Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Elegantní poručík Ray Tango zneškodní kamión převážející drogy. Drsný polda Gabe Cash si o tom s úšklebkem přečte v novinách a vzápětí se musí bránit útoku najatého čínského vraha. Obou policistů už má Yves Perret, mocný král podsvětí, plné zuby a rozhodne se je zlikvidovat. Na mysli ovšem nemá obyčejnou vraždu. Vláká je do opuštěné budovy, kde se oba muži poprvé osobně setkají. Vzápětí objeví zavražděného muže a než stačí cokoli podniknout, jsou zadrženi agenty FBI a obviněni z vraždy a odsouzeni na základě Perretem podvržených důkazů. Nejenže jsou veřejně zostuzeni, ale navíc se ocitnou ve vězení, které dříve hojně zásobovali těmi nejhoršími zločinci. Je jisté, že tady dlouho na živu nevydrží. Zbité policisty první noc na poslední chvíli zachrání zástupce vězeňského správce, který jim také poradí jak uprchnout. Následující noci oba využijí příležitosti a skutečně se jim podaří uniknout. Každý sám se pak pouští do pátrání po muži, který je dostal do pasti. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (581)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Druhá půlka osmdesátých let citelně měnila akční žánr. Jeho hrdinové jednak polidštili (Die Hard), jednak už přestávali stačit na všechny grázly, takže rádi uvítali tandem (Leathal Weapon). Stallone byl nucen opustit image Ramba ("Rambo je trouba"), takže si nasadil brýle se zlatými obroučky, oblékl kvádro na míru a naverboval Russella coby ukecanou živelnou katastrofu. Casting je luxusní ale i ve vedlejších rolích (budoucí Lois Laneová, krysí ksicht Brion James nebo sám Maniac Cop), akce srší nápady, hlavní devízou je však moře dnes už kultovních hlášek. Dvacetiminutovka v kriminálu pak rozhodně patří k tomu nejvtipnějšímu, co v těchto buddy movies můžete vůbec vidět. - "A hele, cukr jde zase nahoru." ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Toto treba pozrieť v origináli, už chápem, prečo som tomu dal pri slovenskom dabingu tri hviezdičky. Stallone s Russellom sú pomerne zohratá partia, zapriahnutie pár komediálnych prvkov celkom sadlo a akcie som sa nemohol nabažiť. Akurát scenár trošku pokryvkával a tie Slyho popolníky?! Bléé! 75%. ()

Reklama

Falko 

všechny recenze uživatele

Sylvester Stallone - (Poručík Raymond Tango) +++ Kurt Russell - (Poručík Gabriel Cash) +++ Teri Hatcher - (Katherine 'Kiki' Tango) +++ Jack Palance - (Yves Perret) +++ Brion James - (Requin) +++ James Hong - (Quan) +++ Marc Alaimo - (Lopez) +++ Produkcia: Jon Peters, Peter MacDonald, Peter Guber +++ ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

Film je hlavně zajímavý režisérem, jinak spíše tvůrcem filmů pro festivaly. Tentokrát se z něj stal řemeslník a dokázal podle všech hollywoodských pravidel vytvořit dost slušnou akční komedii. Zajímavá je postava Stalloneho vždy elegantního Tanga (která si navíc dělá legraci z Ramba). Vzájemné špičkování obou postav je také povedené, akční scény zvládnuté, Jack Palance mírně přehrávající (zřejmě to tak mělo být). ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Nevím, kdo z těch dvou je víc pasé. Jestli Stallone nebo Russell. Raději volím toho druhého kvůli jeho hereckým schopnostem. Nicméně, ve filmu se jednou sešli oba dva a radost převeliká nebyla. Koncept na 80. léta sedí dokonale, ale k této dekádě patřila také bezbřehá akce, ale tady se s ní šetří. Na úkor ní se hláškuje, ale že bych se při těch hláškách mlátil smíchy do kolen, to taky ne. Dvojku doplnila Teri Hatcher a pěkná ženská je někdy víc, než dva pánové, co k sobě ani moc nepasovali, a přesto je někdo nacpal do jednoho filmu. Dokonce jsem měl pocit, že Stallone k Russellovi je dost přezíravý. Pár dobrých scén se najde, přežít se to dalo. Z tohoto Tanga a Cashe jsem hlavu zamotanou neměl, ale nač shazovat film, který se sám tak trochu shazuje. Doba těchto "buddy movies" je nenávratně pryč. 60% ()

Galerie (25)

Zajímavosti (26)

  • Jeden z několika filmů, které byly předány střihači Stuartu Bairdovi, který měl za úkol film doladit poté, co se společnosti Warner Bros. nelíbil první sestřih. (džanik)
  • Keď Tango (Sylvester Stallone) uteká z väzenia po elektrickom drôte, možno si všimnúť, že má pri rozbehu opasok stočený v ruke, ale keď skáče a chytí sa drôtu, už ho má v ústach. (gezko)
  • V traileru je mnoho záběrů, které byly z filmu vystřiženy. (Fenk)

Související novinky

Strážci Galaxie s Kurtem Russellem

Strážci Galaxie s Kurtem Russellem

18.02.2016

Akční legenda z Hvězdné brány, Útěku z New Yorku nebo Tanga a Cashe ulovila další velkou roli. Kurt Russell se po Rychle a zběsile 7 objeví i ve druhých Strážcích Galaxie, kde si zahraje otce Petera… (více)

Tarantino a Cash

Tarantino a Cash

26.07.2006

Kdepak, žádný remake nebo pokračování dnes již klasického buddy snímku Tango a Cash se nechystá. To se jen kdysi zářivá hvězda akčního žánru Kurt Russell spolčil s režisérem Quentinem Tarantinem za… (více)

Reklama

Reklama