foto

Keith Allen

  • nar. 2.9.1953 (64 let)
    Llanelli, Carmarthenshire, Wales, Velká Británie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Keith Allen je nejen herec, ale také britský televizní moderátor, komik, hudebník (byl členem kapely Fat Les) a skladatel. Byl dvakrát ženatý. První manželství s producentkou Alison Owen trvalo 7 let a narodily se z něho dvě děti – popová zpěvačka Lily Allen a herec Alfie Owen-Allen. Podruhé se Keith oženil s Nirou Parkovou, též producentkou. Manželství však nemělo dlouhé trvání. V současné době Allen žije s mladou herečkou Tamzin Mallesonovou a mají spolu dcerku Teddie, která se narodila v roce 2006.

Keith si zahrál hned ve dvou filmech, které režíroval oscarový režisér Danny Boyle. Prvním byl thriller MĚLKÝ HROB s mladým Ewanem McGregorem v hlavní roli, a druhým byl TRANSPOTTING kde se Allen objevil v roli drogového dealera. V roce 2001 se objevil v roli pana Marlishe v hororu TI DRUZÍ po boku Nicole Kidmanové. Následovaly snímky především z britské, irské či francouzské produkce. Lze zmínit například komedie DO TOHO!, NONSTOP PÁRTY, seriál ROBIN HOOD kde jsme ho moli spatřit v roli šerifa z Nottinghamu nebo černá irská komedie V HLAVNÍ ROLI JÁ.

Co se týče moderování, jeho posledním dosavadním počinem je "KEITH MEETS KEITH", ve kterém se Allen setkává a diskutuje se slavným šéfkuchařem Keithem Floydem (zemřel na infarkt 14. září 2009), nebo "KEITH ALLEN WILL BURN IN HELL" zabývající se především otázkami náboženství.

Herecká filmografie

Filmy

2017 Kingsman: Zlatý kruh
Vengeance
2016 Orel Eddie
2015 Hector
North v South
We're Doomed! The Dad's Army Story (TV film)
2014 The Last Showing
2013 In a Heartbeat
2012 Magnificent Eleven, The
Ostrov pokladů (TV film)
Vinyl
2011 Calculus of Love, The
2010 Come on Eileen
2008 V hlavní roli já
2007 Hezké sny
2006 Viva Blackpool (TV film)
2004 Agent Cody Banks 2
De-Lovely
2003 Když tě miluji... (TV film)
2002 Bear's Kiss
Nonstop párty
2001 Do toho
Is Harry on the Boat? (TV film)
Má žena je herečka
Ti druzí
2000 Breath
Život na úvěr
1999 Mauvaise passe
1998 Life and Crimes of William Palmer, The (TV film)
You Are Here: Whatever Happened to Baby Jo? (TV film)
1997 Preaching to the Perverted
Twin Town
1996 Loch Ness
Trainspotting
1995 Blue Juice
Drunk and Disorderly
1994 Beyond Bedlam
Druhý nejlepší
Důvěra (TV film)
Mělký hrob
Zajatci
1993 Mladí Američané
1992 Plnými plachtami vpřed, Kolumbe!
Rebečiny dcery
1991 Kafka
Shooting Stars
1990 Chicago Joe a holka ze šantánu
Keith Allen Live
Snílek
1989 Aféra Profumo
Angry Earth, The
1996 (TV film)
1988 Very British Coup, A (TV film)
1986 Comrades
1985 Supergrass, The
Ztracené vztahy
1982 Crystal Gazing
Walter (TV film)
1981 Boom Boom, Out Go the Lights (TV film)

TV seriály

2016 Smrt v ráji (TV seriál)
Lost Identity (S05E05)
2015 Undercover (TV seriál)
2013 By Any Means (TV seriál)
Talking to the Dead (TV seriál)
2011 Case Histories (TV seriál)
The Body Farm (TV seriál)
2010 Uprchlík (TV seriál)
2007 Smrtící mobil (TV seriál)
2006 Robin Hood (TV seriál)
2004 Bodies (TV seriál)
Black Books (TV seriál)
Malá sázka (S03E04)
2001 Adrian Mole: The Cappuccino Years (TV seriál)
2000 Bob Martin (TV seriál)
1999 Jack of Hearts (TV seriál)
1998 Roger Roger (TV seriál)
1997 Born to Run (TV seriál)
1996 Bite, The (TV seriál)
Sharman (TV seriál)
1995 Dangerfield (TV seriál)
1994 Martin Chuzzlewit (TV seriál)
1990 I Love Keith Allen (TV seriál)
Jackson Pace: The Great Years (TV seriál)
1989 Making Out (TV seriál)
1982 Comic Strip Presents, The (TV seriál)
1981 Wolcott (TV seriál)

Dokumentární

2007 Keith Allen Will Burn in Hell (TV film)
Tourette de France (TV film)
2006 Le foot, c'est de l'art (TV film)
World of Robin Hood (TV film)
2003 Zabít Hitlera (TV film)
2002 Arena: Harold Pinter (TV film)

TV pořady

2007 The BRIT Awards 2007 (TV pořad)

Hudební videoklipy

2000 The Best of Blur (hudební videoklip)

Režijní filmografie

TV seriály

1982 Comic Strip Presents, The (TV seriál)

Dokumentární

2011 Unlawful Killing
2007 Keith Allen Will Burn in Hell (TV film)
Tourette de France (TV film)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace