foto

Pavlína Moskalyková

  • nar. 1.1.1960 (57 let)
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Dcera slavného televizního a filmového režiséra se narodila na Nový rok roku 1960. Absolvovala anglickou základní školu, kde jejími spolužáky byli např. Marek Eben či Veronika Žilková. Bez vědomí otce se přihlásila na FAMU, obor režie. Krátce po revoluci zavítala do Hollywoodu, kde se seznámila se svým budoucím manželem, uměleckým agentem Mattewem Solo, s nímž žije v Americe a vychovávají dvě dcery.

S filmem se setkávala vlastně od mala, svého otce ráda doprovázela na filmování. Prvním "flirtem" s televizní kamerou ovšem byla filmová role Mančinky v BABIČCE (1971). Tím výčet jejích hereckých rolí končí. U filmu ale již zůstala a uplatnila se zejména jako scénáristka (napsala 11 dílů DOBRODRUŽSTVÍ KRIMINALISTIKY a 16 dílů ČETNICKÝCH HUMORESEK) a režisérka (RYBA VE ČTYŘECH, NĚKDO SCHÁZÍ U STOLU). Největším jejím režijním počinem je určitě třetí řada ČETNICKÝCH HUMORESEK, jichž se po smrti svého otce ujala.

Pro úplnost ještě uveďme, že ani v Americe coby režisérka nezahálela - na svém režijním kontě má filmy VISIONS OF AMERICA, BABIES FOR BABIES A SUNSETS BY CANDLELIGHT.

Katka "artcha" F.

Režijní filmografie

Filmy

1991 Mládí na prodej (TV film)
1989 Bludiště (TV film)
1988 Ledvina (TV film)
Někdo schází u stolu (TV film)
1987 Ryba ve čtyřech (TV film)
Svědek (TV film)
Už od ráje (TV film)
V novinách psali (TV film)
Začátečnice hledá učitele italštiny (TV film)
1986 Případ Kolman (TV film)

TV seriály

2007 Četnické humoresky (TV seriál)
Poslední soud (S03E12)
Pojistka (S03E10)
Skokan (S03E09)
další epizody (11)

Herecká filmografie

Filmy

1971 Babička

Dokumentární

2007 Postůj, okamžiku, jsi tak krásný... (TV film)
1998 Žurnál Četnických humoresek (TV seriál)

TV pořady

2000 Krásný ztráty (TV pořad)
1999 Banánové rybičky (TV pořad)

Scenáristická filmografie

TV seriály

2007 Četnické humoresky (TV seriál)
Havrani (S03E06)
Pamlsek (S03E03)
Majlant (S03E01)
2000 Četnické humoresky (TV seriál)
Slavnost (S02E13)
Hypnotizér (S02E11)
Bouřka (S02E10)
další epizody (6)
1997 Četnické humoresky (TV seriál)
Svatba (S01E09)
Krkatá bába (S01E05)
Volavka (S01E02)
další epizody (4)
1992 Dobrodružství kriminalistiky (TV seriál)
Vlas (S04E04)
Volavka (S04E02)
Padělek (S03E05)
další epizody (4)
1990 Dobrodružství kriminalistiky (TV seriál)
Paprsek (S02E08)
Mechanoskopie (S02E06)
Písmo (S02E01)

Fanoušci tvůrce

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace