Reklama

Reklama

Jon Peters

Jon Peters

nar. 02.06.1945 (78 let)
Van Nuys, California, USA

Zajímavosti (10)

Muž z oceli (2013)

  • V posledním dějství hraje poměrně významnou roli vesmírná loď pavoukovitého tvaru. Jeden z producentů Jon Peters měl také být producentem nakonec nezrealizovaného filmu "Superman Lives", pro jehož finále trval na tom, aby se hrdina utkal s obřím robotickým pavoukem. Peters produkoval i propadák Wild Wild West (1999), kde také proběhla bitva s velkým pavoukovitým strojem. Na různých místech lze dohledat slavnou historku, kterou o Petersovi a jeho posedlostí obřími filmovými pavouky opakovaně vyprávěl scenárista a režisér Kevin Smith. (Eterninox)

Wild Wild West (1999)

  • Scenárista a režisér Kevin Smith v jednom ze svých stand-up speciálů vyprávěl dlouhou historku, jak byl v devadesátých letech najat, aby napsal scénář nového filmu o Supermanovi. Producent Jon Peters měl mnoho velmi zvláštních a excentrických připomínek. Mimo jiné často opakoval, že chce mít ve filmu obrovského pavouka, což byla evidentně posedlost, kterou se bavil nejen Smith, ale i lidé z vedení studia. Film nakonec nevznikl... ale o nějaký čas později byl Smith v kině na Petersem produkovaném Wild Wild West. Ve stand-upu k tomu pak řekl: "Tak si sedím v kině, sleduju ten film a říkám si: proboha, to je neuvěřitelná sračka. Ale pak najednou... kurevsky velkej pavouk!" (Rollo_Tomasi)

Batman (1989)

  • Záverečná scéna filmu, pri ktorej Joker (Jack Nicholson) tancuje s Vicky Vale (Kim Basinger) vo zvonici, nebola napísaná takto. Nicholson bol spolu s producentom Jonom Petersom pred dokončením filmu na muzikále "Fantóm opery" a nechali sa inšpirovať jeho záverečnou scénou. (DaliX)

Batman (1989)

  • Danny Elfman nebol pôvodne zvažovaný ako hudobný skladateľ, keď však prehral producentovi Jonu Petersovi "Batman Main Theme", ten s jeho najatím okamžite súhlasil. (DaliX)

Tango a Cash (1989)

  • Režisér Andrej Končalovskij bol ku koncu nakrúcania vyhodený producentom Jonom Petersom a film namiesto neho dotočil Albert Magnoli, i keď jeho meno v titulkoch vôbec nenájdeme. Končalovskij vo svojej autobiografickej knihe spomína, že ho vyhodili preto, lebo chcel, aby bol film viac vážny, čo sa Petersovi nepáčilo a vzťah medzi nimi bol neudržateľný. (BlueNeon81)

Čarodějky z Eastwicku (1987)

  • Podľa Georga Millera sa producent Jon Peters len tak odrazu rozhodol, že chce, aby sa vo filme objavili mimozemšťania, aj keď to v rámci príbehu nedávalo zmysel. Miller si myslí, že Petersa ovplyvnil kasový úspech filmu Votrelec 2 (1986). Dokonca sa jedného dňa objavil na natáčaní s kaskadérom oblečeným ako mimozemšťan a povedal Millerovi, aby ho dal do akejkoľvek scény. Miller a Jack Nicholson potom opustili scénu, až kým si Peters svoj nápad nerozmyslel. (Arsenal83)

Čarodějky z Eastwicku (1987)

  • Susan Sarandon přišla s nápadem, že poté, co se její postava Jane vášnivě pomiluje s ďáblem a dojde tak k její proměně z ušláplé paničky, by její vlasy měly být divoce nepoddajné. Producent Jon Peters (bývalý kadeřník, mimochodem) si tento nápad zamiloval, ale problém nastal, když se začala řešit paruka pro Susan. Nakonec situaci zachránila Cher (Alexandra), která dala Susan hustou kudrnatou zrzavou paruku z vlastního koncertního fundusu a zlaté šaty, které na sobě nakonec Susan má ve scéně, kdy létají nad bazénem. (Dixieboy)

Producent

Herec

Maskér

Filmy
1974

For Pete's Sake

Host

Reklama

Reklama