Reklama

Reklama

Na začátku detektivního příběhu je ve vaně nalezena mrtvola majitele autoopravny Martina Horáka (D. Prachař). Policie tento případ nejprve považuje za sebevraždu. To se však nezdá detektivovi Pavlu Vondrovi (V. Dlouhý), který začne znovu rozplétat nitky tohoto zpočátku jasného případu nehody… Ty ho zavedou až na začátek jiného případu a k ženě, se kterou se už jednou setkal – k překladatelce Evě Jarolímové (P. Jungmanová). Tenkrát vyšetřoval sebevraždu její sestry Jany (Z. Dřízhalová), která skočila z okna a nikdo nevěděl proč… (Česká televize)

(více)

Recenze (74)

quixote 

všechny recenze uživatele

Úmorně se táhnoucí vyprávění, v němž city a jejich dávání na odiv nahrazují napětí a překvapení. Přestože čas nemilosrdně odhalil mnohé slabiny filmu, stojí za zhlédnutí díky hercům a kvalitní Décziho muzice. Dobrá je i kamera, i když někdy se s ní kouzlí až moc (asi i to má zamaskovat to, že se po většinu času nic neděje). ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Asi jsem čekal více. Na filmu byl vlastně nejlepší konec (zbytek filmu jsem se více méně nudil). Polemizovat o tom, že člověk, který úmyslně a vědomě nakazí jiného člověka takovou nemocí jako je AIDS, je přinejmenším bezohledné hov...ovád, snad ani není potřeba. Abych pravdu řekl, herecké výkony mě moc nechytly, hudba také nic extra, takže jen díky tomu konci to je ještě průměr. ()

Reklama

sator 

všechny recenze uživatele

Ani nevím jestli se něco povedlo, snad námět...Co se nepovedlo je mix hudby která je vyloženě rušivá a místy překrývá ruchy filmu-naprosto samoúčelně.Hudba zřejmě měla navodit melancholický ton filmu ale bohužel se Déczimu fakt nepovedla... Takže snad zbývá za pozornost jediné pan Dlouhý ale i ten hrál v příšerné režii mizerně..Jediné co je na snímku zajímavé je pozadí událostí, kde se potkaly budoucí manželé Dlouhý a Jungmanová. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 5/10 Děj 6/10 Hudba 5/10 Efekty 5/10/// +příjemně civilní, kvalitní detektivka, originálně zfilmované, Petra Jungmanová podala dobrý výkon -žádný z mích oblíbených herců, trošičku mi to přišlo zdlouhavé i přes krátkou stopáž/// Zajímavým způsobem natočená deketivka. Děj je retrospektivní. Nejprve se vyšetřovatel dostane na místo zločinu a teprve potom je děj odvyprávěn od začátku a jsou nám představeny všechny události, které vedli a nebo předcházeli zločinu. Závěrečný zvrat je příjemně překvapivý./// Celkem 54%/// ()

Chudobka 

všechny recenze uživatele

Tato televizní detektivka by se mi určitě tak nelíbila, kdyby v ní nehráli mí oblíbení herci - Vladimír Dlouhý (kterého prostě musím vidět v každém filmu) a skvělá Petra Jungmanová. Překvapily mě postřehy Siegmunda - takových detailů jsem si nevšimla a ani pro mě nejsou až tak podstatné. (Ale při dalším zhlédnutí se na ně zaměřím, takže mu děkuji.) Podmanivé herecké výkony mi nedovolily se soustředit na tyto nejasnosti. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (4)

  • Petra Jungmannová a Vladimír Dlouhý si počas natáčania padli do oka a neskôr sa stali partnermi. (Raccoon.city)
  • Režisérka Jitka Němcová si vybrala herečku Petru Jungmannovú na základe toho, že sa jej v tom čase zabila staršia sestra pri lete motorovým rogalom a ona potrebovala niekoho, kto sa dokáže vžiť do pocitov človeka, ktorému tragický osud vzal súrodenca. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama