foto

Monika Žáková

  • nar. 30.12.1963 (53 let)
    Praha, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Herečka a zpěvačka Monika Žáková se narodila 20.12.1963. Již od třetího ročníku na gymnásiu navštěvovala Lidovou konzervatoř a později udělala konkurz do amatérského divadla Lucerna. Po maturitě vystudovala herectví na pražské DAMU a hostovala v divadlech jako Rokoko, Semafor nebo Divadlo na Vinohradech.

Mohli jsme ji vidět i na televizních obrazovkách, a to v inscenacích: NĚKDO MUSÍ Z KOLA VEN, DŮM NA SAHAŘE, v pohádkách: O PRINCI, KTERÝ MĚL SMŮLU, RUDÁ DUŠE a seriálech: BYLO NÁS ŠEST, RODÁCI, CHLAPCI A CHLAPI. V romském souboru Rámo Ossiana působila jako zpěvačka. Od roku 1998 byla sólovou zpěvačkou skupiny Chesed, s niž často koncertovala jak po České republice, tak i po cizině.

Nazpívala CD Židovské písně a v současné době je sólovou zpěvačkou skupiny Marion. Od 90. let 20.století se také živí dabingem a objevila se v sitcomu Comeback v roli Tomiho fanynky.

Kermiska "kerm" V.

Herecká filmografie

Filmy

1994 Diamantové meče
1991 Giroflé - Giroflá (TV film)
Rudá Divuše (TV film)
1990 Chybná diagnóza (TV film)
Tichá bolest
1989 Chtěla bych ten strom (TV film)
Královna štěstí (TV film)
Muka obraznosti
O princi, který měl smůlu (TV film)
1988 Cesta do krajiny Ty (TV film)
Most pro Kláru (TV film)
Někdo musí z kola ven (TV film)
Zlatá flétna (TV film)
1987 Dům na Sahaře (TV film)
Krvavá svatba (divadelní záznam)
1986 Moře nikdy neuvidím (TV film)
1983 Jára Cimrman ležící, spící

TV seriály

2013 Špačkovi v síti času (TV seriál)
Kompas pro tatínka (E16)
To chce klid (E13)
Bertík zasahuje (E07)
další epizody (5)
2011 Čapkovy kapsy (TV seriál)
Ztracený dopis (E10)
2009 Comeback (TV seriál)
Mrtvý muž (S01E19)
2008 Comeback (TV seriál)
Souboj titánů (S01E03)
Kriminálka Anděl (TV seriál)
Bezdomovci (S01E02)
2004 Pojišťovna štěstí (TV seriál)
1992 Mladý Indiana Jones (TV seriál)
1991 Pražský student (TV seriál)
1989 Případy podporučíka Haniky (TV seriál)
Ukradený ženich (E05)
1988 Chlapci a chlapi (TV seriál)
Rodáci (TV seriál)
1986 Bylo nás šest (TV seriál)

Dokumentární

2009 13. komnata Moniky Žákové (TV film)
1991 Requiem za W. A. Mozarta (TV film)

TV pořady

1984 Zpívánky (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace