmi autentické, to zase smekám). Spike Lee tu hru hraje celkem otevřeně, chce poučit, upřímně poradit, pokud je tu kritika poměrů, je poměrně krotká, jakoby když dojde na onu "hru", všechno ostatní ztrácí trošku relevanci. Takové mírně pokrytecké :) Ve filmu je navíc jedna vyloženě špatná scéna, jak Washington na hřbitově objímá náhrobek, tak to byl čistý úlet :) 65% ()

Galerie (37)

Zajímavosti (5)

  • Natočeno za 23 dní. (D3VIL)
  • Film je preplnený rôznymi druhmi tenisiek a basketbalových topánok značky Nike. Väčšina z nich dnes vo svete patrí medzi legendy. Tie najväčšie: Air Uptempo, Air Foamposite, Air Hawk, Air Sonic Flight, ACG Terra, ale hlavne Air Jordan 13. Značka Nike si koncom roka 2015 pripomenula film, keď sa rozhodla vydať dvojicu topánok, ktoré nosil Jesus (Ray Allen) vo filme. Jednalo sa o model Foamposite Pearl a model Zoom Hawk Flight. (Real Tom Hardy)
  • Ray Allen, ktorý stvárnil Jesusa, bol profesionálny hráč NBA a vo svojej dobe premenil najviac striel za tri body v histórii súťaže. (sWONDER)

Reklama

Reklama