Reklama

Reklama

Bylo nás šest

(seriál)
Rodinný / Komedie
Československo, 1986, 5 h 29 min (Minutáž: 52–57 min)

Režie:

Jiří Adamec

Hrají:

Monika Žáková, Jan Šťastný, David Matásek, Martin Zounar, Ivana Chýlková, Veronika Gajerová, Miroslav Zounar, Naděžda Prchalová-Vicenová, Miroslava Pleštilová, Mahulena Bočanová, Regina Řandová (více)
(další profese)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Šestidílný televizní seriál J. Bednáře a K. Štorkána vypráví o životě mladých lidí, kteří byli po úspěšné maturitní zkoušce na gymnáziu malého města přijati ke studiu na vysoké škole v Praze. Příběh šestice čerstvých vysokoškoláků, které k sobě pojí pevné přátelství, začíná jejich loučením s domovem a odjezdem mezi neznámé lidi, do dosud důvěrněji neprobádaného a neznámého hlavního města. V režii J. Adamce uvidíte v hlavních rolích studentů Moniku Žákovou (svědomitá posluchačka oboru archeologie filozofické fakulty Radka Holečková), Jana Šťastného (hudebně nadaný Jirka Jílek, student ekonomie), Davida Matáska (dobrý matematik Honza Špaček, přijatý na stavební fakultu), Veroniku Gajerovou (ctižádostivá Hanka Dušková, studentka DAMU), Martina Zounara (poctivec a idealista, budoucí právník Ivan Trnka) a Ivanu Chýlkovou (sportovně založená studentka Eva Rillichová). (Česká televize)

(více)

Recenze (53)

nash. 

všechny recenze uživatele

Zatím nejslabší z předlistopadových seriálů, které jsem zkusil. Rozvláčné unylé nic, bez pořádné zápletky, bez alespoň minimálního vývoje či posunu postav, mezi nimiž je téměř nemožné najít jedinou, která by byla sympatická, věrohodná nebo alespoň zajímavá. Nuda, kde jedinou zábavou je tak možná lov mladičkých budoucích hereckých hvězd v epizodních rolích, třeba Ivana Trojana nebo Yvety Blanarovičové. ()

spacylemon 

všechny recenze uživatele

začátek je až strašidelný; nesvatá trojice Zounar-Matásek-Šťastný slibuje zážitky nevšedního utrpení... po příchodu do Prahé se to jakože trošku zvedne (no hlavně, když koukaj z pokoje strahovských kolejí rovnou na centrum, mhehe)... no, abych nekecal, furt je to víceméně pitomý, blbý a trapný, ale když na mě asi zas funguje ňáká blbá nostalgie (holt, taky jsme si tím prošli, i když do Básníků to má daleko; a vidět svou alma mater před 30 lety, též není k zahození), takže jako polokulisa k vykonávání nucených prací (žehlení, mytí nádobí) se to zkouknout dá... ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Z môjho pohľadu nestarnúci seriál o mladom študentskom veku v dobách, kedy to bolo trochu iné, pre niekoho zaostalé, z mojej perspektívy ale mnoho vecí bolo na školách lepších. Keď opomenieme súdruhovanie, tak sa minimálne aspoň odovzdávalo kvalitné vzdelávanie na kvalitných školách, dnes je už kadekto inžinierom či magistrom, no vo svojom obore sa ani nezamestná. Seriál sa mi páčil aj kvôli nesmrteľnej pesničke Dalibora Jandu, ktorú mu dlho závidel aj Kája Gott a ten bol dokonca isté obdobie na Štaidla naštvaný, že to nedal jemu. A tie jednotlivé príbehy postáv sú jednouché, no pútavé. Vybraní boli aj dosť pekní herci oboch pohlaví (verím len na dve). Taká Monika Žáková je ale žiarivým príkladom toho, že keď k mladosti pridáte 30 rokov a 80 kíl, už to nie je pravé orechové. ()

manonfire 

všechny recenze uživatele

Zounar jako extrémně upjatej suchar. Matásek naopak na pohodu nejlepší borec, ovšem až na takového Don Juana bych ho zase neviděl. Šťastný herecky méně výrazný, než v pozdějších letech. Jindy lascivní Gajerka tentokrát jako totální vypatlankyně bez kouzla. Chýlková v prapodivně nudné úloze. Žáková je zvláštní případ. Opravdu se v jejím herectví dají najít znaky unylosti, přesto mi ale její projev přišel důvěryhodnější, než u všech ostatních hlavních hrdinů.....Jo a navíc se mi na ní moc hezky koukalo, krásné oči a vlna přes čelo. Na to jsem vždycky slyšel, i když mi bylo v roce výroby šest let:)) Celkově 50% ()

zette 

všechny recenze uživatele

Myslim, ze tento serial poberou uz jen divaci, kteri tu dobu alespon trochu zazili. Ve srovnani s dnesni serialovou tvorbou pro mladez..., to jsou uplne jine svety. Libi se mi ta koncepce, kdy v sesti dilech sledujeme sest spoluzaku ze stredni skoly, kteri jdou studovat ruzne vysokoskolske obory v Praze. Spousta zacinajicich hercu, kteri dnes, snad krome Trojana hraji pouze beckove role. Misty az smesne naivni, hlavne postava, kterou sehral Zounar. Je zde ale nekolik zajimavych momentu a postav, za vsechny genialni Krejcik v roli rezisera, Zednicek, Gajerova... V te dobe se tocily daleko lepsi veci nez je tento pocin. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (3)

  • Poprvé před kamerou Monika Žáková a Ivan Trojan. (M.B)
  • Naposledy před kamerou Marie Motlová. (M.B)
  • Postava Maxmiliány v podání Mahuleny Bočanové se v seriálu ani jedinkrát neobjeví při učení nebo v jiné souvislosti se školou, s výjimkou menzy, kde se seznámí s Jirkou (Jan Štastný). Není přitom sice nikde výslovně řečeno, že také studuje ekonomii, ovšem při prvním setkání varuje Jirku před profesorem Kadlečíkem a Jirka ji také v tomtéž díle představí Radce (Monika Žáková) jako svou spolužačku. (curfew77)

Reklama

Reklama