foto

Sebastian Fabijański

  • nar. 14.6.1987 (31 let)
    Warszawa, Polsko
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Sebastian Fabijański studoval Vysokou školu komunikace a sociálních medií ve Varšavě, Divadelní akademii Stanisława Wyspiańskiego v Krakově a Divadelní akademii Aleksandra Zelwerowicza  ve Varšavě, kterou ukočil v roce 2015. Zajímavé je, že na divadelní akademii byl přijat až na čtvrtý pokus. Publicitu získal díky seriálům Tancerze a Misja Afganistan.

Ve filmu se poprvé objevil v roce 2014 v kriminálce Jeziorak a hned získal Zlatého lva za nejlepší herecký debut na 39. Filmovém festivalu ve Gdyni, kde se objevil i v dalším soutěžním snímku Město 44.

V roce 2016 na sebe upozornil rolí fotbalisty Staszka Boruckiego ve filmovém muzikálu #WszystkoGra, kde zpívá a tančí. Na roli se svědomitě připravoval pod  dohledem slavného choreografa Agustina Egurroli. Ve filmu Pitbull: Tough Women (psychopat Remek Cukier) i v seriálu Učitel (gangster Adrian Kuś) ukázal, že umí výborně zahrát i drsné chlapíky.

O rok později se objevil ve filmu ze sportovního prostředí Gwiazdy Jana Kidawę-Błońskiego, kde hraje opět fotbalistu, což je sport, kterému se sám dříve věnoval. Přijal i další nabídku Patryka Vegi na roli ve filmu Botoks. Rovněž podruhé začal natáčet s Filipem Bajonem (poprvé 2015 Paničky Dulské) film Kamerdyner, kde dostal hlavní roli.

Počátkem roku 2017 se pod dohledem profesionálů intenzivně věnoval tréninku kickboxu do filmu Asymetria Konrada Niewolskiego, kde by měl hrát hlavní roli a který by měl být pokračováním Symetrie (2003). Kdy film bude není známo.

Jana "JoannaB" Burdíková

Herecká filmografie

Filmy

2018 Kamerdyner
Kobiety mafii
2017 Botoks
Gwiazdy
2016 #WszystkoGra
Pitbull. Niebezpieczne kobiety
2015 Nový svět
Paničky Dulské
2014 Facet (nie)potrzebny od zaraz
Jeziorak
Město 44
U strážnýho anděla

TV seriály

2017 Ultrafialoví (TV seriál)
#strangerland (E10)
#hycel (E09)
#theclub (E08)
další epizody (10)
2016 Učitel (TV seriál)
Epizoda 9 (S01E09)
Epizoda 8 (S01E08)
Epizoda 6 (S01E06)
další epizody (7)
Pakt (TV seriál)
Zamach (S02E03)
Zdrada (S02E02)
Upadek (S02E01)
2015 Pakt (TV seriál)
Dzien Sadu (S01E06)
Przymierze (S01E04)
Zstapienie (S01E03)
Strażacy (TV seriál)
2014 Prawo Agaty (TV seriál)
Epizoda 2 (S06E02)
Epizoda 1 (S06E01)
2012 Misja Afganistan (TV seriál)
2011 Przepis na życie (TV seriál)
Układ Warszawski (TV seriál)
2010 1920. Wojna i miłość (TV seriál)
2009 Tancerze (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace