foto

Zuzana Dřízhalová

  • nar. 27.1.1975
    Praha, Československo
  • zem. 16.9.2011 (36 let)
    Praha, Česko
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Zuzana Dřízhalová se narodila 27. ledna 1975 v Praze. Absolvovala obor herectví na pražské DAMU. V současnosti je členkou divadelního souboru Divadla Nablízko, hostuje také v Národním a Švandově divadle. Jejím manželem je výtvarník a herec Hynek Dřízhal.

Zuzana si zahrála v několika filmech, např. NÁVŠTĚVA STARÉ DÁMY (1999), VLCI VE MĚSTĚ (2000) nebo DEN, KDY NEVYŠLO SLUNCE (2001). Objevila se také v seriálech ZDIVOČELÁ ZEMĚ (1997), ČETNICKÉ HUMORESKY (2000) nebo v roli Elišky v pokračování úspěšného seriálu z roku 1977, NEMOCNICE NA KRAJI MĚSTA PO DVACETI LETECH (2003). V roce 2004 si zahrála Marcelu Rubešovou v seriálu TV Prima RODINNÁ POUTA i v jeho pokračování VELMI KŘEHKÉ VZTAHY (2007).

Herečka po dlouhém boji s rakovinou nemoci podlehla 16. září 2011.

Markéta "Cherish" H

Herecká filmografie

Filmy

2011 Setkání s hvězdou: Vilma Cibulková (TV film)
2001 Den, kdy nevyšlo slunce (TV film)
2000 Vlci ve městě (TV film)
1999 Návštěva staré dámy (TV film)

TV seriály

2008 Nemocnice na kraji města - nové osudy (TV seriál)
2007 Velmi křehké vztahy (TV seriál)
2005 Ordinace v růžové zahradě (TV seriál)
2004 Rodinná pouta (TV seriál)
2003 Nemocnice na kraji města po dvaceti letech (TV seriál)
1997 Četnické humoresky (TV seriál)
Směšný vrah (S01E06)
Krkatá bába (S01E05)
Zdivočelá země (TV seriál)

TV pořady

2007 Jak se staví sen (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace