foto

Louise Delamere

  • nar. 1969
    Wallasey, Cheshire, Anglie, Velká Británie

Biografie

Louise Delamare je anglická herečka, známá především díky roli Lii z komediálního drama seriálu NO ANGELS /2004-2006/.

Delamare se narodila ve Wallasey v hrabství Cheshire. Byla spolužačkou členů kapely Boo Radleys na univerzitě St.Mary's College. Na Royal Scottish Academy of Music and Drama studovala herectví, kde následně i nějaký čas žila a byla blízkou přítelkyní spolužáka a později herce Davida Tennanta.

Delamare se objevila v roli Arleny Stewart v krimi filmu HERCULE POIROT: EVIL UNDER THE SUN /2001/ na motivy stejnojmenného románu Agathy Christie. V britském krimi drama seriálu WAKING DEAD /2000-2011/ se objevila v episodě „The Holy Thief" jako Elaine Ashcroft – oběť vraždy. V TV dramatu THE CHATTERLEY AFFAIR /2006/ ztvárnila roli Heleny a účinkovala i v britském sci-fi seriálu TORCHWOOD /2006-2011/. Pravidelnou roli Marion James měla v páté sérii televizního drama seriálu WATERLOO ROAD /2006-současnost 2014/. V dalším TV seriálu BLUE MURDER /2004-2009/, v první episodě třetí série hrála dvojitou roli Lynne Aziz resp. Pauly Hickson.

Se Sylvesterem Stallonem si zahrála v akčním sci-fi JUDGE DREDD /1995/, vedlejší roli soudkyně Locker a v roce 2000 se objevila v komediálním seriálu LENNY HENRY IN PIECES. V hraném dokumentu BBC,  ANCIENT ROME THE RISE AND FALL OF AN EMPIRE ztvárnila roli císařovny Fausty.

Louise Delamare je vdaná za Stephena Mangana, se kterým má dva syny, Harryho /2007/ a Franka /2010/. Má tři bratry, nejmladší je herec Matthew Delamare a jeden ze starších sourozenců je režisér Robert Delamare.

Lukáš "gatuso" Častulík

Herecká filmografie

Filmy

2015 The Honourable Rebel
2014 Nekompromisní trest (TV film)
Syn Boží
2013 Chceš, abych ho zabil?
Dracula 2012
The List
2011 Promise
2009 Boy Called Dad, A
2007 Good Samaritan, The (TV film)
2006 Chatterley Affair, The (TV film)
Příběhy ztracených duší
Tátova holka
2004 Bullet Boy
Euston Road
Špinavá válka (TV film)
2003 Jsem s tebou
2000 Cor Blimey! (TV film)
Offending Angels
Vášnivá salsa
1995 Mad Dogs and Englishmen
Soudce Dredd
1994 W.S.H. (TV film)

TV seriály

2017 In the Dark (TV seriál)
Episode 4 (E04)
Episode 3 (E03)
2016 Houdini and Doyle (TV seriál)
In Manus Dei (E03)
The Maggie's Redress (E01)
2014 Drákula (TV seriál)
Budiž světlo (E10)
Přijď zemřít (E08)
2012 Vexed (TV seriál)
Episode 3 (S02E03)
2011 Scott and Bailey (TV seriál) - herec, vyp.
Execution (S01E04) - vyp.
Congratulations (S01E01)
Inspector George Gently (TV seriál)
Gently Upside Down (S04E01)
2007 Torchwood (TV seriál) - herec, a.z.
End of Days (S01E13)
Captain Jack Harkness (S01E12) - a.z.
Doktor Martin (TV seriál)
Doktor vždycky zvoní dvakrát (S03E04)
2006 Torchwood (TV seriál)
Out of Time (S01E10)
2004 No Angels (TV seriál)
2002 Hrozba (TV seriál)
2001 In Deep (TV seriál)
Hercule Poirot (TV seriál)
Zlo pod sluncem (S08E01)
2000 Close & True (TV seriál)
Lenny Henry in Pieces (TV seriál)
1995 Game On! (TV seriál)

Dokumentární

2006 Starověký Řím: Vzestup a pád impéria (TV seriál)
Konstantin Veliký (E05)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky