Reklama

Reklama

Musím tě svést

všechny plakáty
TV spot

Obsahy(1)

Ve své komedii rozehrává scenáristka a režisérka Andrea Sedláčková příběh podivného manželského trojúhelníku. Autorka, která střídavě žije v Praze a v Paříži, nalezla inspiraci ve skutečném případu, který se odehrál na francouzské politické scéně. Události kolem pokusu o diskreditaci vrcholné političky přesadila do domácích reálií. Ministryně Martina žije v neuspokojivém vztahu s neúspěšným manželem Karlem, kvůli své politické kariéře však odmítá rozvod. Karel společně s cynickým kamarádem Otou nastrojí léčku, jejímž cílem je Martinu zkompromitovat. Jednotliví aktéři se ale do bezohledné hry o city zapletou více, než původně zamýšleli. Film stojí především na hereckých výkonech ústředního trojúhelníku – Ivany Chýlkové, Jana Krause a Ivana Trojana. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (164)

Zagros 

všechny recenze uživatele

Musím tě svést je spíše televizní film. Zdánlivě jednoduchý scénář nabízí x-tvou variaci na téma manželských vztahů a případných nevěr. Ač zajímavě obsazený, u mě spíše propadl. Krause mám vcelku rád, ale na roli svůdce se nehodí ani omylem. Tentokrát mě nepřesvědčil ani Trojan, ani Chýlková. Bylo to takové neslané nemastné. Slabý scénář, režie, nezajímavé dialogy? Nevím, ale na víc jak dvě hvězdy to není. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Hereckej koncert v úsměvné komedii, která je ale úsměvná jenom do určité chvíle, pak už to jde docela aji do černa. Dobrej scénář je podpořen nenucenou režií a uvěřitelnejma hereckejma výkonama a děj přirozeně plyne, až se aninevimjak dostanete ke konci a zjistite, že to celkem bavilo... Krausovy hlášky, jak kdyby je měl vzity z jeho show. Narážky na strašnou českou politickou scénu atd. ()

Reklama

salahadin 

všechny recenze uživatele

Kraus by se neměl "uvolňovat" od Uvolněte se, prosím, měl by zvolnit ve svých bujarých fantaziích, uvolnit se a věnovat se Uvolněte se, prosím...tak se do toho trochu zamotávám, každopádně tenhle film se mi nelíbil, i když pro Krause to musela být velká výzva - svést manželku na filmovém plátně a ještě se ji pokusit znásilnit, no o tomhle snad sní každý muž ne?? Tak ne, já fakt ne...! ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem pochybný shit, dostal vlastně to, co jsem podvědomě čekal. Andrea Sedláčková nepatří k tomu "hlavnímu proudu" a tak bylo jasné, že více, než o sledování BISkou, chce vyprávět o vztahu tří lidí. A mohu říci, že se jí to povedlo a že to tak být mohlo. Závěrečný výmluvný pohled Ivany Chýlkové mě naprosto dostal. Jedinou výtku bych měl k Janu Krausovi, který je v dramatických pasážích těžce nepřesvědčivý. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Dobře vystiženými postavami zdobené filmové dílko, které je vzhledem k obsahu poněkud krátké a pro mě osobně poněkud nepochopitelné. Žánrově nevyhraněné, sesazující dohromady spolu nepříliš ladící instrumenty, na nějaké osobnostní drama příliš mělké, zkrátka když jsem kousek za Olomoucí na Impulsu slyšel Alexandra Hemalu referovat o "podivném trojúhelníku", netušil jsem ještě, jak moc touhle sousloví vystihuje skutečnost, respektive můj dojem z celého filmu. Vložka s BISkou a následnou reakcí hlavní hrdinky mě zanechala daleko za sebou, ve stavu těžké zmatenosti, přitom na druhé straně stáli příjemně civilní "Ivanka s Honzou", mezi kterými to tu velmi hezky jiskřilo, tu zase vystrčil růžky démon jménem vypočítavost. Pro mě je Musím Tě Svést velmi nevyváženým a docela nedotaženým filmem, který nedostane víc než 50%. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (6)

  • V roce 2002 získal Ivan Trojan ocenění Český lev za Nejlepší mužský herecký výkon ve vedlejší roli. (M.B)
  • Film se měl původně jmenovat „Utajené známosti“ nebo „Musím tě mít“. (Duoscop)

Reklama

Reklama